Η Παράγκα της Ρόδου δεν βρίσκεται ούτε στο κέντρο της πόλης ούτε σε κάποιο σημείο κέντρο – απόκεντρο. Για να φτάσει κανείς στον Απόλλωνα (ενα ορεινό χωριό του νησιού) πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 1 ώρα και να κάνει μια διαδρομή 55 km. Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία από τη στιγμή που θα καθίσει στο τραπέζι και θα απολαύσει πιάτα με ελληνικότητα και ροδίτικο, δωδεκανησιακό άρωμα που δύσκολα θα τα ξεχάσει. Αυτό, γιατί πάνω απ΄όλα θα περάσει μερικές ώρες σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σε ένα χωριό διάσημο για τις δυνατότητες που δίνει στους φίλους της πεζοπορίας αλλά και άξιο επίσκεψης για τον κάθε επισκέπτη.
Το ταξίδι όμως, κατά κύριο λόγο, αξίζει για ένα χώρο φαγητού. Ένα μαγειροτεχνείο όπως ονομάζει την Παράγκα ο σεφ και ιδιοκτήτης, Γιάννης Ευθυμίου.
Και μόνο από το όνομα του μαγαζιού, προκύπτει χωρίς δεύτερη σχέση, ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις κατσαρόλες και τις φωτιές θεωρεί τέχνη αυτό το οποίο κάνει. Χωρίς σκέψη, θα πούμε ότι η άποψη του είναι απολύτως ευθύβολη. Ο Γιάννης Ευθυμίου παράγει τέχνη. Λαϊκή μεν, όπως ο διάσημος Θεόφιλος δε. Χωρίς να αποκλίνουμε από την πραγματικότητα, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπηρετεί την λαογραφική παράδοση των γεύσεων.
Είναι ένας από τους λίγους που δεν έχουν υποκύψει στην λαίλαπα της “μοντερνιάς” και της διεθνοποίησης της κουζίνας. Οι προτάσεις που κάνει η Παράγκα είναι έργο των μαμάδων και των γιαγιάδων των χωριών της περιοχής, οι οποίες έδωσαν τα φώτα τους και δίδαξαν την τέχνη τους στον Ευθυμίου. Όσο για τα προϊόντα, αυτά προέρχονται από παραγωγούς του Απόλλωνα αλλά και των γειτονικών χωριών και η χρήση τους γίνεται με την φροντίδα του «τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο». Χωρίς καμία υπερβολή, είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.