Τον Αλέξανδρο Μεϊδάνη τον συναντήσαμε, τυχαία θα έλεγα, για πρώτη φορά σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Σαντορίνη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων, που γίνονται με στόχο την αξιολόγηση εστιατορίων που κρίνονται ενδιαφέροντα.
Ένας φίλος που συναντήσαμε και προφανώς αρχίσαμε να συζητάμε (για τι άλλο) για το φαγητό, μας μίλησε για τον Αλέξανδρο Μεϊδάνη και μας πρότεινε να μας τον συστήσει. Φυσικά δεν αρνηθήκαμε. Συζητώντας για τα επαγγελματικά του βήματα, που τον έφεραν με τον τίτλο του executive chef στη Σαντορίνη, δεν μας έμεινε καμιά αμφιβολία για το επίπεδο και τις γνώσεις του. Αυτό οφείλεται στην πλούσια επαγγελματική εμπειρία του σεφ τόσο στην Ελλάδα, σε μεγάλα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, αλλά και στην Κύπρο στο κτήμα Βασιλειάδη. Το τελευταίο μάλιστα, το οποίο είναι γνωστό και έχουμε δοκιμάσει κι εμείς το εστιατόριό του, αποτελεί ένα καλό πιστοποιητικό για την τεχνική επάρκεια και τις ικανότητες του σεφ. Φεύγοντας, μας έδωσε και μία συνταγή την οποία, δεν σας κρύβω, την μαγειρέψαμε και την βρήκαμε εξαιρετική. Εξ ου και σας την προτείνουμε.
Αρνί στη λαδόκολλα με πουρέ κουνουπίδι
Αρνί σε αργό ψήσιμο
1 μπούτι αρνί χωρίς κόκκαλα
2 κλωναράκια θυμάρι
3 Δαφνόφυλλα
8 Πιπέρι κόκκους
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
1 κρεμμύδι κόκκινο
4 Μπαχάρια
2 ξύλα κανέλας
750γρ κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο
150γρ νερό
Φούντες κουνουπίδι
Πουρέ κουνουπίδι
500γρ κουνουπίδι
200γρ κρέμα γάλακτος
50γρ ελαιόλαδο
6γρ αλάτι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί μαζί με το αρνί, ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρασί και το νερό και κλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 190C για 4 ώρες.
Για τον πουρέ, βάζουμε το κουνουπίδι κομμένο σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα και το αλάτι, το βράζουμε μέχρι να καραμελώσει και μετά το περνάμε από Thermomix. Γαρνίρουμε με τούφες από το κουνουπίδι και με τη σάλτσα από το ταψί που έχουμε δέσει με 100γρ βούτυρο παγωμένο και με ελαιόλαδο.