fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις
Μπλε Πανσέληνος, μπλε φεγγάρι

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις

Η υπερπανσέληνος στις 30 Αυγούστου ή αλλιώς «μπλε φεγγάρι», είναι τόσο σπάνια και εντυπωσιακή, που αξίζει να τη δούμε από τα καλύτερα σημεία της Αθήνας.

 

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι μαγευτική. Και αυτό γιατί το φεγγάρι έρχεται λίγο πιο κοντά στη Γη. Τον φετινό Αύγουστο όμως, η υπερπανσελήνος είναι τόσο ξεχωριστή που εμφανίζεται 2 φορές, φαινόμενο που θα επαναληφθεί το 2037! Η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου και η δεύτερη θα εμφανιστεί στις 30 του Αυγούστου. Η τελευταία μάλιστα ονομάζεται και «Μπλε Φεγγάρι», καθώς είναι η δεύτερη πανσέληνος μέσα σε έναν μήνα, κάτι που συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια. Ποια είναι όμως τα καλύτερα μέρη για να απολαύσει κανείς το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς;

Λυκαβηττός

 

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις - FlagInLife
Πηγή: stock.adobe.com

Τα βράδια στον λόφο του Λυκαβηττού είναι γεμάτα με ζευγάρια και παρέες που έχουν μπει σ’ ένα αμάξι και απολαμβάνουν, αν όχι την καλύτερη, σίγουρα μία από τις καλύτερες θέες της Αθήνας. Αν στην θέα της Ακρόπολης, του Πειραιά και της φωτισμένης Αθήνας προσθέσεις και την υπερπανσέληνο, η εμπειρία πάει σε άλλο επίπεδο. Το βολικό είναι πως ο Λυκαβηττός είναι πανεύκολα προσβάσιμος με αμάξι και εκεί θα βρεις και μια καντίνα, γιατί ως γνωστόν η πανσέληνος ανοίξει και την όρεξη! Έχετε όμως στα υπ’ όψιν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μέρη για άραγμα και πανοραμική θέα της Αθήνας, και το πιθανότερο είναι πως θα μαζευτεί αρκετός κόσμος.

Σούνιο

 

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις - FlagInLife
Πηγή: stock.adobe.com

Και μιας και μιλήσαμε για συνωστισμό, ας πάμε λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Το Ακρωτήρι του Σουνίου είναι ένα μέρος μαγικό, που προσφέρει την θέα του Αιγαίου στο πιάτο. Εκτός από τη θέα, δεσπόζει και ο επιβλητικός ναός του Ποσειδώνα. Και καθώς σε κάθε πανσέληνο του Αυγούστου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο, μια μίνι εκδρομή μέχρι το Σούνιο είναι τέλεια ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθεί κανείς τον ναό, αλλά και να δει τόσο το ηλιοβασίλεμα όσο και το τεράστιο φεγγάρι να καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Και φυσικά μπορείτε να πάτε από το πρωί για μπάνιο και θαλασσινά σε κάποιο από τα κοντινά ταβερνάκια!

Ακρόπολη

 

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις - FlagInLife
Πηγή: stock.adobe.com

Όπως πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, έτσι και το πιο όμορφο μνημείο της Αθήνας, η Ακρόπολη, θα είναι ανοικτή και με ελεύθερη είσοδο στις 31 Αυγούστου για όποιον θέλει να δει το Μπλε Φεγγάρι πλάι στον Παρθενώνα. Η Ακρόπολη το βράδυ είναι από μόνη της μαγική, οπότε εκμεταλλευτείτε το, καθώς είναι πολύ λίγες οι φόρες που ανοίγει για το κοινό τις νυχτερινές ώρες. Μια από αυτές είναι κάθε χρόνο στην πανσέληνο του Αυγούστου, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανέβει στον Ιερό Βράχο, να θαυμάσει τα φωτισμένα μνημεία και βεβαία την απίστευτη θέα με την υπερπανσέληνο να δημιουργεί μια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Επίσης, στο Μουσείο της Ακρόπολης, διοργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις με μουσική ή χορό, με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Άρειος Πάγος (Βραχάκια)

 

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις - FlagInLife
Πηγή: stock.adobe.com

Ο Άρειος Πάγος της Αρχαίας Αθήνας, ή αλλιώς τα Βραχάκια όπως είναι πιο γνωστό το σημείο, βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πόλης και δυο βήματα από την Ακρόπολη. Συνήθως γεμίζουν από τουρίστες οι οποίοι έχουν επισκεφτεί πιο πριν το μνημείο. Τα τελευταία χρόνια όμως είναι και σημείο συνάντησης πολλών νέων που χαλαρώνουν με μια μπύρα στο χέρι χαζεύοντας τη θέα. Αυτή η θέα είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου spot, γιατί στο οπτικό σας πεδίο θα έχετε την Αθήνα, την Ακρόπολη που στέκει δίπλα επιβλητικά, και ένα υπερσπάνιο εκπληκτικό μπλε φεγγάρι. Να πω εδώ ότι είναι ένα αρκετά ρομαντικό και ατμοσφαιρικό σημείο..

Λόφος Στρέφη

 

Μπλε Πανσέληνος Αυγούστου: 5 μέρη στην Αθήνα να την απολαύσεις - FlagInLife
Πηγή: stock.adobe.com

Ο λόφος των Εξαρχείων προσφέρει επίσης απίστευτη θέα. Αν κάποιος δε θέλει να «κουνηθεί» πολύ και βαριέται τα πήγαινε-έλα, αλλά θέλει να δει και από καλό σημείο την δεύτερη υπερπανσέληνο του μήνα, μπορεί να ανέβει μέχρι τον λόφο του Στρέφη, αφού είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμος, με ή χωρίς αμάξι. Ο χώρος είναι  ανοικτός και δεν είναι λίγο αυτοί που μαζεύονται να χαζέψουν τη θέα. Αν θέλετε πιο πριβέ καταστάσεις και ησυχία, μπορείτε να ανεβείτε το μονοπάτι προς την κορυφή του λόφου, οπού υπάρχουν παγκάκια και πεζούλια και η θέα του διπλανού Λυκαβηττού και της Αθήνας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Φυσικά, πριν ή μετά μπορείτε να συνεχίσετε τη βραδιά σας σε κάποιο από τα πολλά μπαράκια της περιοχής.

Όπου και να βρεθείτε το βράδυ της 30ης Αυγούστου, φροντίστε να έχετε καλή παρέα ακόμα και αν το spot που θα είστε δε θα είναι ιδανικό. Στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν πάντα και οι ταράτσες στις πολυκατοικίες!

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα