fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει
Carne Γιάλοβα

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει

Στην όμορφη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πελοπόννησο, το εστιατόριο Carne παίζει σε ελληνικό ταμπλό, παρουσιάζοντας μια κουζίνα σύγχρονη και με ελκυστικό προφίλ.

 

Στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έναν ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια τουριστικό προορισμό και 8 μόλις χιλιόμετρα από την όμορφη Πύλο, βρέθηκα ένα ζεστό απόγευμα του Οκτώβρη. Βολτάροντας στον κεντρικό της πεζόδρομο μια ανάσα από την θάλασσα, πέρασα μπροστά από αρκετά κοινότυπα καταστημάτα εστίασης με all day χαρακτήρα, προτού συναντήσω το Anama, ένα πολύ σημαντικό εστιατόριο για ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Σε αυτήν μου όμως την επίσκεψη, προορισμός μου ήταν το Carne. Ένα μοντέρνο εστιατόριο με σύγχρονο προφίλ, προσανατολισμένο στην ελληνική κουζίνα.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Έφθασα στο Carne λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Κάθισα στα ντυμένα με λευκά τραπεζομάντηλα τραπέζια του, επάνω στην προκυμαία και αφέθηκα για λίγο να κοιτώ από μακριά το κυρίως εστιατόριο. Με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί σε τοίχους και τραπέζια και τα κομψά ξύλινα στοιχεία να ντύνουν τον χώρο εξωτερικά, το εστιατόριο κρατά έναν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στον πεζοδρόμο της Γιάλοβας και κερδίζει από την πρώτη ματιά τον επισκέπτη που θα βρεθεί για πρώτη φορά εδώ. Η προνομιακή του θέση επάνω στον πεζοδρόμο, καθώς καταλαμβάνει το ένα του άκρο, του χαρίζει το πλεονέκτημά της άνεσης χώρου και της έλλειψης συνωστισμού με παρακείμενα καταστήματα.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Στο άκουσμα του ονόματος Carne, η πρώτη σκέψη παραπέμπει σαφώς σε Steak House. Όντως, αυτή ήταν η πραγματικότητα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αφού όταν άνοιξε τις πόρτες του -πριν τέσσερα χρόνια- το εστιατόριο ήταν αφιερωμένο στις κοπές κρεάτων από ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία δυο χρόνια όμως, έπειτα από την γνωριμία των ιδιοκτήτων με τον γνωστό για το πάθος του με την ελληνική κουζίνα, σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο, έγινε η στροφή προς την ελληνική κουζίνα. Ο σεφ και η ομάδα του έχουν στήσει ένα μενού που περπατά στα πρότυπα των ελληνικών συνθέσεων που τον χαρακτηρίζουν, με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, πολλές από τις οποίες έχουν και τοπικό χαρακτήρα και στην ανάδειξη ελληνικών συνταγών μέσα από σύγχρονο πρίσμα.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Το σιγομαγειρεμένο αρνάκι ήρθε μπροστά μου με μια έξυπνη και αρωματική κρέμα από αμπελόφυλλο, γιαούρτι και μια λεμονάτη σάλτσα με θυμάρι, αν και βρήκα περιττή την προσθήκη των νιόκι πατάτας που συνόδευαν το πιάτο. Το ελληνικό μοσχαρίσιο ταρτάρ στο Carne, έρχεται με μια τοματένια σάλτσα και ψητό σκόρδο, ενώ τα ατομικά πιτάκια με τοπικό μέλι, Μετσοβόνε και σπόρους σουσαμιού, είχαν τραγανό φύλλο και μια νοστιμιά με έντονα ελληνικό χαρακτήρα και αρώματα άνθεων.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Το κριθαρότο με γαρίδες, μπισκ από τα κεφάλια τους και την προσθήκη ελληνικού τσορίθο από την Δράμα, έχει έναν σύνθετο χαρακτήρα με αρκετό ενδιαφέρον, ενώ η ανοικτή σπανακόπιτα με την πούδρα ελαιόλαδου, είχε τη γλύκα του πράσου και έναν έντονα αρωματικό χαρακτήρα από τα μυρωδικά.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Από τον κατάλογο δε λείπουν δυστυχώς τα πιάτα με τους παγκόσμιας αναγνώρισης τίτλους, που ευτυχώς είναι ελάχιστα τον αριθμό. Ένα τύπου λαβράκι σεβίτσε με λαιμ, τσίλι και σταφύλια, χαρίζει αυτήν την διεθνή χροιά στο μενού, άλλα δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο προφίλ του καταλόγου. Έκλεισα με ένα επιδόρπιο αποτελούμενο από σιροπιασμένο τσουρέκι, γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και παγωτό από φιστίκια Αιγίνης.

Carne Γιάλοβα: Γεύσεις με όνομα που αποπροσανατολίζει - FlagInLife

Σε έναν προορισμό όπως η Γιάλοβα, που αναδύθηκε εδώ και μια δεκαετία χάρις κυρίως την μεγάλη επιρροή που άσκησε στην περιοχή η δημιουργία του Costa Navarino, τα εστιατόρια με ελληνικό πρόσημο και αξιόλογο γευστικό προφίλ, όπως το Carne, είναι απαραίτητη συνθήκη για την διατήρηση μιας αξιόλογης εστιατορικής εικόνας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας.

Carne Restaurant
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Παραλία Γιάλοβας, Γιάλοβα 240 01
Τηλ: 27230 23617
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00-01.00
Τιμή: 40-60€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα