FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα
kreopoleion29.exof.taratsa

Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα

Το «Κρεοπωλείον 29» έχει ένα στοιχείο που το κάνει μοναδικό! Η πρώτη ύλη ξεκινά από τη δική τους φάρμα στον Ταΰγετο, συνεχίζει στο δικό τους κρεοπωλείο και καταλήγει να σερβίρεται στο εστιατόριο!

Αν περάσετε από την Καλαμάτα, οπωσδήποτε μια στάση στο «Κρεοπωλείον 29» είναι απαραίτητη!

Η Νίκος Μανιατέας ανέλαβε τη χασαποταβέρνα του πατέρα του, όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, καθώς και το κτηνοτροφείο, ακόμη και τις ελιές τους, από τις οποίες βγάζει το ελαιόλαδο που φτάνει στα τραπέζια του εστιατορίου! Μεγάλωσε στη φάρμα και ήταν κοντά στον πατέρα του και στο κρεοπωλείο, οπότε είναι γνώστης! Η διαχείριση και το σίτεμα του κρέατος είναι μια τέχνη που ξέρει καλά. Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLife

Στο «Κρεοπωλείον 29»  ο πρωταγωνιστής είναι το μοσχάρι, αλλά δε λείπουν και άλλα είδη κρεατικών από ζώα ελευθέρας βοσκής. Ο πελάτης επιλέγει το μέρος του κρέατος, την κοπή καθώς και πώς το θέλει μαγειρεμένο, και ο chef Γιώργος Μαντέας στην κουζίνα «κεντάει»!Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLifeΞεκίνημα με χειροποίητο ψωμί ημέρας, που έρχεται ζεστό στο τραπέζι με ελαιόλαδο παραγωγής τους.Από τις σαλάτες αξίζει να δοκιμάσετε αυτή με το παντζάρι, αραχίδα Μεσσηνίας, πράσινο μήλο, ξινομυζήθρα και μέλι παραγωγής τους.Εξαιρετικό το carpaccio μόσχου με mayo μαύρου σκόρδου, λίγο lime και αφράλατο Μάνης.Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLife

Οι λουκουμάδες τυριού συνοδεύονται από μαρμελάδα τομάτας.Το μοσχαρίσιο συκώτι τους αξίζει, καθώς είναι από μοσχάρι παραγωγής τους.

Τα bao buns έρχονται με ψητή γουρουνοπούλα με την τραγανή πέτσα της & σάλτσα τεριγιάκι.Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLife

Πεντανόστιμο το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι Μάνης που συνδυάστηκε με τραχανά Μεσσηνίας.Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLife

Από τις κοπές δοκιμάσαμε ένα rib eye ξηρής ωρίμανσης 45 ημερών, άψογα ψημένο, και το συνοδεύσαμε με τριπλοτηγανισμένες πατάτες.

Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές ακόμη, όπως πικάνια και t-bone, πάλι ξηρής ωρίμανσης, παϊδάκια αρνίσια και μοσχαρίσια τόμαχοκ γαλλικής κοπής.Κρεοπωλείον 29 – Ο παράδεισος των κρεατοφάγων στην Καλαμάτα - FlagInLife

Και τα δυο γλυκά που δοκιμάσαμε, θα σας τα πρότεινα γιατί αξίζουν. Πολύ καλή η γαλατόπιτα και η ζουμερή πορτοκαλόπιτα με gel πορτοκάλι και μπισκότο αμυγδάλου.

Όλες οι κοπές προέρχονται από ζώα ελευθέρας βοσκής, ελληνικής εκτροφής από την φάρμα τους στον Ταΰγετο και από επιλεγμένους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Η διαδικασία του σιτέματος πραγματοποιείται στον χώρο του εστιατορίου. Τα κρεατικά ψήνονται σε φούρνο josper, ώστε να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά τους.

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, σερβίρουν σε μια ωραία ταράτσα και μπορείς να απολαύσεις το φαγητό με το αεράκι που κατεβαίνει από το κάστρο της πόλης, να σε δροσίζει.

Το φαγητό θα συνοδεύσεις με κάποια από τις ετικέτες της προσεγμένης wine list, η οποία είναι πολύ σωστά κοστολογημένη.

 

Κρεοπωλείον 29

Φαρών 29, Καλαμάτα
Ωράριο: Κυριακή – Παρασκευή 19.30 – 12.00 π.μ.,  Σάββατο 19.30 – 12.30 π.μ. , Τετάρτη κλειστά
Τιμή: 30€
- 50€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.