Ένα νέο κομψό gastrobar ήρθε για να δώσει παλμό στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και ακούει στο όνομα «Ντίβα»
Ντίβα: ένας όρος αμφίσημος! Λέξη γνωστή σε όλο τον κόσμο, χωρίς να χρειάζεται μετάφραση. Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη diva (θεά) και στην αρχική του χρήση αναφέρεται σε μια διάσημη και ταλαντούχα γυναίκα στην όπερα, στην μουσική, στο θέατρο ή τον κινηματογράφο. Θεϊκό ον… σύμβολο υψηλού στυλ… γυναίκα που δεν μασά τα λόγια της… κάποια με έντονο ταμπεραμέντο, απαιτητικότητα και ναρκισσισμό… μια ντίβα θα μπορούσε να είναι όλα αυτά μαζί, αναλόγως ποιος χρησιμοποιεί τον όρο και σε ποια αναφέρεται.

Με αυτό τον όρο μας συστήνεται το νέο gastrobar στο Κολωνάκι που κατάφερε να προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομά του, από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του.
Μια «Ντίβα» με τον αέρα της, τραβάει τα βλέμματα πάνω της, είναι εντυπωσιακή και όλοι γυρνούν να την κοιτάξουν. Έτσι και το νέο μαγαζί επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, τραβά το βλέμμα σου με το που μπαίνεις, με τον υπόγειο, μυσταγωγικό φωτισμό του, που παραπέμπει σε Νεοϋορκέζικο club. Η ατμόσφαιρα σε προδιαθέτει θετικά και το μέταλλο είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις επιφάνειες και τους τοίχους κοσμούν εντυπωσιακά έργα τέχνης.

Το επιχειρηματικό team πίσω από αυτό το εγχείρημα, ο Θάνος Τσουνάκας, με τον Ηλία Μπόγδανο, τον Βασίλη Ιατρού και τον Γιώργο Στενό καθώς και ο chef Δημήτρης Κατσάνος που υπογράφει το μενού.
Ο Δημήτρης Κατσάνος δημιουργεί πιάτα απλά και κατανοητά, αλλά συγχρόνως ιντριγκαδόρικα με spicy νότες. Ο chef ακολουθεί την εποχικότητα, οπότε τα πιάτα του μενού εναλλάσσονται αναλόγως εποχής. Στο επίκεντρο η άριστη πρώτη ύλη, στην οποία ο chef δίνει ένταση χωρίς υπερβολές, χρησιμοποιώντας ασιατικές τεχνικές. Η αγάπη του στη fusion κουζίνα είναι διακριτή σε πολλά από τα πιάτα του μενού, το οποίο είναι αρκετά σφιχτό και συνδυάζεται ιδανικά τόσο με τα ξεχωριστά cocktails, όσο και τα κρασιά της ενημερωμένης λίστας.

Δοκιμάσαμε ένα από τα καλύτερα tartare της πόλης με μοσχάρι sirloin, που συνοδευόταν από μαγιονέζα με chili και σκόρδο, τραγανή βάφλα με kimchi και σουσάμι και φοβερά χειροποίητα chips με τριμμένη παλαιωμένη gouda. H tempura κουνουπιδιού, ήρθε με γλάσο Κορεάτικου chili (extra spicy) και σουσάμι και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Ο ωμός τόνος συνδυάζεται με προσούτο coppa, ζυμωμένα κεράσια, Ponzu και συνοδεύεται από λάδι καφέ.

Πολύ καλό το surf and turf πιάτο του μενού και ακολούθησε ένα ακόμη! Πάνω σε rosti πατάτας, έρχεται ένα μοσχαρίσιο flap steak, rare ψημένο με μαριναρισμένες γαρίδες, τουρσί αγγούρι και φύλλα μουστάρδας. Τα παϊδάκια προβατίνας με μαρινάδα gochujang συνδυάστηκαν με μελιτζάνα με γλάσο από miso και cashews.

Από γλυκά, αν αγαπάτε τη σοκολάτα, μη χάσετε την τριλογία με σαμπλέ, mi-cuit και κρεμέ σοκολάτας, με νουγκά κακάο, καραμέλα miso και παγωτό σοκολάτα.
Όπως καταλαβαίνετε, ο chef Δημήτρης Κατσάνος με ένα τέτοιο μενού, βάζει ψηλά τον πήχη και θα γευτείτε πιάτα ιδιαίτερα, αλλά πολύ νόστιμα! Αρκεί να είστε ανοιχτοί στις νέες γεύσεις.

Την επιμέλεια της cocktail list έχει η Γεωργία Γεωργακοπούλου και προτείνει κάποια cocktails που κάνουν την διαφορά (6 στο σύνολό τους, τα 2 από αυτά Non Alcohol) που τα υλικά τους έχουν χαρακτήρα και ο συνδυασμός τους, δίνει ένα γευστικό αποτέλεσμα στο ποτήρι. Το αγαπημένο μου Negroni, εδώ μετονομάζεται σε «Negroni La Donna» και ξεχωρίζουν τα υλικά του, αφού περιέχει beurre noisette και sake και έρχεται πιο πυκνό, αλλά συγχρόνως πολύ γευστικό.

Το Pornstar Ντιβα, με Grey Goose, passion fruit, χαμομήλι, καραμέλα και milk whey, είναι ένα cocktail με λεπτές ισορροπίες με το οποίο κάλλιστα μπορείς να ξεκινήσεις τη βραδιά σου, αλλά και να την ολοκληρώσεις. Η Ντίβα, όπως κάθε ντίβα, ξέρει να σε κερδίζει! Με τα cocktails, το μενού της, το προσεγμένο service, θα γίνει το στέκι που μπορείς να χαλαρώσεις, να συναντήσεις την παρέα σου, να μείνεις ως αργά στην μπάρα και να επιλέξεις να ξαναπάς με την πρώτη ευκαιρία!