fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο. 

Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο. 

Τα εστιατόρια του 5άστερου resort της Ρόδου, αποδεικνύουν ότι όπου υπάρχει όραμα, μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα.Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

 Το Atlantica Imperial είναι μια τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών, από αυτές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τουριστών μεσοανώτερης αγοραστικής δύναμης. Οι επισκέπτες του, όπως και όλοι οι επισκέπτες ανάλογων μονάδων, αναζητούν ποιοτικά standards που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, όταν μάλιστα έχουν κληθεί να πληρώσουν όχι ευκαταφρόνητα ποσά για την διαμονή τους. Παρόλα αυτά, στο κομμάτι της γαστρονομίας, πολλές φορές αρκούνται σε έναν σχετικά πλούσιο μπουφέ που τους προσφέρεται στο all inclusive πακέτο τους, χωρίς να ψάχνουν για κάτι παραπάνω. Αυτό έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των μεγάλων μονάδων να αρκούνται σε διαδικαστικές λύσεις για τα ala carte μενού τους, θεωρώντας ότι αυτό είναι αρκετό, ώστε να κρατήσουν τους γαστρονομικά ανήσυχους πελάτες τους ικανοποιημένους. Στο Atlantica Imperial είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δε συμβιβάζεται με τη μετριότητα. Το γαστρονομικό team του ξενοδοχείου, όχι μόνο έχει κάνει το extra mile, αλλά φαίνεται και να το απολαμβάνει.Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Ρόδο λοιπόν, επιλέξαμε το Atlantica Imperial για τη διαμονή μας. Το resort μας προσέφερε φιλοξενία υψηλού επιπέδου και την ευκαιρία να δούμε από κοντά το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας γαστρονομικής ομάδας που δίνει την αίσθηση πως λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς όρια, τόσο στο κομμάτι της δημιουργικότητας, όσο και σε αυτό της ποιότητας. Ασφαλώς, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να συμπράξει η διεύθυνση και αυτοί που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων σε ανώτερο level και το να βρεθεί διοίκηση που να διαθέτει παρόμοιο όραμα με τους καθ ύλην αρμόδιους για τη γεύση, είναι σπάνιο. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Χρήστος Γεωργανάς, διευθυντής του Atlantica Imperial είναι ξεκάθαρος: Στο ξενοδοχείο του οι μάγειρες κάνουν κουμάντο στην κουζίνα τους. Λάτρης και ο ίδιος του καλού φαγητού, έχει το “κουσούρι” που έχουμε όλοι οι εραστές της υψηλής γεύσης: δε μπορεί να δεχτεί κάτι λιγότερο από το καλύτερο. Συνεργός του σε αυτό το έργο, ο Executive chef Ηλίας Κακούρης, υπεύθυνος για την εστίαση σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου Atlantica που απλώνονται σε τρεις χώρες και δέκα προορισμούς. Ο πολύπειρος chef δεν έκρυβε τα λόγια του. “Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε το γαστρονομικό μοντέλο του Imperial και σε άλλα ξενοδοχεία του ομίλου. Εδώ η δουλειά που γίνεται είναι πολύ υψηλού επιπέδου.” Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

Κατά τις επισκέψεις μας στα δύο από τα τρία γαστρονομικά εστιατόρια του ξενοδοχείου, γνωρίσαμε κι άλλα κομβικά μέλη της ιδιότυπης αυτής dream team. O executive chef Αλέξανδρος Ακριτίδης, υπεύθυνος για όλα τα εστιατόρια της μονάδας, μας υποδέχτηκε στο αχανές εστιατόριο που εξυπηρετεί τους 800 all inclusive residents του ξενοδοχείου. Τα 70 μέλη της μπριγάδας του ετοιμάζουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, σε ατελείωτους μπουφέδες γεμάτους προσεγμένες επιλογές που ακόμα και σε αυτή την κλίμακα διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πολύ συχνά εδώ υπάρχει sushi master που ετοιμάζει rolls, nigiri και sashimi μπροστά στα μάτια των πελατών, ενώ δε λείπουν τα carving stations και οι ακριβές πρώτες ύλες, που όμως διατίθενται απλόχερα σε όλους. Πέρα από αυτό όμως, ο chef Ακριτίδης έχει και την ευθύνη των ala carte εστιατορίων του Atlantica Imperial. 

Το Blue Bay, το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο balcony, δίπλα σε μια infinity pool, αποτελεί την fine dining πρόταση του ξενοδοχείου. Το μενού, το οποίο έχει διεθνή προσανατολισμό, εκτελεί με μαεστρία ο head chef Δημήτρης Μιχόπουλος. Τα πιάτα χαρακτηριζονται από τόλμη στην επιλογή των υλικών, ενώ δε λείπουν συνδυασμοί που εκπλήσσουν για την αναπάντεχη αρμονία στα αρώματα και το συμπαγές γευστικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα γευστικό το Ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνα, χαβιάρι ρέγγας, κανθαρέλες, τρούφα και ζωμό μανιταριών, που διέθετε και θαυμαστή ισορροπία στις επιμέρους αρωματικές εντάσεις των υλικών. Βαθιά νόστιμο και το Φιλέτο Αρνιού σωτέ με αρνίσιο λαιμό μπρεζέ σε φύλλο sisho, καπνιστές πράσινες ελιές και κρέμα ξύγαλο. Εξαιρετικά και γλυκά του pastry chef Κωνσταντίνου Σπανίδη, με καλύτερη τη Ναμελάκα σοκολάτας που συνοδεύεται από παγωτό με καμμένο πράσο. Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

Το δεύτερο εστιατόριο που επισκεφθήκαμε, το Mylos, έχει σαφώς διαφορετικό προσανατολισμό. Το menu κινείται σε ελληνικές επιλογές με ξεκάθαρη έμφαση στη θάλασσα, ενώ δε λείπουν και οι πειραματισμοί που οδηγούν σε χρήσεις πρωτότυπων υλικών σε κλασικές κατά τ άλλα συνταγές. Το αποτέλεσμα είναι μια κουζίνα με γευστική ένταση που μυεί τους επισκέπτες στην ελληνική γαστρονομική παράδοση με έναν τρόπο γνήσιο και βαθιά νόστιμο. Εξαιρετικό το Πιτάκι γεμισμένο με γαρίδα, φινόκιο, πράσο, κρέμα λευκού ταραμά, αχιβάδες σε σάλτσα από μπισκ γαρίδας, όπως και το Μαγιάτικο με μελιτζάνα ιμάμ, μαγιονέζα σχοινόπρασου και νερό ντομάτας. Πολύ γευστική και η Αστακομακαρονάδα με δαγκάνα, καραβίδα, μπισκ και λάδι βασιλικού, η οποία αποτελεί έναν ύμνο στη θάλασσα.Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

“Εδώ είμαστε μια παρέα, με κοινό ενδιαφέρον τη γεύση. Παρότι είμαστε όλοι επαγγελματίες, έχουμε ακόμα την αγάπη του aficionado γι αυτό που κάνουμε.” μας εξήγησε ο chef Κώστας Αλτίκης, υπεύθυνος για το γαστρονομικό R&D στον όμιλο Atlantica, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει ιδιαίτερη γνώση και αγάπη για το αντικείμενό του. Παρόμοια και η θέση του Σάββα Λόγγου, operations manager του ξενοδοχείου και μέλους της ιδιαίτερης αυτής γαστρονομικής παρέας, του οποίου οι γνώσεις γύρω από το ποτό και το κρασί αποτελούν απόδειξη των λεγομένων του chef Αλτίκη.Atlantica Imperial: Ένας φάρος γεύσης φωτίζει το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και όχι μόνο.  - FlagInLife

Το Atlantica Imperial είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ενώ αποτελεί ένα resort υψηλού επιπέδου για εισερχόμενο τουρισμό, οι εστιατορικές του προτάσεις ανήκουν σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Τα δύο εστιατόρια που επισκεφθήκαμε, ήδη τραβούν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, προσελκύοντας και Έλληνες επισκέπτες, ενώ σίγουρα θα μπορούσαν να σταθούν ως ανεξάρτητα εστιατόρια αξιώσεων σε απαιτητικές αγορές όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως που κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία είναι οι άνθρωποι. Είναι αυτή η γαστρονομική παρέα που έχει κοινό ενδιαφέρον και στόχο την ανάδειξη του ξενοδοχείου σε προορισμό με σημαντικό γευστικό πρόσημο και που σε πολύ μεγάλο βαθμό το έχει καταφέρει. 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα