fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τα Bar Awards επιστρέφουν στο FUZZ CLUB τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τα Bar Awards επιστρέφουν στο FUZZ CLUB τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τα Bar Awards έρχονται πιο ολοκληρωμένα και πιο επίκαιρα στην υπηρεσία ενός ψυχαγωγικού χώρου, ο οποίος αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα

Μετά από μια τρίχρονη αναγκαστική απουσία, λόγω της γνωστής πανδημίας, ένας θεσμός τον οποίο οργάνωσα και ανέπτυξα με στενούς μου συνεργάτες και κύρια με την Χρυσούλα Κυριακοπούλου, επανέρχεται στο προσκήνιο κάτω από την σημαία του FLAG in Life, πιο σύγχρονος και πιο ολοκληρωμένος.

Το FLAG Bar Awards 2023, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ στο FUZZ CLUB (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πάροδος Πειραιώς) θα ξεκινήσουν μια νέα πορεία και θα βραβεύσει τα καλύτερα bar της Ελλάδας. Μια ισχυρή ομάδα έμπειρων αξιολογητών στον τομέα της γεύσης και ιδιαίτερα του αλκοόλ, για μια ακόμα φορά ταξίδεψαν στην Ελλάδα, δοκίμασαν, συζήτησαν, αξιολόγησαν αντικειμενικά όπως πάντα και το αποτέλεσμα αυτής της επίπονης και μακροχρόνιας δουλειάς θα αναδείξει, βραβεύοντας τα, τα καλύτερα bar όλης της Ελλάδας.

Όπως είναι αναμενόμενο η μακροχρόνια αναγκαστική αδράνεια λόγω της πανδημίας μας έδωσε όλον τον απαραίτητο χρόνο για να σκεφτούμε, να εμβαθύνουμε στις ιδιαιτερότητες του χώρου και να κάνουμε τις αλλαγές εκείνες, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα υπηρετήσουν ακόμα καλύτερα αυτό που όλοι επιθυμούμε, δηλαδή, την άνοδο του επιπέδου και την καλύτερη ενημέρωση του διαρκώς αυξανόμενου κοινού, το οποίο προσεγγίζει με ενδιαφέρον το χώρο του bar και πολύ συχνά τον επιλέγει σαν κύριο χώρο για την διασκέδαση του. Οι κυριότερες αλλαγές που χαρακτηρίζουν την νέα περίοδο του θεσμού που θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου είναι:

  1. Η αυστηροποίηση του κανονισμού βράβευσης.
  2. Η συμπερίληψη του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας των χώρων ως αξιολογητικού παράγοντα.
  3. Η αναπροσαρμογή προς τα άνω των βαθμολογικών ορίων που επιτρέπουν τη βράβευση ενός χώρου.

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες που ούτως ή άλλως αφορούν τους μηχανισμούς λειτουργείας ενός θεσμού θα αναφερθούμε γενικά λέγοντας τα εξής:

Η αυστηροποίηση της βαθμολογίας και των ορίων βράβευσης ανά κατηγορία βραβείου κρίθηκε αναγκαία,  λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του χώρου και του μεγάλου αριθμού των bar που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας. Χωρίς αυτήν την αυστηροποίηση η αξιολόγηση θα οδηγούσε σε ένα μεγάλο και ζημιογόνο αριθμό βραβεύσεων τόσο για το θεσμό όσο και για το métier. Η αλλαγή του κανονισμού είναι αποτέλεσμα των εξελίξεων στο χώρο  αλλά και της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο ο πελάτης αντιμετωπίζει ένα bar και ως εξ αυτού τα κριτήρια με τα οποία το επιλέγει.

Αυτό μας οδήγησε σε μικρές διορθώσεις του αλγορίθμου πάνω στον οποίο στηρίζεται το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης, καθώς και των συντελεστών βαρύτητας των επιμέρους στοιχείων, η ποιότητα των οποίων επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος κρίθηκε απαραίτητο να συμπεριληφθούν με μεγαλύτερη βαρύτητα στοιχεία τα οποία επηρεάζουν τη διάθεση παραμονής στο χώρο, τον κάνουν πιο ελκυστικό και ευνοούν την ανάπτυξη και την αποδοχή από το κοινό τόσο μιας επιμέρους μονάδας όσο και συνολικά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής την επόμενη εβδομάδα θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά να απαντήσουμε σε απορίες, να ακούσουμε προτάσεις και ενδεχομένως αν αυτό προκύψει να είμαστε έτοιμοι για τις απαραίτητες αλλαγές που όπως πάντα επιβάλουν οι εξελίξεις. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι άνθρωποι του χώρου μαζί με τους οποίους, τόσο εγώ όσο και η Χρυσούλα Κυριακοπούλου και οι άλλοι συνεργάτες μας διανύσαμε μαζί αυτό το μεγάλο δρόμο από το πρώτο ξεκίνημα μέχρι σήμερα θα συναντηθούμε για μια ακόμη φορά για να γιορτάσουμε μαζί, να τιμήσουμε το bar tending και να βραβεύσουμε τους άριστους ανάμεσα στους καλύτερους που τον υπηρετούν.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα