Το αστικό κομμάτι της Αθηναϊκής εστίασης υπηρετεί την κοσμική κρεατοφαγία σε ένα σημαντικό βαθμό. Η Θεσσαλονίκη όμως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει να επιδείξει ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο ποιοτικό κρέας, το οποίο και υπηρετεί με ένα μοναδικό τρόπο. Έναν τρόπο που χαρακτηρίζει τους χώρους φαγητού στους οποίους δύο βασικά στοιχεία είναι: η μετά γνώσεως σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την ποιοτική πρώτη ύλη και η ποιότητα του περιβάλλοντος χώρου, ικανή να επιβληθεί στον καταναλωτή, χωρίς να καταφεύγει σε υπερβολές εντυπωσιασμού.
Χάρη στην εξαιρετική κατασκευαστική μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου Cube, το παλιό ισόγειο κτίριο στην είσοδο της πόλης απέκτησε νέα ζωή και εξελίχθηκε σε ένα «place to be» για τη γαστρονομική Θεσσαλονίκη. Κύριο χαρακτηριστικό του Iberico είναι η διπλή χρήση ανάλογα με τις εποχές. Το καλοκαίρι, ο πρώτος όροφος ανοιχτός στο περιβάλλον με κύριο στοιχείο το καταπράσινο πάρκο που θα φιλοξενήσει το Εβραϊκό Μουσείο, εξασφαλίζει ένα ιδανικό περιβάλλον για τους ζεστές ημέρες του χρόνου. Όσο για τους κρύους μήνες του χειμώνα, ο χώρος του ισογείου με μία καθαρά αστικού τύπου αύρα και στοιχεία πολυτελείας που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, λειτουργεί σαν καταφύγιο γευστικής απόλαυσης για την αστική Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενοι στη γευστική πρόταση που κάνει το Iberico, ο σεφ Παρασκευάς Χαντζιάρας είναι άξιος διαχειριστής μιας ποιοτικής πρώτης ύλης, η οποία, χάρη σε αυτόν, φτάνει στο τραπέζι μετασχηματισμένη με ιδανικό τρόπο. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της γευστικής πρότασης που κάνει το Iberico είναι η ποικιλία των αλλαντικών που από μόνη της μπορεί να αποτελέσει λόγο επίσκεψης. Το γευστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι πολύ καλές κοπές κρέατος – αμερικανικής κυρίως προέλευσης – αλλά υπάρχουν και προτάσεις πιάτων, όπως ζυμαρικά, για όσους έχουν μικρότερες απαιτήσεις.