fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά
Λορέτα Τόσκα Halfman

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά

Συνάντησα τη Λορέτα Τόσκα και κουβεντιάσαμε εφ’ όλης της ύλης για το Halfman, τον κόσμο του bartending και την ελληνική bar σκηνή.

 

Τη Λορέτα Τόσκα τη γνώρισα πριν μερικά χρόνια τυχαία. Από την πρώτη στιγμή, μου έδωσε την εντύπωση μιας επαγγελματία, όπου η κάθε της λέξη ξεχείλιζε από  πάθος για τη φιλοξενία και την σωστή εξυπηρέτηση. Πολυβραβευμένη bartender, (νικήτρια του ελληνικού Bacardi Legacy το 2107 και 4η στο κόσμο την ίδια χρονιά) τη συναντούσαμε για αρκετά χρόνια πίσω από την μπάρα του Theory Bar στο Χαλάνδρι. Δυναμική παρουσία στον χώρο, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της με το εκπληκτικό SIlver Lining Cocktail,  που της χάρισε και την τέταρτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Σήμερα, είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας πάγου Ice Up και εδώ και λίγο καιρό και του Halfman στο Μαρούσι, όπου και κάναμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Η κουβέντα μας ξεκίνησε για το Halfman. «Το Ηalfman ήρθε να γεμίσει ένα κενό στα after office bars, αφού βρισκόμαστε σε μια περιοχή γεμάτη γραφεία και εταιρίες που λειτουργούν έως αργά. Οι πελάτες μας, στην πλειοψηφία τους είναι στελέχη εταιριών που γνωριζόμουν από καλό φαγητό και ποτό. Γι’ αυτό το σκοπό διαμορφώσαμε το Halfman έτσι ώστε να προσφέρει ένα επιλεγμένο σύνολο υπηρεσιών φιλοξενίας. Πολύ καλό φαγητό που επιμελείται ο Άνταμ Κοντοβάς, premium καφέ από την Q Microastery, που σερβίρεται με ολόκληρα κομμάτια πάγου Ice Up και φυσικά καλοφτιαγμένα cocktails που επιμελείται ο συνέταιρος μου Αλέξης Σημωνίδης

Ποια είναι η κατεύθυνση των ποτών που σερβίρει το Halfman, ως καθαρό after office bar;

Έχουμε διαμορφώσει μια κατηγορία που την ονομάζουμε Hybrid Cocktails. Μετασχηματίζουμε κλασικές δημιουργίες, δίνοντάς τους μια πιο δροσιστική διάθεση, όπως είναι το Manhatan & Tonic και το Dry Martini & Tonic, το Negroni με την προσθήκη grapefruit soda, και ένα Spritz Porn Star Martini. Επιπρόσθετα, έχουμε εμφιαλώσει έναν μεγάλο αριθμό από Signature συνθέσεις, τα Halfman Culture. Ακολουθούν την κατεύθυνση των Low abv Coctails, δημιουργώντας μια συνθήκη επιλογών ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά - FlagInLife

Πολλοί είναι εκείνοι που τα αγοράζουν μαζί με τον premium πάγο που τα συνοδεύει για να τα πάρουν μαζί τους. Η Spirit List εδώ είναι συνοπτική αλλά αντιπροσωπευτική, με κορυφαίες επιλογές σε κάθε κατηγορία. Το ίδιο συμβαίνει και με την λίστα κρασιών μας, αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Ποιά είναι τα στοιχεία που κατά τη γνώμη σας κάνουν ένα bar να ξεχωρίζει;

Για μένα, αυτό που πάντα θυμάμαι όταν φεύγω από έναν χώρο εστίασης, είναι εάν πέρασα καλά. Για να περάσω καλά στον συγκεκριμένο χώρο, πρέπει ο χώρος να υπηρετεί στον μέγιστο βαθμό την ταυτότητα και το είδος διασκέδασης που επιλεγεί να αντιπροσωπεύει. Τα bar, για να έρθω και σε αυτά, τα χαρακτηρίζουν δυο συνιστώσες. Το πάθος των ανθρώπων που τα δημιουργούν και το πάθος των ανθρώπων που δουλεύουν μέσα σε αυτά. Τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά - FlagInLife

Μπορεί να διακρίθηκα για τις ικανότητες μου σαν Bartender, να αγαπώ πολύ να φτιάχνω ποτά, όμως το σέρβις μου γεμίζει την ψυχή, όσο περίεργο και αν ακούγεται. Η εστίαση για μένα σημαίνει φιλοξενία. Να προλάβαινες τις ανάγκες του επισκέπτη, πριν αυτός τις εκφράσει και να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για να περάσει καλά. Πάντα θα επιλέγω ένα bar για τους ανθρώπους του.

 Ποιά είναι η γνώμη σας  για την ελληνική bar σκηνή σήμερα;

Γενικά υπήρξε μια τρελή άνοδος τα τελευταία χρόνια, υπό το πρίσμα των γνώσεων και της εξειδίκευσης. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα αναλογικά με το μέγεθος της και την bar σκηνή της, δεν συνέβη σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου, με τόσα πολλά και αξιόλογα bar σε κάθε γεωγραφικό της διαμέρισμα. Πάρτε για παράδειγμα το Parrots Beak στο Διδυμότειχο. Στο πιο ακριτικό σημείο του χάρτη που υπάρχει, ένα τόσο υψηλού επιπέδου bar. Αλλά και στην Κρήτη, την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες. Παντού υπάρχουν bar με μεγάλο ενδιαφέρον και ανθρώπους με γνώσεις και πάθος για αυτό που κάνουν.

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά - FlagInLife

Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σταθμός στο παγκόσμιο bartending. Άνθρωποι από το εξωτερικό έρχονται εδώ για να δουν και να εμπνευστούν από την ελληνική σκηνή. Ο Covid δημιούργησε ένα πρόβλημα στα ελληνικά μπαρ που ακόμη ταλανίζει την εστίαση. Η παλιά φουρνιά από bartender βγήκε από τα bar και η νέα γενιά που μπήκε σε αυτά δεν τους βρήκε μέσα. Τι εννοώ; Δε βρήκε τους ανθρώπους  που λειτουργούσαν σαν καθοδηγητές για τους νεότερους στον χώρο, με τα όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Γιατί δημιουργήσατε το Halfman ?

Μας αρέσει το γεγονός πως μπορούμε να πάρουμε όσα περισσότερα καλά από αυτά που προσφέρει η εστίαση και η φιλοξενία, αποφεύγοντας τα άσχημα της. Βάρβαρα ωράρια, αργίες, γιορτές, προβλήματα, εργασιακές δυσκολίες, μεθυσμένοι πελάτες και η λίστα μεγαλώνει επικίνδυνα. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Τα βαριά bar παλιάς κοπής δίνουν την θέση τους πλέον σε νέα, πιο ανάλαφρα, πιο δροσερά.

Η Λορέτα Τόσκα μας μιλά για το Halfman και για τα bar συνολικά - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Σκοπός μας ήταν να μεταδώσουμε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαγαζιού του κέντρου (καφέ- φαγητό- ποτό ) σε υψηλά στάνταρτ, και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που δραστηριοποιούμαστε. Στα τέλη κάθε εβδομάδας θα ξεκινήσουμε μια σειρά από event, με τίτλο After Office closing week party. Ένα απόγευμα Παρασκευής, όπου ο επισκέπτης θα απαλλάσσεται από την κούραση όλης της εβδομάδας στο γραφείο και θα έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους, απομακρυνόμενος για λίγο από την οθόνη του υπολογιστή.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα