Γράφει ο Γρηγόρης Φιλιππάτος.
Τι είναι αραγε ή πίτσα. Είναι απλά σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί ; Στο ερώτημα έρχεται να απαντήσει με εμφατικό τρόπο η βραβευμένη Αμερικανίδα σεφ Ann Kim. <H πίτσα είναι τέχνη>
Μετά από δυο χρόνια απουσίας έρχεται στις οθόνες μας μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix, η αμερικανική τηλεοπτική σειρά που έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, με μια ειδική σαιζόν αφιερωμένη στην βασίλισσα της Ιταλικής Κουζίνας. Chef’s Table: Pizza edition
Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τις καλύτερες πίτσες από όλο τον κόσμο. Η σειρά που είναι υποψήφια για βραβείο Emmy επιστρέφει αυτό το φθινόπωρο μπαίνοντας στις κουζίνες των σεφ των οποίων η δημιουργικότητα αναδεικνύει αυτό το συνηθισμένο πιάτο σε μορφή τέχνης μέσω των μοναδικών γεύσεων, και του πάθους τους για τη δημιουργία της τέλειας φέτας.
Toταξίδι θα διαρκέσει έξι επεισόδια αυτή την φορά, και θα περιλαμβάνει τρεις στάσεις στις Ηνωμένες πολιτείες. Στο Phoenix για να γνωρίσουμε τον Chris Bianco (Pizzeria Bianco), ο οποίος για πολλούς θεωρείται το καλύτερο μέρος για πίτσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στην Μινεάπολη για να συναντήσουμε την βραβευμένη σεφ Ann Kim, ιδιοκτήτρια της παγκοσμίου φήμης και επαίνων pizzeria Lola, γνωστή για τις δυνατές, τολμηρές και πικάντικες δημιουργίες της.
Το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κλείσει με την Sarah Minnick ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Lovely’s Fifty Fifty στο Μισισιπή, η οποία είναι γνωστή για τη χρήση μόνο φρέσκων, εποχιακών προϊόντων.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στον δρόμο για την πατρίδα της πίτσας, την Ιταλία, θα γνωρίσουμε τον chef Gabriele Bonci. Γνωστός και ως «Michelangelo of Pizza», ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική ζύμη του, τα απίστευτα φρέσκα υλικά και τις εξαιρετικές του γεύσεις.
Επόμενη στάση στο εστιατόριο του Chef Franco Pepe [Pepe in Grani ] στο Caiazzo μια πόλη της Καμπανίας στην Νοτιοδυτική Ιταλία. Aυτός ο pizzaiolo τρίτης γενιάς λέγεται ότι έχει την ζύμη στο DNA του. Θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος σεφ πίτσας στον κόσμο και η συνταγή για την ζύμης πίτσας του Franco Pepe είναι ένα μυστικό που φυλάσσεται στενά.
Το μαγικό αυτό ταξίδι θα κλείσει με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και τελευταία στάση σε ένα μοναδικό δημιουργό, πραγματικό αρτίστα, τον Chef Yoshihiro Imai στο Κιότο της Ιαπωνίας, οποίος διατηρεί ένα εστιατόριο 14 θέσεων που ονομάζεται Monk. Στο βιβλίο του, περιγράφει την πίτσα ως: «Η διαδικασία του τεντώματος της ζύμης σε κύκλο και της στάσης πρόσωπο με πρόσωπο με τη φωτιά μοιάζει πολύ με διαλογισμό.
Προσδεθείτε στις οθόνες σας. Το ταξίδι ξεκινάει στις 8 Σεπτεμβρίου.
Δείτε το trailer εδώ.