Η τελετή και οι βραβευμένοι
Ο θεσμός των FLAG Restaurant Awards /Greek Cuisine ολοκλήρωσε χθες την ετήσια κοπιώδη αλλά και πολύ σημαντικη πορεία του. Σε μια ενδιαφέρουσα τελετη στο ξενοδοχείο Electra palace στην Θεσσαλονίκη απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι τιμητικες διακρίσεις στους χώρους εστίασης (εστιατόρια και ταβέρνες) που διακρίθηκαν στο πλαίσιο των φετινών αξιολογήσεων. Στην τελετή απονομής ήταν παρόντες όλα σχεδόν τα εστιατόρια που διακρίθηκαν αλλά και ενα επιλεγμένο κοινό επιχειρηματιών που συνδέονται με τον κλάδο της εστίασης .Παρευρεθηκαν επίσης δημοσιογράφοι απο πολλά μεσα ενημέρωσης καθως και επώνυμα πρόσωπα απο τους χώρους της πολιτικής και του πολιτισμού.
Την τελετή απονομής ακολούθησε κοκτέιλ προς τιμήν των βραβευμένων. Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν και ο μπουφές με τα fingers food που προσφέρθηκαν στα κοκτέιλ. Την επιμέλεια τους είχαν δύο εξαιρετική σεφ ή Σοφία Τεφτσή executive στο εστιατόριο Maiami Seafood Restaurant η οποία και βραβεύτηκε σαν ανερχόμενη ελπιδοφόρος σεφ, κατα τη διάρκεια της τελετής απονομης που προηγήθηκε και ο Δήμος Καλαϊτζίδης από Τα Τρια Γουρουνάκια τα οποία διακρίνονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις στον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον υφυπουργό Μακεδονίας & Θράκης Κώστα Γκιουλέκα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Σπύρο Βούγια ,την δήμαρχο Καλαμαριάς Χρυσα Αράπογλου ,τον Πρόεδρο ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βασίλη Γάκη, την Διευθύντρια ενημέρωσης της ΕΡΤ 3 Σύνθια Σάπικα και πολλούς άλλους.
Επισης οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του θεσμου χάρη στην υποστήριξη των οποίων εξελίχθηκε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια απρόσκοπτα απροσκοπτα ο θεσμός. Με την υποστήριξη τους τίμησαν τον θεσμο ο οποίος είχε τεθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ , το Ξυνό Νερό (Συμπρατων ΧΟΡΗΓΟΣ του θεσμού) ,την εταιρία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης Howden οποία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης υποστηρίζει το θεσμό, το εξαιρετικό ρούμι Papas Pilar, το αφρώδες κρασί Wild Idol και τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια Maiami Seafood Restaurant και Τα Τρια Γουρουνάκια. Ιδιαίτερα επίσης ευχαριστούμε το Electra Palace το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση και έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της.
Τα εστιατόρια τα οποία βραβεύτηκαν ή τιμήθηκαν με ποιοτική διάκριση είναι:
ΒΡΑΒΕΙΑ
TOP 10 (Τα 10. καλύτερα εστιατόρια με Ελληνική κουζίνα)
1. SALONIKA BAR & RESTAURANT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2. PETRA RESTAURANT ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
3. NOBLE GOURMET RESTAURANT ΡΟΔΟΣ
4. ANAMA ΜΕΣΣΗΝΙΑ
5. ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
6. ΠΑΡΑΓΚΑ ΡΟΔΟΣ
7. SENSE RESTAURANT ΑΘΗΝΑ
8. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ATHENS ΑΘΗΝΑ
9. ΤΟΜΑΤΑ RESTAURANT ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
10. ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
BUBO FINE GREEK DINING ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
CEZAR MEZE BAR ΡΟΔΟΣ
ETERNAL BLUE RESTAURANT ΚΡΗΤΗ
FIORE FINE DINING ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΜΑΡΑΘΙΑ ΤΗΝΟΣ
MAVRIKOS ΡΟΔΟΣ
MELIA FINE DINING ΖΑΚΥΝΘΟΣ
NOA GREEK RESTAURANT ΜΥΚΟΝΟΣ
OLD MILL ΕΛΟΥΝΤΑ ΚΡΗΤΗ
POMO D’ORO ΚΕΡΚΥΡΑ
PROSILIO ΖΑΚΥΝΘΟΣ
TOULA’S SEASIDE ΚΕΡΚΥΡΑ
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΕΠΑΙΝΟΣ
APIRI GREEK EATERY ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
GRADA NUEVO ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
HASIKA ΡΕΘΥΜΝΟ
MAIAMI SEAFOOD RESTAURANT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
AI GIORGIS RESTAURANT ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΠΟΜΕΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΑΡΓΟΥΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΑΡΚ ΑΘΗΝΑ
VASSILENAS ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑ
ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΔΕΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΖΕΡΖΟΒΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΘΩΜΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
ΚΑΒΟΣ 1964 ΛΟΥΤΡΑΚΙ
KONTOSOROS ΦΛΩΡΙΝΑ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΧΑΝΙΑ
MAREA SEA SPIRIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΑΡΙΝΑ SEAFOOD RESTAURANT ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΑΡΑΜΑ ΝΑΟΥΣΑ
ΧΑΡΟΥΠΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
CITATION (ΑΝΑΦΟΡΑ)
SEVEN STEAK -LOUNGE ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
COOKOOVAYA ΑΘΗΝΑ
EFISIA GREEK FINE DINING ΜΥΚΟΝΟΣ
FLY AWAY CREATIVE RESTAURANT BAR ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
PHARAOH ΑΘΗΝΑ
AVLI RESTAURANT ΡΕΘΥΜΝΟ
ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΥΡΟΣ
ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ (TO) ΑΘΗΝΑ
ΚΑΡΥΔΙΕΣ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΟΤΤΑΝΗ ΞΑΝΘΗ
ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΡΟΔΟΣ
ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
MEZEN SALONICA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΟΝΗΣΙΜΟΣ ΚΡΗΤΗ
PANIGYRI ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ROZA’S ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΧΑΝΙΑ
HELLAS RESTAURANT ΡΟΔΟΣ
ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΗΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
AMBROSIA RESTAURANT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκτός των ανωτέρω δόθηκαν και τρια ειδικά βραβεια στους:
1-Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου
À titre posthume για την προσφορά του στο χώρο της γεύσης με την παραγωγή ελληνικών αποσταγμάτων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών
2-Γεώργιο Τρουμούχη
Για την σημαντική προσφορά του στην Ροδιτικη κουζίνα και γενικότερα στην άνοδο του ποιοτικού επιπέδου των Ελληνικών γεύσεων
3-Σοφία Τεφτσή
Ως ελπιδοφορος νέα σεφ η οποία καλείται και μπορεί να συμβάλει στην άνοδο της ελληνικής κουζίνας τα χρόνια που έρχονται
Όπως είναι προφανές το τέλος της εκδήλωσης αποτέλεσε και το εναρκτήριο λάκτισμα για την μεγάλη πορεία των αξιολογήσεων που θα οδηγήσει στη βράβευση των καλύτερων εστιατορίων με ελληνική κουζίνα το 2025.