fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Εβίβα: Μια δημιουργική ταβέρνα στο Βοχαϊκό με πρωταγωνιστή το κρέας

Εβίβα: Μια δημιουργική ταβέρνα στο Βοχαϊκό με πρωταγωνιστή το κρέας

H ταβέρνα Εβίβα στο Βοχαϊκό Κορίνθου, στην επαρχιακή οδό Βραχατίου-Νεμέας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 2013. Αν και βρίσκεται σε έναν άγνωστο για το ευρύ κοινό, χωριό του νομού Κορίνθιας, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει προορισμός για τους λάτρεις του κρέατος.

Η αγάπη των αδερφών Μαυρονάσιου για το κρέας και η συνεχής μελέτη των συνθηκών ωρίμανσης, μετέτρεψε μια παραδοσιακή ψησταριά σε μια σύγχρονη κρεατοφαγικη ταβέρνα με δημιουργικό πρόσημο, δίνοντας έμφαση στα κρέατα ωρίμανσης πλάι σε παραδοσιακές συνταγές και δημιουργικά πιάτα.

Εβίβα: Μια δημιουργική ταβέρνα στο Βοχαϊκό με πρωταγωνιστή το κρέας - FlagInLife

Στο πλαίσιο αυτής της μεταστροφής σε μια τύπου νέο-ταβέρνα δημιουργήθηκε ένας χώρος σύγχρονης αισθητικής με το ξύλο πρωταγωνιστή στην εσωτερική σάλα. Μεγάλα ψυγεία ξηρής ωρίμανσης κρεάτων υποδέχονται τον επισκέπτη, πριν μεταφερθεί στην καταπράσινη αυλή, πλήρως λειτουργική ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Κοπές κρεάτων από ελληνικές και ισπανικές φάρμες ωριμάζουν στους ειδικούς θαλάμους για 35-45 ημέρες πριν μεταφερθούν στο τραπέζι. Εδώ, πλάι στα δημοφιλή rib eye και Τ-bone θα βρείτε picanha, tri-tip, flank & rump steak μένοντας πιστοί σε μια nose to tail φιλοσοφία, κλασικές σπαλομπριζόλες από ελληνικές φάρμες και ζουμερά αρνίσια παιδάκια. Ο κατάλογος πλαισιώνεται από ενδιαφέροντα και νόστιμα πιάτα με παραδοσιακές καταβολές όπως αρνάκι στην λαδόκολλα και ένα χειροποίητο καβουρμά από πρόβατο, μέχρι το λουκάνικο από μαύρο ιβηρικό χοίρο ελληνικής εκτροφής και το dry aged μοσχαρίσιο με λατινοαμερικανική πάστα από πιπεριές abovo. Χειροποίητες γκόγκες (ζυμαρικά) με καμένο πρόβειο βούτυρο και μυζήθρα λιμνών θα προστεθούν στο μενού το επόμενο διάστημα.

Εβίβα: Μια δημιουργική ταβέρνα στο Βοχαϊκό με πρωταγωνιστή το κρέας - FlagInLife

Στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων γευστικών ερεθισμάτων, κατά περιόδους εδώ θα βρείτε artisanal αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως μια ισπανική Cecina και ένα ξηρό ανθότυρο παλαίωσης από τη Νάξο. 

Μια ενημερωμένη κάβα με επιλογές από τις περισσότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας μας αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα συμπληρώνουν την εικόνα αυτής της ενδιαφέρουσας ταβέρνα όπου ο γευστικός της χαρακτήρας έχει καταφέρει να έλκει επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και κατοίκους της πρωτεύουσας.

Σε αυτό το άγνωστο μέχρι πρόσφατα πεδινό χωριό της Κορινθίας, 45 μόλις λεπτά από την Αθήνα, οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν έναν προορισμό με σαφή προσανατολισμό, ποιοτικά κρέατα και μικρά οινικά διαμαντάκια.

Εβίβα: Μια δημιουργική ταβέρνα στο Βοχαϊκό με πρωταγωνιστή το κρέας - FlagInLife

Ταβέρνα Εβίβα

Επαρχιακή Οδός Βραχατίου-Νεμέας,

Βοχαϊκό, τηλ.: 27410 56531

Ωράριο: Καθημερινά, 19.00- 23.30, εκτός Τρίτης

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα