fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Με την συμβολή σου μπορεί να σωθεί ένα οινοποιείο που κάηκε 
iliana malihin

Με την συμβολή σου μπορεί να σωθεί ένα οινοποιείο που κάηκε 

Πριν από λίγες εβδομάδες μια φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στις Μέλαμπες είχε καταστροφικές συνέπειες για ένα από τα ωραιότερα και πιο καινοτόμα αμπέλια της Ελλάδος. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 15 Ιουλίου άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και δασικής γης – ανάμεσά τους και 300 στρέμματα αυτόριζου αμπελώνα στις Μέλαμπες.

Ανάμεσα στα καμένα βρίσκονται και οι αμπελώνες της νεαρής οινολόγου Ηλιάνας Μαλίχιν, η οποία έδωσε ξανά ζωή σε ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη με δύναμη και κίνητρο τα βιολογικά κρασιά της. Η Ηλιανά έκανε στόχο ζωής το 2019 να αναβιώσει και να διασώσει τα αμπέλια της περιοχής τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί μετά από μια φωτιά που είχε ξεσπάσει το 1975. Από τα 700 στρέμματα Βιδιανό που υπήρχαν τότε, έμειναν μόνο 150 και αυτά αφέθηκαν εντελώς στην τύχη τους. Η ίδια με πολύ κόπο και αγάπη τα αναγέννησε και δημιούργησε ένα οινοποιείο το οποίο όχι μόνο έβγαζε υπέροχα βιολογικά κρασιά αλλά βοηθούσε την κοινότητα τριών κοντινών χωριών με κύριο να είναι οι Μέλαμπες. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @iliana_malihin_winery

Κρασιά με απόλυτο φυσικό τρόπο χωρίς χημικά, και όπως συμβαίνει στα βιοδυναμικά κρασιά ο σεληνιακός κύκλος παίζει τον ρόλο του στην όλη διαδικασία. Η φωτιά όμως  κατέστρεψε το 90% των παλιών προφυλλοξηρικών αμπελώνων στις Μέλαμπες και αυτό κάνει αρκετά αβέβαιο το μέλλον αφού και η ίδια η κοινότητα έχει πέσει ψυχολογικά και ψάχνει ευθύνες.

Όμως η ίδια η Ηλιάνα δεν χάνει το κουράγιο της όσο και αν την έριξε ψυχολογικά όλο αυτό που συνέβη. Θέλει να ξεπεράσει αυτή την δυσκολία και να αναγεννήσει ξανά αυτόν τον αμπελώνα. Το μόνο που ζητάει είναι την δική σου υποστήριξη και οικονομική βοήθεια. Στο παρακάτω link μπορείς να βοηθήσεις και να υποστηρίξεις την Ηλιάνα στο μοναδικό της έργο. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @iliana_malihin_winery

Στήριξε την Ηλιάνα. 

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/save-the-vines?fs=e&s=cl&fbclid=IwAR2nnkvPlUMKvehXRkGp7lpBEDA2_QTqikUVwKhELwhIujCYame7BA_Pc0g

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα