fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η ομάδα του Clumsies στις 4 καλύτερες στον κόσμο
the clumsies

Η ομάδα του Clumsies στις 4 καλύτερες στον κόσμο

Αν αποδομήσεις ένα οποιοδήποτε bar, θα δεις πάρα πολλούς παράγοντες οι οποίοι ευθύνονται για την καλή του πορεία. Αν αποδομήσεις το 4o καλύτερο bar στον κόσμο και το πιο επιτυχημένο στην Ελλάδα τότε θα βρεις μια εκπληκτική ομάδα ανθρώπων πίσω από αυτό. Και δεν το λέμε εμείς, το λέει το Tales of the cocktails spirited awards που για άλλη μια φορά ανέδειξε την ομάδα bar του The Clumsies μέσα στις 4 καλύτερες του κόσμου για το 2022. 

Ας αρχίσουμε όμως με τις συστάσεις. Τα Tales of the cocktails spirited awards είναι ίσως τα πιο μεγάλα και αξιοσέβαστα βραβεία στον κλάδο των bars και των cocktails τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο τέλος Ιουλίου στην Νέα Ορλεάνη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετές διακρίσεις στην χώρα μας, με μεγαλύτερη εκείνη της ανάδειξης του The Clumsies ως Best International High Volume Cocktail Bar το 2018.

The Clumsies Team
The Clumsies Team

Φέτος για άλλη μια φορά το The Clumsies βρίσκεται ανάμεσα στα υποψήφια bars αυτή την φορά στην κατηγορία Best International Bar Team και έχει καταφέρει να φτάσει στην τελική τετράδα. Μία διάκριση στην οποία έχει φτάσει άλλες δύο χρονιές, το 2018 και το 2020, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην πρώτη θέση κάτι που το ελπίζουμε στις φετινές ανακοινώσεις στις 28 Ιουλίου. Απέναντι στο δικό μας bar είναι οι ομάδες των Alquímico από την Καρθαγένη της Κολομβίας, Maybe Sammy από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας και Two Schmucks από την Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Τι σημαίνει όμως Best International Bar Team;

Όπως περιγράφει ο θεσμός, είναι ένα βραβείο που ξεκίνησε το 2014 και θεσπίστηκε για να δώσει την αναγνώριση που αξίζει όχι στο bar σαν ολότητα αλλά στην ομάδα και τους ανθρώπους που συγκαταλέγονται σε αυτό. Από τους bartenders και τους barpacks μέχρι τους σερβιρότους και τους υπεύθυνους σάλας. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το μέγεθος του bar αφού bar team μπορεί να είναι σε ένα μικρό bar οι δυο άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την μπάρα και το τρέχουν ή ολόκληρη η ομάδα που βρίσκεται σε κάθε πόστο σε ένα high volume bar. Σημασία παίζει ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση, η φιλοξενία, η συνέπεια σε όσα προσφέρουν και φυσικά τα cocktails που δημιουργούν και σερβίρουν. 

Γεωργία Γεωργακοπούλου
Γεωργία Γεωργακοπούλου

Με αφορμή αυτή την διάκριση -που ευχόμαστε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη σε περίπου έναν μήνα- συνάντησα την Γεωργία Γεωργακοπούλου, η οποία είναι μέλος της ομάδας του Clumsies τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ το τελευταίο είναι bar manager. Έχοντας μπροστά μας το τελευταίο κατάλογο cocktails του Clumsies μου εξήγησε τι σημαίνει για εκείνη αλλά και για όλη την ομάδα αυτή η διάκριση. 

“Η ομάδα μας πίσω από την μπάρα αποτελείται εκτός από εμένα, από τον Νίκο Σουρμπάτη, τον Λευτέρη Πετρογιωργάκη, ο οποίος είναι μαζί μας ένα περίπου χρόνο, τον Παναγιώτης Κατσαμάκη, ο οποίος έχει ξεκινήσει από δω σαν barpack πριν αρκετά χρόνια και ξέρει κάθε σπιθαμή του μπαρ και τους τελευταίους μήνες πήρε θέση πίσω από την μπάρα, τον Έλβις Ζενέλι και τον Σάκη Πασχάλη”

“Η μεγάλη διαφορά σε αυτό το bar από τα υπόλοιπα είναι ότι πρέπει να δίνεις όλο τον εαυτό σου αν βρίσκεσαι στην ομάδα, γιατί μας εμπιστεύονται πάρα πολύ τα παιδιά για ιδέες και δημιουργίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Με τον Νίκο -Σουρμπάτη- είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για τον τελευταίο κατάλογο, για αυτό το παιδί μας όπως το λέω εγώ, γιατί έχουμε στύψει πολύ μυαλό και έχουν σπαταλήσει πολύ χρόνο για να πετύχει. Είναι ένας κατάλογος που θέλαμε να επικεντρωθεί στα θετικά συναισθήματα και βγήκε τελικά ένα υπέροχο αποτέλεσμα και εικαστικά αλλά κυρίως στα cocktails και στις γεύσεις που σερβίρουμε”. 

Νίκος Σουρμπάτης
Νίκος Σουρμπάτης

“Για μένα bar team είναι όλοι οι άνθρωποι που κάνουν ένα bar να είναι λειτουργικό και να τρέχει. Όλοι όμως. Από εμάς που είμαστε πίσω από την μπάρα μέχρι το σέρβις και τον floor manager. Τώρα για την κριτική επιτροπή σίγουρα παίζουν ρόλο οι άνθρωποι που φαίνονται αλλά και τα cocktails. Σίγουρα παίζει ρόλο η ευγένεια, το hospitality, αλλά και η συνέπεια σε αυτά που προσφέρεις. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο που δουλεύει κάθε μπαρ Εδώ ας πούμε χρησιμοποιούμε πολλά prediluted και premixed ποτά κάτι που βοηθάει να είναι πάντα ίδιο το αποτέλεσμα, όποιος κι αν το σερβίρει, ενώ όταν πρόκειται για cocktails που θέλουν shake, έχουμε εκπαιδευτεί όλοι ώστε το cocktail να είναι πάντα ίδιο”. 

“Μας τιμά πάρα πολύ αυτή η διάκριση για άλλη μια φορά και ειδικά τώρα που έπεσε πάνω σε μια περίοδο που είμαστε σε αλλαγές. Για μένα επειδή είμαι 5 χρόνια εδώ, κάθε φορά που έρχονται τέτοιες τιμητικές επιβραβεύσεις, δεν σταματώ να σκέφτομαι τα άτομα με τα οποία έχουμε συμπορευτεί μαζί και έχουμε δουλέψει μαζί”. 

“Η βράβευση θα γίνει στην Νέα Ορλεάνη αλλά για μένα το να το πάρουμε υπερβαίνει το να παρευρεθώ σε αυτή την πόλη και σε αυτή την γιορτή. Πιστεύω ότι μας περιτριγυρίζει αυτό το βραβείο και πολύ και θέλουμε, όλη η ομάδα, να το φέρουμε στο σπίτι μας”.

clumsies cocktail

Τα σχέδια για το μέλλον του Clumsies

“Όσον αφορά τα σχέδια μας, με τον Νίκο επειδή υπάρχει μια απόσταση μεταξύ μας -Ο Νίκος Σουρμπάτης βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Daios Cove όπου τρέχει το bar του εκπληκτικού ξενοδοχείου το οποίο έχει την σφραγίδα του Clumsies- αλλά έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε την κεντρική ιδέα του μενού, η οποία είναι η καρδιά του. Σε κάθε μενού κάνουμε συνεχώς έρευνες και προσπαθούμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Ελπίζουμε να το πετύχουμε και στο επόμενο”. 

“Επίσης σχεδιάζουμε αρκετά ταξίδια  και ευελπιστούμε σε ένα εξαιρετικό pop up, που μας έχει λείψει μιας και είχαν διακοπεί λόγω covid αλλά ο κόσμος αλλά και εμείς τα λατρευουμε”. 

Φεύγοντας από το The Clumsies και μετά την συζήτησή μου με την Γεωργία σκεφτόμουν τέσσερα πράγματα. Πρώτον την 28η Ιουλίου όπου μακάρι να πάρουν το πρώτο βραβείο, δεύτερον η ανυπομονησία για τον καινούργιο κατάλογο που πάντα είναι είδηση, τρίτον την λαχτάρα για το επόμενο pop up, και τέταρτον πως αυτή η ομάδα δεν σταματάει ποτέ να μας παρουσιάζει καινούργια και υπέροχα πράγματα. 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα