Το Geco Athens δίνει στους Αθηναίους έναν λόγο για να μείνουν τα Σαββατοκύριακα στο κέντρο της πόλης μέχρι αργά το απόγευμα. Δεν είναι άλλος από τα Brunch Sessions που προσφέρονται την στοά του Gatsby Athens κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12:00 έως τις 18:00. Μην τα χάσετε!
Το χώρο του Geco Athens – που μεταμορφώνεται κατά την διάρκεια της ημέρας και έχει καθιερωθεί ως all day προορισμός, ξεκινώντας από brunch έως cocktails και ένα ολοκληρωμένο δείπνο και βραδιές με ζωντανή μουσική και DJs – τον έχω επισκεφθεί αρκετές φορές.

Στο χώρο δεσπόζει η επιβλητική 25μ. λευκή μαρμάρινη μπάρα.
Η ανοιχτή κουζίνα και οι μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν οπτική επαφή με τον δρόμο και φυσικό φως και δημιουργούν ένα περιβάλλον πολυδιάστατο, γεμάτο ενέργεια.
Με μαξιμαλιστική αισθητική, έντονα χρώματα, εναλλαγές στα εικαστικά στοιχεία και ζωντανό ρυθμό, το Geco παραμένει σημείο συνάντησης που συνδυάζει την urban πολυτέλεια με τη νοσταλγική αύρα του εμπορικού κέντρου.
Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τα Brunch Sessions που ξεκίνησαν από τέλη Οκτώβρη, απόλαυσα ένα “δυνατό” brunch στον όμορφο χώρο της στοάς του «Gatsby Athens», ο οποίος ήδη έχει φορέσει τα γιορτινά του και περιμένει να σας υποδεχθεί.

Η ομάδα της κουζίνας, με τον Executive Chef Παναγιώτη Φλάκα και τον Head Chef Χρήστο Ρήγα, υπογράφει ένα à la carte μενού που αναδεικνύει τις εποχιακές πρώτες ύλες με έμπνευση από τη Μεσόγειο και τον κόσμο. Κλασικά είδη πρωινού, δημιουργικά starters με street food χαρακτήρα, χειροποίητα ζυμαρικά, εκλεκτά κρεατικά και γλυκές ιδέες για φινάλε συνθέτουν ένα brunch με φαντασία, ισορροπία και χαρακτήρα.
To Geco Athens συνεχίζει τις συνεργασίες διακεκριμένους και βραβευμένους chefs, αναβαθμίζοντας συνεχώς την εμπειρία για τους επισκέπτες του. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με τον γνωστό Ιταλό chef Antonino Cannavacciuolo φέρνει στο μενού ένα νέο pasta section.

Ο καταξιωμένος σεφ – βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin στο εστιατόριο Villa Crespi – έχει ήδη δημιουργήσει τρία signature πιάτα που ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στο μενού του Geco. Κι αφού αγαπήθηκαν, εξελίσσονται σε ένα ολοκληρωμένο section αφιερωμένο στην χειροποίητη pasta, όπου η ιταλική παράδοση συναντά την δημιουργική ματιά και τις τεχνικές του Cannavacciuolo.
Ο chef με τις σύγχρονες τεχνικές του, έχει δημιουργήσει τα πιάτα Bottarga και Seafood linguine, που ξεχωρίζουν στο μενού του Geco. Mε την υπογραφή ενός κορυφαίου chef της παγκόσμιας σκηνής και υπό την καθοδήγηση του Executive Chef Παναγιώτη Φλάκα και του Head Chef Χρήστου Ρήγα, το μενού αποκτά νέα διάσταση, με τη συνεργασία αυτή να τοποθετεί το Geco Athens ως ένα από τα σημεία που πρέπει να επισκεφθούν όσοι αναζητούν γεύσεις που ξεχωρίζουν, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Τα πιάτα από το pasta section μπορείτε να δοκιμάσετε καθημερινά από νωρίς, ακόμη και στο brunch, που σερβίρεται ως τις 18.00.
Την Κυριακή που είχα την χαρά να απολαύσω το brunch στο Geco, ξεκίνησα με ένα ποτήρι σαμπάνια που συνόδευσε ένα Salmon Royal, που πάνω σε ένα αγγλικό muffin «ξάπλωνε» ένας καπνιστός σολομός και στην κορυφή ένα αυγό ποσέ με sauce hollandaise.
Συνέχεια με πολύ νόστιμα κεφτεδάκια από Αυστραλιανό Wagyu με homemade τουρσί αγγουριού που συνοδεύσαμε με τηγανητές πατάτες με φρέσκια τρούφα. Το cheeseburger με μπιφτέκι από Αμερικάνικο Black Angus Prime Brisket, μέσα στην απλότητά του (μόνο με cheddar και πίκλα αγγουριού) αξίζει να το δοκιμάσετε.

Και φυσικά δεν παρέλειψα να δοκιμάσω ένα πεντανόστιμο πιάτο από το pasta section, το χειροποίητο spaghetti cacio e pepe με φρέσκια μαύρη τρούφα, από τα signature dishes με την υπογραφή του βραβευμένου Ιταλού chef Antonino Cannavacciuolo.
Και όπου έχει βάλει το χέρι του Ιταλός, αποκλείεται να μην κλείσεις με ένα τιραμισού, που πιστέψτε με στο Geco Athens, είναι εξαιρετικό!

Φυσικά στο Geco Athens, κάποια από τα πιάτα αυτά, μπορείτε πέραν του brunch του Σαββατοκύριακου, να τα απολαύσετε καθημερινά στο μενού του εστιατορίου, συνδυάζοντας την έξοδό σας με καλή μουσική από γνωστούς DJ’s και κάποιες βραδιές με live πρόγραμμα.
Σημείωση: Το πρωινό σερβίρεται 08:00 – 12:00, Brunch 11:00 – 18:00, Lunch 13:00 – 17:00 & δείπνο 17:00 – 23:00