fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
Η σημασία της ενυδάτωσης και της απολέπισης τους καλοκαιρινούς μήνες
unsplash.com/@rsanchescarvalho

unsplash.com/@rsanchescarvalho

Η σημασία της ενυδάτωσης και της απολέπισης τους καλοκαιρινούς μήνες

Ποιο είναι το μυστικό για ένα υγιές μαύρισμα; Πως είναι εφικτό να το διατηρήσουμε ακόμη περισσότερο ώστε να απολαμβάνουμε αυτή την αίσθηση ακόμα και μες στο Φθινόπωρο;

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο αφυδατώνει και κουράζει το σώμα μας, το οποίο τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Έτσι, το πλέον απαραίτητο αυτή την εποχή είναι η απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων καθαρίζει την επιδερμίδα και επιτρέπει την καλύτερη ενυδάτωσή της και τη θρέψη της με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Θεωρούμε αδιαμφισβήτητη την χρήση του σωστού αντηλιακού. Όμως, επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχουμε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει τη σταδιακή έκκριση μελανίνης η οποία έχει σαν αποτέλεσμα και το επιθυμητό για εμάς μαύρισμα. Όσο πιο σταδιακά πετύχουμε αυτή τη διαδικασία τόσο περισσότερο θα διαρκέσει και το αγαπημένο μας χρώμα στο δέρμα, χωρίς να έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα μας.

Η διαδικασία της απολέπισης

Ποιος είναι λοιπόν ο ιδανικός τρόπος για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας πριν αυτό εκτεθεί στον ήλιο. Κατά τη διάρκεια του ντους μπορούμε αρχικά να χρησιμοποιήσουμε ένα Peeling – Scrub για το πρόσωπο και το σώμα. Αυτό θα απομακρύνει αρχικά τα νεκρά κύτταρα.. Το νέο μας ανανεωμένο δέρμα μετά τη προσωπική μας θεραπεία απολέπισης είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το ομοιογενές εκείνο μαύρισμα που όλοι επιθυμούμε.

Η απολέπιση πρέπει να γίνεται προσεκτικά το πολύ έως τρεις φορές την εβδομάδα, αν κι οι ειδικοί  σημειώνουν πως οι δύο φορές είναι το ιδανικό. Φυσικά η συχνότητα αυτή εξαρτάται από το σκεύασμα που θα χρησιμοποιήσουμε – το κάθε προϊόν μπορεί να έχει άλλες οδηγίες χρήσης – αλλά κι αν η επιδερμίδα μας είναι ερεθισμένη για κάποιο λόγο, όπως ένα ηλιακό έγκαυμα ή αν έχουμε κάνει κάποια χειρουργική επέμβαση – και στις δύο περιπτώσεις η επιδερμίδα χρειάζεται χρόνο ανάπλασης.

Η απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση προσώπου είναι μια διαδικασία φαινομενικά απλή και εύκολη. Παρ’όλα αυτά, υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος του να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Η απολέπιση θεωρείται απαραίτητη, για ένα υγιές, καθαρό και λαμπερό δέρμα. Όταν το πρόσωπο δεν έχει απολεπιστεί σωστά, τα νεκρά κύτταρα «κολλάνε» πάνω στην επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα ένα θαμπό πρόσωπο. Οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης γίνονται εντονότερες. Ενώ, με την απολέπιση το δέρμα μας είναι προετοιμασμένο σωστά, για να υποδεχτεί και να αφομοιώσει τα serum και τις ενυδατικές.

Ωστόσο, κανένα προϊόν απολέπισης, δεν έχει νόημα να εφαρμοστεί, πριν τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό, το πρόσωπό μας, να είναι εντελώς καθαρό από ίχνη μακιγιάζ αλλά και περιβαλλοντικούς ρύπους, οι οποίοι υπάρχουν στο πρόσωπό μας, στο τέλος της ημέρας. Να θυμάστε πως η σωστή εφαρμογή γίνεται με χλιαρό νερό. Εφαρμόστε το προϊόν με μαλακές και κυκλικές κινήσεις και να το δουλέψετε σε όλο το πρόσωπο, έχοντας βρέξει με λίγο χλιαρό νερό το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, αφήστε το προϊόν να δράσει και λίγο μόνο του.

unsplash.com/@isabellwinter
unsplash.com/@isabellwinter

Η σημασία της ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου, αποτελεί το σημαντικότερο βήμα περιποίησης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η βλάβη της υπεριώδους ακτινοβολίας αλλά και η φθορά της θάλασσας προκαλεί θαμπή όψη.
Με τη σωστή ενυδάτωση, η επιδερμίδα αποκτά υγιή και λαμπερή όψη καθώς επίσης αναστέλλει τη πρόωρη γήρανση που προκαλεί η φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία είναι υπεύθυνη για λεπτές γραμμές αλλά και την εμφάνιση δυσχρωμιών.

Άρα μετά την απολέπιση,  μία βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας με τη βοήθεια ενός body butter είναι ίσως κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Σε συνδυασμό με την απολέπιση, όχι μόνο θα ενυδατώσει πιο βαθιά από το συνηθισμένο μας ενυδατικό γαλάκτωμα ή τη λοσιόν σώματος, αλλά  θα συμβάλει στον γενικότερο καθαρισμό και την αποτοξίνωση του δέρματος.

Ένα βαθιά ενυδατωμένο αλλά και αποτοξινωμένο δέρμα έχει σαν αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη μελανίνη καθώς ο μηχανισμός έκκρισης αυτής λειτουργεί καλύτερα. Και φυσικά σε καμία περίπτωση μην παραμελήσετε το πρόσωπο. Η καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας προσώπου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη το καλοκαίρι. Επομένως μία καλή ενυδατική κρέμα επιβάλλεται σε αυτή τη περίπτωση.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα