fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γαρίδες Κοιλάδας από τον Γιώργο Δόσπρα
γαρίδες κοιλάδος

Γαρίδες Κοιλάδας από τον Γιώργο Δόσπρα

Γαρίδες Κοιλάδας με Κάπαρη, Αλμυρίκια και Αλόη

5 γαρίδες  φρέσκιες καθαρισμένες

50 γραμμάρια φρέσκια αλόη καθαρισμένη

2-3 κλωναράκια αλμυρίκια ζεματισμένα ελαφρά

20 γραμμάρια κάπαρη σπυρί ψιλοκομμένη

3-4 φύλλα φρέσκο Κόλιανδρο

Κόβουμε τις γαρίδες σε λεπτές φέτες πάχος 2-3 χιλιοστά και τις στρώνουμε σε ένα πιάτο. Τα ζεματισμένα αλμυρίκια τα βουτάμε σε λίγο λευκό ξύδι για να μαριναριστούν και μετά τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τις γαρίδες. Στην συνέχεια προσθέτουμε μερικούς κύβους από τις πίκλες αλόης, την  κάπαρη σπυρί ψιλοκομμένη προσθέτουμε το Ντρέσσινγκ λαδολέμονο, αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι και λίγο κόλιανδρο κομμένο, λίγο ξύσμα από lime και μερικές σταγόνες από χυμό lime.

ΠΙΚΛΕΣ ΑΛΟΗ

100 γρ. Κομμένα σε κύβους φρέσκια αλόη καθαρισμένη

300g νερό

200g ξύδι

100g ζάχαρη

5 κεδροκούκουτσα

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό με ζάχαρη, κεδροκούκουτσα

και ξύδι, τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε την αλόη. Αφήνουμε σκεπασμένα να τραβήξουν καλά.

Λαδολέμονο

200 γρ. χυμό λεμόνι

50γρ χυμό lime

300γρ. ελαιόλαδο

100γρ. ηλιέλαιο

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

3-4 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο

Αλάτι

Μπλέντάρουμε όλα μαζί και περνάμε από σίτα. Και διατηρούμε για το σερβίρισμα του πιάτου.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα