fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει
Χάρτης των Γεύσεων

Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει

Ο Χάρτης των Γεύσεων, η μεγάλη γιορτή του κρασιού στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζεται να υποδεχθεί οινόφιλους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιορτάζοντας παράλληλά τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική οινική σκηνή.

 

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, ο Χάρτης των Γεύσεων, η σημαντικότερη οινική εκδήλωση-φεστιβάλ για την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα γιορτάσει τα 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, φορώντας την πιο εντυπωσιακή οινική του φορεσιά. Ο Χάρτης των Γεύσεων, αυτή η μεγάλη γιορτή του κρασιού θα φιλοξενήσει περισσότερους από 160 εκθέτες από ολόκληρη την Ελλάδα, οινοπαραγωγούς, εταιρίες και εισαγωγείς, οι οποίοι θα υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο δηλώνουν το παρόν γεμίζοντας την αίθουσα του Βελλίδειου συνεδριακού Κέντρου.

Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Κατά την διάρκεια του γεμάτου διήμερου, θα λάβουν χώρα και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γευστικές δοκιμές από σημαντικούς σεφ, ένα masterclass για τα μυστικά της οινοποιίας και της μετάγγισης του κρασιού, αγγλόφωνες παρουσιάσεις κρασιών για τους ξένους επισκέπτες, αλλά και το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνει ο Χάρτης των Γεύσεων, το Wine Plus Christmas Bazaar 2023, με ετικέτες παλιάς εσοδείας. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Διοργανώτρια και εμπνευστής αυτής της διαχρονικά κορυφαίας οινικής εκδήλωσης, είναι μια σπουδαία κύρια του κρασιού και αναμφίβολα ισχυρή προσωπικότητα του ελληνικού οινικού γίγνεσθαι. Η Μαρία Νέτσικα. Χημικός-οινολόγος στο επάγγελμα, βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη εκδήλωση που αφορά το κρασί στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Συνδέσμου Ελληνικού οίνου και της Ένωσης οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος και Πελοποννήσου. Μεταξύ πολλών άλλων, είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς και μέλος της Διεθνούς ένωσης δημοσιογράφων οίνου. Η Μαρία Νέτσικα, δημιούργησε και το πρώτο Wine Club το μακρινό 1996 στον Μύλο, που συνεχίζει έως σήμερα να εμπλουτίζει με τις εκδηλώσεις του το οινικό και γαστρονομικό προφίλ της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χώρο, διοργανώνει και την πρώτη εκδήλωση Χάρτης των Γεύσεων.

Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Ένα χρόνο μετά, μεταφέρει την εκδήλωση στην αποθήκη Γ στο λιμάνι της πόλης. Οι εκθέτες και οι επισκέπτες όμως, συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό, με αποτέλεσμα από το 2017 μέχρι και σήμερα η έκθεση να φιλοξενείται στους υψηλής αισθητικής χώρους του Βελλίδειου Συνεδριακού κέντρου. Παράλληλα από το 2002 είναι συνιδρυτής της εταιρίας Wine Plus, μιας εταιρίας με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση και εξάπλωση του ελληνικού κρασιού μέσα από παρουσιάσεις οινοποιείων, γευστικές δοκιμές, επιλεγμένα γαστρονομικά δείπνα σε εστιατόρια της πόλης, αλλά και εκδρομές με οινικό χαρακτήρα .

Ο Χάρτης των Γεύσεων γίνεται είκοσι ετών και το γιορτάζει - FlagInLife
Πηγή: mapofflavours.gr

Επί μία εικοσαετία, εκδίδουν τρεις φορές τον χρόνο το ομώνυμο free press Wine Plus magazine, με σημαντικό περιεχόμενο για τις εξελίξεις στο κρασί αλλά και με αναφορές ιστορικού χαρακτήρα, οπού διατίθεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μορφή newsletter για τα εγγεγραμμένα μέλη. Μια φορά τον χρόνο (κάθε Μάιο) διοργανώνουν στο Macedonia Palace, ένα γαστρονομικό δείπνο με την ονομασία Rose Grand Tasting, αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά.

 

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η παλαιότερη και σπουδαιότερη οινική εκδήλωσή στην Θεσσαλονίκη .Συμπληρώνει φέτος δε, 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο καλώντας όλους εσάς να παρευρεθείτε.

 

Ο Χάρτης των Γεύσεων
Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλιδης, Λεωφ. Στρατού 3, Θεσσαλονίκη, 546 36
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκέμβριου
Ώρες: 12:00-20:00
Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα