Από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια ψαροφαγίας στη Θεσσαλονίκη και για μένα, όχι άδικα! Όταν προσφέρει εξαιρετική πρώτη ύλη σε ένα ωραίο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης και άψογο service, αποτελεί σοβαρή πρόταση για όποιον αγαπά τα θαλασσινά.
Ο χώρος του εστιατορίου ατμοσφαιρικός, με κυρίαρχο το ξύλο σε αντίθεση με το λευκό στους τοίχους. Φίνο art de la table προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Το βλέμμα μπαίνοντας, τραβά η ψαριέρα, όπου τα ψάρια ημέρας είναι τοποθετημένα έτσι στον πάγο, που σε προκαλούν να τα επιλέξεις και σίγουρα μπερδεύεσαι ποιο να πρωτοδιαλέξεις!
Στο Grada Nuevo – Premium Oyster Bar-Restaurant θα πας για τα ωμά θαλασσινά του, που για μένα είναι το δυνατό του σημείο! Ξεκινήσαμε με τον «βασιλιά των οστρακοειδών», στρείδια Gillardeau & Gauloise. Εξαιρετικά στην απλότητά τους. To carpaccio καραβίδας ντελικάτο, χωρίς να το βαραίνουν οξύτητες από εσπεριδοειδή, σερβιρισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και κόκκινη πιπεριά.
Τα χτένια σωτέ συνδυάστηκαν με πουρέ κουνουπίδι. Οι γαρίδες σε συνδυασμό με σπανάκι και μια ελαφριά σάλτσα με γάλα καρύδας, κάνουν τη διαφορά από τα συνηθισμένα πιάτα θαλασσινών. Στα κυρίως πολύ καλή η επιλογή του linguini με ροφό, πουρέ από σπαράγγια και χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Αλλά και το επιδόρπιο στεκόταν στο ύψος των υπολοίπων που δοκίμασα. Ένα γαλακτομπούρεκο με κρέμα μασκαρπόνε, συνδυασμένο με χουρμάδες, σιρόπι και παγωτό τριαντάφυλλο και crumble μπισκότου.
Τα εύσημα για το φαγητό στη σεφ και συνιδιοκτήτρια Ελένη Ρήγα και για τη φιλοξενία στον σύζυγό της Απόστολο Ρήγα. Έχει καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει στην ομάδα του service τη φιλοσοφία του και μπράβο του!
Η λίστα κρασιών του εστιατορίου είναι ενδιαφέρουσα, παρουσιάζοντας επιλογές τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα και είναι σωστά κοστολογημένη.