FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι
12piata-exofyl

Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι

Το όνομα του Παύλου Κυριάκη μάς είναι ήδη πολύ γνωστό από τον χώρο της γαστρονομίας, καθώς είναι διακεκριμένος chef.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife

Τον έχουμε συνηθίσει βέβαια ως chef σε φημισμένα εστιατόρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και έχοντας στη φαρέτρα του διακρίσεις, ωστόσο στα «Δώδεκα Πιάτα» παρουσιάζει ένα μενού ελληνικής κουζίνας που συναντάμε σε ταβέρνες, αλλά με κάποιες δικές του πινελιές.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife

Στα «Δώδεκα Πιάτα» ο Παύλος Κυριάκης κάνει τα πρώτα του βήματα ως εστιάτορας, σε συνεργασία με με τον Γιάννη Σαλπέα (Gorlomi, Βουλκανιζατέρ) και τον Μάνο Σταυρουλάκη (Koyasan, Sugar Killer). «Δώδεκα Πιάτα» λοιπόν το όνομα, όσα και τα πιάτα του μενού του εστιατορίου, που εδώ και λίγες μέρες υποδέχεται τους πελάτες του σε έναν χώρο με minimal αισθητική και ατμόσφαιρα παλιάς αστικής ταβέρνας, επί της Ανδρούτσου στο Κουκάκι.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife
Στις τζαμαρίες λευκά κουρτινάκια, στην οροφή μπρούτζινοι πολυέλαιοι που τραβούν το βλέμμα σου ψηλά, σκουρόχρωμα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε αντίθεση με τα λινά λευκά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια και στο δάπεδο παλιό μωσαϊκό, είναι όσα συνθέτουν το σκηνικό του μαγαζιού. Για μένα θα πρέπει να λείψουν τα χάρτινα ναπερόν πάνω από τα τραπεζομάντηλα γιατί χαλούν το σκηνικό.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife

Την πρώτη ύλη προμηθεύονται από Έλληνες παραγωγούς και οι γεύσεις μάς είναι οικείες, αλλά πίσω τους κρύβουν τη δημιουργικότητα του chef και της ομάδας του. Αντί για τζατζίκι, σερβίρουν ένα καπνιστό γιαούρτι με αγγούρι, άνηθο και ελαιόλαδο. Η τυροκαυτερή σερβίρεται ζεστή με ανάμεικτα φέτα και ανθότυρο και προσθέτουν πιπεριά Φλωρίνης.
Το προζυμένιο ψωμί, που φτιάχνεται για το εστιατόριο από το Betty’s Bakery, σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται από χειροποίητο πελτέ, πιπερίτσες και ελιές. Τα χόρτα εποχής σερβίρονται με ξινομυζήθρα και δυόσμο.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife

Οι τηγανητές πατάτες, πριν τηγανιστούν γίνονται ποσέ και έρχονται τραγανές στο τραπέζι είτε σκέτες είτε με δυο βιολογικά αυγά μάτια πάνω τους.

Ο γύρος, που προέρχεται από μια μικρή κτηνοτροφική φάρμα στην Αττική, έρχεται ζουμερός με λίγο κρεμμύδι στο πιάτο. Πειρασμός το μοσχαρίσιο συκώτι, ψημένο άψογα καθώς και το μοσχαρίσιο διάφραγμα.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLifeΠολύ νόστιμα και τα μπιφτεκάκια με ανάμεικτο κιμά χοιρινού και πρόβατου.
Κλείσαμε με το μοναδικό επιδόρπιο του καταλόγου, μια πορτοκαλόπιτα σωστά σιροπιασμένη που σερβίρεται με παγωτό – χωρίς ζάχαρη – βανίλια Μαδαγασκάρης, που προμηθεύονται από το Sugar Killer.Δώδεκα Πιάτα – Τόσα όσα έχει το μενού του εστιατορίου του Παύλου Κυριάκη στο Κουκάκι - FlagInLife

Για το κρασί μας φρόντισε η Αναστασία Καραντίνου, η οποία επιμελείται και τη λίστα. Θα βρείτε ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, χωρίς να λείπουν επιλογές και από τον διεθνή.

Δώδεκα Πιάτα

Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι
Ωράριο: Τρίτη – Παρασκευή 14.00 μ.μ. – 12.00 π.μ., Σάββατο – Κυριακή 13.00 μ.μ. – 12.00 π.μ., Δευτέρα κλειστά
Τιμή: 25€
- 40€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.