Από το 1980, μια εμπειρία φιλοξενίας και γεύσης δίπλα στο κύμα
Το «Hannover» λειτουργεί από το 1980 και βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Βαθύ, σε απόσταση 14 χλμ από την ιστορική πόλη του Γυθείου. Κερδίζει τον επισκέπτη με το που θα φτάσει. Η ζεστασιά του ξύλου και η χαλαρή αίσθηση που προσφέρει το γκαζόν της αυλής και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, κάνουν το περιβάλλον ιδανικό για να απολαύσει κάποιος το γεύμα του.

Η συνάντηση δύο Ελλήνων μεταναστών, στην πόλη Ανόβερο είναι μοιραία! Ερωτεύονται, παντρεύονται και κάνουν δύο παιδιά, σε αυτή την γοητευτική πόλη της Γερμανίας. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Hannover Restaurant, της οικογένειας Ζευγολατάκου και συνεχίζεται στο Βαθύ της Μάνης όπου επιστρέφοντας εκεί το ζευγάρι, αποφασίζει να ανοίξει μια ταβέρνα και να της δώσει το όνομα της πόλης που τους ένωσε. Επιλέγουν ένα όμορφο μικρό κτίριο – πάνω στο δρόμο – έξω από τον αστικό ιστό του χωριού Βαθύ και κοντά στο Γύθειο, το οποίο πλαισιώνεται από ένα οικόπεδο με ελιές.
Περιποιούνται τον χώρο και βάζουν γρασίδι, δημιουργώντας έναν κομψό και λιτό κήπο, που τα βράδια στήνονται τραπέζια με λευκά τραπεζομάντηλα.

Όλα αυτά, χρόνια πίσω… Μεγαλώνοντας τα παιδιά τους – ο Γιώργος και η Αθηνά – αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά το εστιατόριο και να το αναβαθμίσουν. Ο Γιώργος μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας (λόγω υποχρεώσεων) και Μάνης, ενώ η Αθηνά είναι αυτή που ηγείται της κουζίνας και δημιουργεί πιάτα με χαρακτήρα με εξαιρετικές πρώτες ύλες, κάποιες από την περιοχή και άλλες από προμηθευτές που ξεχωρίζουν στην αγορά, από τους οποίους προμηθεύονται κοπές κρεατικών, που ψήνονται στο Monolith και το αποτέλεσμα είναι άριστο.
Το Hannover είναι ένα τυπικό δείγμα εστιατορίου σαν αυτά που συναντάς στην Γαλλική επαρχία, που αποπνέει μια λιτή πολυτέλεια, καθόλου κραυγαλέα. Η φινέτσα σε συνδυασμό με την χαλαρή ατμόσφαιρα, αναδεικνύουν την σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα που προσφέρει το εστιατόριο.

Η chef Αθηνά Ζευγολατάκου δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική και τα πιάτα της είναι προσεγμένα, χωρίς εκκεντρικότητες. Ό,τι δοκίμασα και τις δυο φορές που επισκέφθηκα το Hannover, ετοιμάζεται στο εστιατόριο από την chef και την ομάδα της με πολύ μεράκι.
Από το ζυμωτό ψωμί (τρία είδη: brioche, λευκό με προζύμι και με καμένο σιτάρι) μέχρι τα γλυκά.
Καλωσόρισμα με δύο αλοιφές: τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα με crispy αραβικές πίτες.
Η καπνιστή μελιτζάνα στον ξυλόφουρνο, συνδυάστηκε με βολάκι Άνδρου και crumble ξηρών καρπών. Δεν έχω γευτεί καλύτερο κάπνισμα μελιτζάνας και ο συνδυασμός με το ζεστό ψωμί ήταν απόλαυση.
Πεντανόστιμοι κολοκυθοανθοί με γέμιση φέτας, βουτηγμένοι σε κουρκούτι και τηγανισμένοι αέρινα, συνδυάστηκαν με μαρμελάδα τομάτας.
Από τα θαλασσινά – που ήταν στον κατάλογο με τα πιάτα ημέρας – ξεχώρισα τα ψητά χτένια με βούτυρο Bloody Mary, την καβουροσαλάτα με ελληνικό μπλε καβούρι και τις spicy μπουκιές καραβίδας με yuzu και tobiko. Τα μπιφτέκια και η ταλιάτα από Black Angus, ήταν ψημένα άψογα και τα συνόδευσε σπιτικός πουρές πατάτας.
Από τα επιδόρπια, θα σας πρότεινα την «σπασμένη» μπουγάτσα με καραμελωμένο φύλλο, το γαλακτομπούρεκο σε φύλλο κανταϊφι με σορμπέ εξωτικών φρούτων και παγωτό βανίλια και το σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και sorbet passion fruit που συνδυάστηκε με παγωτό.
Τα παγωτά που χρησιμοποιούν (χρόνια τώρα) δεν είναι άλλα από τα Movenpick. Στο Hannover θα βρείτε μια μικρή λίστα κρασιών σωστά κοστολογημένη και κάποιες επιλογές από αποστάγματα.
Θεωρώ ότι αν βρεθείτε στην περιοχή, είναι από τις καλύτερες επιλογές για φαγητό και πρέπει να το εντάξετε στο πρόγραμμά σας.