Το εστιατόριο Dionysos του ξενοδοχείου Elounda Beach κρατάει ψηλά το λάβαρο του fine dining στα χέρια του έμπειρου Albert Hazma.
Σε ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Κρήτης, αν όχι ολόκληρης της Μεσογείου, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το μακρινό 1973, σε μια ειδυλλιακή και προνομιούχα τοποθεσία στον κόλπο του Μιραμπέλου, το εμβληματικό Elounda Beach, μέλος του ”Leading Hotels of the World’, παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας του υψηλότερου επιπέδου στο διεθνές αλλά και εγχώριο κοινό και έχει αναντίρρητα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την Κρήτη αλλά και τον Ελληνικό Τουρισμό εν γένει.
Φωλιασμένο στην απαράμιλλης ομορφιάς δαντελωτή ακτογραμμή της Ελούντας, με άπλετη και ανεμπόδιστη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος, το Elounda Beach προσφέρει την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας και χαλάρωσης, συνδυάζοντας την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία με υπερσύγχρονες ανέσεις.
Στο ίδιο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Elounda Beach κινούνται και οι γαστρονομικές επιλογές του ξενοδοχείου, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος εστιατορίων, που προσφέρουν από τοπικές κρητικές γεύσεις μέχρι μοντέρνα διεθνή κουζίνα.
Χωρίς καμία αμφιβολία, ναυαρχίδα στο κομμάτι της γεύσης και ξεχωριστή θέση στην γαστρονομική πρόταση του Elounda Beach, αλλά και της περιοχής της Ελούντας συνολικά, διαδραματίζει το πολλάκις βραβευμένο εστιατόριο Dionysos, υπό την μπαγκέτα του ταλαντούχου σεφ Albert Hazma.
Tο εστιατόριο καταλαμβάνει τον χώρο της «κεντρικής πλατείας» του συγκροτήματος, δίπλα σε ένα κατάλευκο εκκλησάκι, υπό την σκιά δέντρων και μιας επιβλητικής αιωνόβιας κερωνίας (χαρουπιάς).
Οι διάστικτες ροτόντες με τα κατάλευκα λινά τραπεζομάντηλα, η λιτή κομψότητα στη διακόσμηση και η εκλεπτυσμένη art de la table, το άψογο και αποτελεσματικό σέρβις και η συνοδεία απαλής ζωντανής μουσικής συνηγορούν σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία δείπνου.
Όμως εδώ πρωταγωνιστής είναι το φαγητό.
Η γαστρονομική ματιά του βραβευμένου σεφ Albert Hazma, ένα ιδιοσυγκρασιακό «μεσογειακό fusion», εν μέρει βιωματικό από τα ταξίδια του στην Άπω Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, με βαθιά γνώση όμως των σύγχρονων τεχνικών και υλικών, υψηλή αίσθηση γευστικότητας και αδιαμφισβήτητο ταλέντο, συμπυκνώνεται σε ένα a la cart menu, το οποίο βρίθει από δημιουργικά και ευφάνταστα πιάτα με φινέτσα και πρωτόγνωρες γευστικές εντάσεις.
Πιάτα, όπως η φίνα και εξωτική gyoza με γέμιση αστακού σε ζωμό ψαριών αρωματισμένο με σαφράν και φύλλα kaffir lime, το άψογα ψημένο τατάκι τόνου με την πολυεπίπεδη πράσινη σως από κόλιανδρο, πιπεριές χαλαπένιο και μίζο σε ζύμωση με τζελ και τσιπς από παντζάρι και σαλικόρνια, ή το υψηλής τεχνικής και κομψότητας φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με γέμιση από πάστα καλαμάρι, πουρέ καρότου και τοπιναμπούρ σε jus καραβίδας και τραγανό σαλσίφυ, υποδηλώνουν την άψογη τεχνική κατάρτιση αλλά και το πηγαίο ταλέντο του Albert Hazma και χαράσσουν δυνατές γευστικές μνήμες με αντοχή στον χρόνο.
Εξίσου ενδιαφέρουσα και εφάμιλλου επιπέδου η κάρτα των επιδορπίων με προτάσεις όπως η namelaka λευκής σοκολάτας με gel μάνγκο και sorbet από κόκκινα φρούτα, η κρέμα Calamansi (Iνδονησιακό κίτρο) με μαρέγκα, sable Breton και μαρμελάδα φρούτων του δάσους και το κέικ λάβας με κρέμα dulcey και παγωτό tonka.
Το σέρβις διακριτικό, ευγενικό, αποτελεσματικό και ανάλογο του υψηλού επιπέδου του εστιατορίου, ενώ αξιοσημείωτη διαχρονικά είναι η wine list του Dionysos, αριθμώντας περισσότερες από 600 διεθνείς κι ελληνικές ετικέτες.
Το Dionysos αποτελεί κόσμημα για την γαστρονομική σκηνή της χώρας μας και σίγουρα αυτοτελή λόγο επίσκεψης στην Ελούντα.
Dionysos
Ξενοδοχείο Elounda Beach
Ελούντα Κρήτης
Τηλ: 28410 63000
https://www.eloundabeach.gr/dining-hotel-crete/restaurants