fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγκινάρες, ξινόχοντρος και κατσικίσιο τυρί από τον Γιώργο Χάψα
eggplants

Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγκινάρες, ξινόχοντρος και κατσικίσιο τυρί από τον Γιώργο Χάψα

Υλικά

  • 500 gr μελιτζάνες
  • 300 gr κολοκυθάκια
  • 300 grαγγινάρες ( πάτους)
  • 125 ml (1-2 κούπα) ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (120 gr περίπου, καθαρισμένο)
  • 300-350 gr (2 μέτριες) ώριμες ντομάτες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 gr ξινόχοντρο
  • Αρωματικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση 

  • Σε ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε 8 αν είναι φλάσκες , σε ροδέλες με πάχος 3-4 cm αν είναι μακρόστενες, τα κολοκυθάκια κομμένα στα 6 και τις αγκινάρες κομμένες στην μέση . Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται προσθέτουμε το σκόρδο και ελάχιστο νερό, και μαγειρεύουμε για  20 λεπτά  με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
  • ΔΕΝ ανακατεύουμε, μόνο κινούμε πέρα δώθε την κατσαρόλα. Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα ½ -1 κούπα νερό (ανάλογα πόσα υγρά υπάρχουν) και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός ,  Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς ο ξινόχοντρος (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη). Το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα όχι στεγνό σαν πιλάφι . Σερβίρουμε σε σπασμένα κομμάτια κατσικίσιο τυρί από πάνω και φρεσκα αρωματικά της αρεσκείας μας.

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα