fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Συνέντευξη: Βασίλης Κυρίτσης

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Συνέντευξη: Βασίλης Κυρίτσης

Βασίλης Κυρίτσης, ένας front man της bartending βιομηχανίας
Μια κουβέντα με έναν από τους αυτουργούς και δημιουργούς  του ” The Clumsies ” και του πρόσφατου “Line Athens”. 

 Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, δεν χρειάζεται καν να τα μετρήσουμε, από τότε που ένας Βενιαμίν bartender τράβηξε την προσοχή πίσω από την μπάρα του “The Gin Joint” με τις προχωρημένες και καινοτόμες συνταγές του. Ο Βασίλης Κυρίτσης από τότε κέρδισε στο World Class το τίτλο του καλύτερου Έλληνα Bartender, έβαλε την δημιουργικότητα του σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, ταξίδεψε και εμφανίστηκε στις πιο γνωστές μπάρες του εξωτερικού και συνυπόγραψε ένα καινούριο project σε ένα bar που υμνεί το κίνημα του Zero Waste, τους μικρούς παραγωγούς και τα homemade κρασιά και μπίρες.

Σταματάει; δεν νομίζω, εμπλέκεται με ρουχισμό με ένα φοβερό brand το Hustler και συνέχεια ετοιμάζει πράγματα που παίρνουν σάρκα και οστά στο The Clumsies και στο Line. Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά καταφέραμε να κάνουμε μια κουβέντα έφ’ όλης της ύλης για βραβεία, έμπνευση, τάσεις, ελληνικό bartending και στόχους!

Πως είναι να είσαι στην κορυφή στα καλύτερα bar του κόσμου;
Σίγουρα είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να είσαι στα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Μπαίνοντας σε αυτή τη λίστα είσαι κομμάτι μιας δυνατής κοινότητας που σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις πολύ και να γνωρίσεις παρά πολύ κόσμο από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ωστόσο το βασικό για μένα είναι και θα είναι άλλο πέρα από τις διακρίσεις και έχει να κάνει με το πως σε αγαπούν και σε στηρίζουν οι θαμώνες σου.

 Τι πρέπει να κάνει κάποιο bar για να μπει στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου;
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ακριβώς.. δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη «συνταγή» επιτυχίας. Θεωρώ πως οι άνθρωποι του industry μας, επιλέγουν και ψηφίζουν τα μπαρ που τους κάνουν να περνάνε όμορφα και να νιώθουν οικεία.  Φυσικά μετράει πολύ σε αυτά τα μαγαζιά να μπορούν να βρουν ένα αληθινό και ενδιαφέρον concept με ωραία ποτά.

Συνέντευξη: Βασίλης Κυρίτσης - FlagInLife

Πως είναι να μοιράζεσαι ανάμεσα σε δυο απαιτητικά μαγαζιά όπως το Clumsies και το Line;
Αρκετά busy θα έλεγα! Και τα δυο μπαρ έχουν απαιτήσεις, υποχρεώσεις, διαχείριση πραγμάτων και καταστάσεων και τελείως διαφορετικά concept το ένα από το άλλο. Ταυτόχρονα με γεμίζουν σε καθημερινή βάση και δημιουργούν διάφορες προκλήσεις που με κάνουν να γίνομαι καλύτερος καθημερινά.

Από τα δεκάδες ταξίδια που έχεις κάνει ποια ξεχωρίζεις;
Κάθε μέρος έχει όμορφα πράγματα να σου δώσει. Μου αρέσει πολύ η Βηρυτός για το lifestyle της, στο São Paolo είχα ζήσει μια μοναδική εμπειρία κάνοντας εξερεύνηση στο δάσος cerrado για να μαζέψουμε υλικά, η νέα Υόρκη είναι πάντα μια πόλη που σου δίνει πολλές εμπειρίες στον τομέα μας και αλλά πολλά μέρη.

Πως έρχεται η έμπνευση για τα concpet και τις συνταγές;
Η έμπνευση έρχεται σε μένα προσωπικά από παντού. Στα καθημερινά πράγματα, σε κάτι που μπορώ να διαβάσω, να δω, σε μια ταινία, σε μια κουβέντα με καλούς φίλους, σε μια διαφωνία στην κουβέντα, στα πάντα.

Τι σημαίνει για εσένα η ανακύκλωση των υλικών σε ένα bar;
Είναι μια τάση αρκετά σημαντική και δημιουργική για το περιβάλλον μας, την πόλη μας, την επιχείρηση μας και σίγουρα την δημιουργικότητα μας. Αν ο τρόπος σκέψης μας κατευθύνεται πάντα προς τα εκεί σίγουρα αυτός ο κύκλος ανοίγει και μπορεί να μας οδηγήσει σε ενα καλύτερο μέλλον.

Αλήθεια γιατί στο νέο project, το Line, επιλέξατε να εστιάσετε στην μπίρα και στο κρασί;
Έχουμε κάνει μεγάλο focus στην δημιουργία κρασιού από φρούτα, γιατί είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που μας οδηγεί σε ένα καινούργιο προϊόν και μέχρι στιγμής έχει αγαπήσει καθώς τα φρούτα σαν «υλικό» είναι πολύ προσιτά στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και με το κομμάτι της μπίρας, πολύ προσφιλές προϊόν, αλλά αν το οικείο καταφέρεις να το παρουσιάσεις με πιο «δημιουργικές» πινελιές εκτιμάται σε μεγάλο βαθμό.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις όπως τις βλέπεις εσύ;
Sustainability & zero waste programs στα μπαρ, low abv Cocktails και focus στον κόσμο ακόμα περισσότερο.

Λείπει κάτι από το ελληνικό bartending και τα bar;
Πάντα θα λείπει κάτι από το bartending και τα bar γενικά και αυτό θα είναι το καλό για να μπορούμε να εξελισσόμαστε. Είμαστε μια χώρα που προσφέρει φιλοξενία και γι’αυτό είμαστε ξακουστοί και στο εξωτερικό. Αυτό πρέπει να προστατεύεται πάση θυσία από την πλευρά μας και να το βελτιώνουμε στο μέγιστο βαθμό.

Πως θα ήθελες να ήταν ένας θεσμός για βραβεία bars;
Είναι πολύ σημαντικό θεωρώ οι άνθρωποι που κρίνουν τους θεσμούς να είναι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου και σίγουρα να υπάρχει μεγάλη γκάμα διαφορετικών προσωπικοτήτων έτσι έστω ένα μπαρ η ένα εστιατόριο να κρίνεται από διαφορετικές σκοπιές.

Εσύ τι κατηγορίες θα βράβευες;
Το bar team, το cocktail menu, overall τα μπαρ, τους bartenders σαν προσωπικότητες και την προσφορά τους κάθε χρόνο σε ένα μπαρ και αλλά πολλά που μπορούμε να συζητάμε ώρες.

Ο επόμενος στόχος σου;
Να βελτιώνω τον εαυτό μου σε καθημερινή βάση, να μαθαίνω από τα λάθη μου, να παραμένω ευγνώμων για όλα αυτά που μου έχει δώσει αυτή η δουλειά, να σέβομαι τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με βοηθάνε και να μην τους ξεχνώ και σίγουρα να ξεκουράζομαι μερικές ώρες παραπάνω.

Περισσότερες Συνεντεύξεις

xrisanthos

Χρύσανθος Καραμολέγκος

Συνέντευξη: Χρύσανθος Καραμολέγκος

metayer

Jean-Charles Métayer

Συνέντευξη: Jean-Charles Métayer

giannakos1

Θάνος Γιαννακός

Συνέντευξη: Θάνος Γιαννακός

χαραλαμπόπουλος

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Συνέντευξη: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

chef3

Γιώργος Δόσπρας

Συνέντευξη: Γιώργος Δόσπρας

Αριστοτέλης Μέγκουλας

Αριστοτέλης Μέγκουλας

Συνέντευξη: Αριστοτέλης Μέγκουλας