Nigiri Hamachi για 2 άτομα
ΥΛΙΚΑ
3 τμχ. Hamachi sashimi
3 τμχ. ρύζι (13 γραμμ. το καθένα)
5γρ. Chalaca palm heart
10 γραμμ. Amarillo mayo
αλάτι
shiso κόκκινο σκόνη
kizami wasabi
Cress φύλλα
Υλικά για amarillo mayo:
90 γραμμ. πουρές Amarillo
80 γραμμ. Japanese mayo
5 γραμμ. χυμό yuzu
0,5 γραμμ. xanthana
Υλικά για chalaca palm heart:
5 γραμμ. πιπεριά Amarillo μπρινουάζ
25 γραμμ. κρεμμύδι ξερό μπρινουάζ
45 γραμμ. ντοματίνια βελανίδια (ξεσποριασμένα)
65 γραμμ. palm heart μπρινουάζ
5 γραμμ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
7,5 ml soya
20ml ελαιόλαδο
7 γραμμ. Hondashi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την amarillo mayo: Βάζουμε όλα τα υλικά στο θερμομίξ και χτυπάμε.
Για την chalaca palm heart: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και αποθηκεύουμε.
ΣΤΗΣΙΜΟ
Τοποθετούμε τα nigiri στο πιάτο και προσθέτουμε στην πάνω επιφάνεια μία γραμμή Amarillo mayo, την οποία καίμε με το φλόγιστρο. Στη συνέχεια αλατίζουμε, τοποθετούμε την chalaca και το kizame στην άκρη και ρίχνουμε σκόνη shiso και cress.