Ο Πειραιάς, κακώς ίσως, με εξαίρεση την πιάτσα στο Πασαλιμάνι και κάποια σημεία στο Μικρολίμανο, δεν μας έχει συνηθίσει σε χώρους που κάνουν μια σοβαρή γευστική πρόταση και ταυτόχρονα να χαρακτηρίζονται από μία αύρα με σύγχρονη αισθητική. Με βάση αυτή τη διαπίστωση, η αγκυροβόληση ενός χώρου με δύο όψεις (εστιατόριο αλλά και μπαρ) στην ακτή Κονδύλη, με την υπερβολική κίνηση και την ατμόσφαιρα εμπορικού λιμανιού, δείχνει τουλάχιστον τόλμη. Αν σε αυτό προσθέσεις και την παρουσία της κορυφαίας ελληνίδας σεφ Γεωργιάννας Χιλιαδάκη που στολίζει το γευστικό πάνθεον της χώρας στην επιμέλεια του μενού, η έκπληξη γίνεται πολύ μεγαλύτερη και εύκολα σε προδιαθέτει να κατηφορίσεις προς το κέντρο του Πειραιά.
Πίσω από αυτό το γαστρονομικό εγχείρημα βρίσκεται ο Κώστας Λαγός, με καταγωγή από τη Χίο — ένα νησί που τον μύησε στη ναυτική παράδοση. Μια παράδοση που τον οδήγησε στον κόσμο του shipping και του χάρισε το ανοιχτό μυαλό και το θάρρος να τολμήσει τη δημιουργία του Yaboo. Ο χώρος, σε πλήρη σχεδόν αντίθεση με τα μαγαζιά της περιοχής, είναι καλαίσθητος με το ξύλο και το βελούδο να κυριαρχούν.Σε συνδυασμό με το φωτισμό, την χαλαρή μουσική και μια μεγάλη μπάρα μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, το σύνολο είναι ζεστό και φιλόξενο.
Σε ό,τι έχει σχέση με το μενού το οποίο εκτελείται από τον Άγγελο Κοτσίρη και την ομάδα του, η πρώτη διαπίστωση είναι ότι έχει φανερό το ελληνικό πρόσημο αλλά δεν κάνει και εκπτώσεις, όταν κοιτάζει δεξιά – αριστερά στο διεθνή χώρο της γαστρονομίας. Από τα πιάτα με τα ωμά ψαρικά μέχρι τις χυλοπίτες με φέτα, το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και το αρνάκι κλέφτικο, θα συμφωνήσετε ότι απόσταση είναι μεγάλη. Όμως, η πλοηγός Γεωργιάννα τα καταφέρνει και δημιουργεί ένα ευχάριστο και πολύχρωμο γευστικό σύνολο. Προφανώς, δεν διανοούμαστε να σας προτείνουμε να το αγνοήσετε.