FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη
Kykloi.exofyllo

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη

Το dining ως εμπειρία: αισθητική, γεύση και Kykloi by Priceless, στην οδό Βουτάδων στον Κεραμεικό

 

Σ’ένα χώρο προσεγμένο, φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες, όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι το ξύλο, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαλαρή και ανεπιτήδευτη, νιώθεις αμέσως άνετα.

Ο chef Παύλος Κυριάκης και η ομάδα του, παρουσιάζουν μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, που έχει χαρακτήρα.
Η φιλοσοφία τους είναι η «Mindful cuisine», που σημαίνει μια σύγχρονη προσέγγιση, όπου εστιάζουν όχι μόνο στη γεύση αλλά και στον τρόπο που γίνεται η παραγωγή και η επιλογή των υλικών, καθώς και στον τρόπο που αυτά αξιοποιούνται. Βασική τους αρχή, ο σεβασμός στο περιβάλλον και στον επισκέπτη!

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Αθηναϊκή Σαλάτα

Το μενού που παρουσιάζουν στο Kykloi by Priceless, έρχεται να αναβιώσει ελληνικές συνταγές, που επανασυστήνονται με τρόπο δημιουργικό, χωρίς όμως να χάνουν διόλου σε ουσία! Μιλώντας με τον sous chef του Παύλου Κυριάκη – Χρήστο Χήτο – τη μέρα που επισκεφθήκαμε το εστιατόριο, μας είπε ότι εστιάζουν στην εποχικότητα, την εντοπιότητα και στηρίζουν τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Η «Mindful cuisine» κρύβει πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία. Κάθε πιάτο που δημιουργείται, έχει να σου διηγηθεί μια ιστορία… μια ιστορία αυθεντική, που βασίζεται στις καθαρές και φίνες γεύσεις και στο σεβασμό στα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του πιάτου αυτού.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Γαρίδες Κοιλάδος & Συμιακό Γαριδάκι

Πέραν της γαστρονομικής εμπειρίας, το εστιατόριο Kykloi by Priceless δημιουργήθηκε από την Mastercard και αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματος Restart, μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες ανθρώπων που είναι ευάλωτες κοινωνικά, να εκπαιδευτούν και να εργαστούν. Κάπως έτσι προέκυψε και το όνομα «Κύκλοι», καθώς παραπέμπουν στις έννοιες της συνέχειας και της σύνδεσης, αξίες που διατρέχουν το όραμα του εγχειρήματος!

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Καραβίδες με τραγανό ρύζι

Το Kykloi by Priceless είναι από τα μέρη που χαίρεσαι να επισκέπτεσαι και να μοιράζεσαι τη γαστρονομική εμπειρία με τους οικείους σου. Η ανοιχτή κουζίνα δε σε αφήνει αμέτοχο αλλά σε παροτρύνει να συμμετέχεις στην εμπειρία που θα βιώσεις. Τα βράδια, από την ταράτσα του εστιατορίου έχεις θέα στην πλατεία του Κεραμεικού και το σκηνικό σε κάνει να χαλαρώνεις.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Μανιτάρια με χόρτα εποχής

Αλλά ας περάσουμε στα όσα δοκιμάσαμε από το μενού του εστιατορίου και πράγματι ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία των όσων πρεσβεύει η δημιουργική ομάδα που κρύβεται πίσω από αυτό.
Η αθηναϊκή με ψητή τσιπούρα ήταν ισορροπημένη με μια νοσταλγική αύρα, από το πιάτο που κυριαρχούσε κάποτε στα παλιά αστικά Αθηναϊκά τραπέζια. Οι ωμές γαρίδες Κοιλάδος, δίπλα στο τηγανητό Συμιακό γαριδάκι που το δρόσιζε carpaccio τομάτας και του έδινε οξύτητα το confit λεμονιού, ολοκληρώνονταν γευστικά από το ζωμό Bloody Mary.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Λευκή μελιτζάνα με Σαν Μιχάλη

Αυτό που ξεχώρισα και θα σας πρότεινα να μην το χάσετε, είναι οι καραβίδες με τραγανό ρύζι και bisque αρωματισμένη με chorizo! To πιάτο surf & turf που κάνει τη διαφορά, είναι το tartare μόσχου (dry aged) σε συνδυασμό με ωμή γαρίδα Κοιλάδος και χαβιάρι oscietra.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Spaghetti με αστακό

Η λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης βρήκε το ταίρι της στο Συριανό τυρί Σαν Μιχάλη και το πιάτο συμπλήρωσε το πράσινο μήλο. Τα μανιτάρια συνδυάστηκαν με χόρτα εποχής και demi-glace λαχανικών και το πιάτο ολοκλήρωσε το τριμμένο φουντούκι.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Γλώσσα με σάλτσα κάπαρη

Ένα πιάτο που δεν πρέπει να φύγει από το μενού, είναι τα spaghetti με αστακό και σάλτσα από το κοράλι του. Στη φρέσκια γλώσσα με βούτυρο, προσέθεσε extra γεύση η σάλτσα κάπαρη. Από τα κρεατικά, αξίζει να δοκιμάσετε το αρνί που ήρθε ψημένο σαν καπνιστό με αρώματα δενδρολίβανου και συνδυάστηκε με μια ωραία χυλωμένη ρεβυθάδα, ενώ στο πλάι του ήταν σιγομαγειρεμένο σε ξινόμαυρο κρασί, το χεράκι του.

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Ρεβυθάδα με αρνί

Από τα επιδόρπια, πολύ καλή η γαλατόπιτα με κουμκουάτ και γύρη. 

Kykloi by Priceless: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό με υπογραφή Παύλου Κυριάκη - FlagInLife
Γαλατόπιτα με κουμκουάτ

Περνώντας την πόρτα του Kykloi by Priceless ξεκινάς ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειριών, εμπνευσμένο από τη θαλπωρή που σου προσφέρει η ελληνική φιλοξενία. Μια φιλοξενία για την οποία οι Έλληνες είμαστε περήφανοι ως λαός!

Kykloi by Priceless

Βουτάδων 36, Κεραμεικός, Αθήνα ΤΚ 11854
Ωράριο: Τρ. - Κυρ. : 19;00 - 00:30
Τιμή: 50€
- 60€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.