Αν ρωτήσετε κάποιον που συναντάτε τυχαία στο δρόμο να σας πει ποιο είναι κατά τη γνώμη του το πλέον εμβληματικό γευστικό προϊόν που χαρακτηρίζει την Ιταλία η απάντηση θα έρθει αβίαστα. «Μα φυσικά η πίτσα».
Αυτο πέρασε και από το δικό μας το μυαλό καθώς προετοιμάζαμε την τελετή απονομής των βραβείων στα καλύτερα bar της Ελλάδας που θα γίνει στις 7 Ιουλίου στο Hide & Seek.
Ίσως ήδη οι περισσότεροι να καταλάβετε ότι είχαμε αποφασίσει το εορταστικό κοκτέιλ της εκδηλώσης να είναι στραμμένο προς την κατεύθυνση μιας χώρας η οποία υπερψηφίζεται από τους πάντες τόσο για την φιλικότητα όσο και για την γευστικότητα της κουζίνας της. Προφανώς λοιπόν η κατεύθυνση αυτή θα έπρεπε να εκφράζεται και από το περιεχόμενο του μπουφέ. Έχοντας λοιπόν συμμάχους-χορηγούς την Global Foods και την Unique Goods είναι προφανές ότι στο μυαλό μας το πρόβλημα είχε λυθεί. Τα ιταλικά τυριά και τα ιταλικά αλλαντικά έχουν μια περίοπτη θέση στο χώρο της γευστικης ποιότητας και επομένως μπορούσαμε να θεωρήσουμε οτι δεν έλειπε τίποτα. Εκτός από κάτι. Μα φυσικά η πίτσα με βάση όσα είπαμε στην αρχή. Ευτυχώς η Unique Goods λειτούργησε σαν από μηχανής θεός και τη Δευτέρα 7, Ιουλίου η τυχεροι παρευρισκόμενοι (δυστυχώς υπάρχει περιορισμός λόγω χώρου μεταξύ άλλων) θα δοκιμάσουμε και πολύ καλή πίτσα.
Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι οι τελετές απονομής των βραβείων δεν είναι απλά μια γιορταστική εκδήλωση που κάποιοι περνουν ένα βραβείο. Ειναι και ένας χώρος ώσμωσης μεταξύ των bar αλλά και παρουσιασης κάθε φορά που αυτο είναι εφικτό νέων ιδεών και προτάσεων που λειτουργούν θετικά για τον συγκεκριμένο επαγγελματικο χώρο.Έχοντας μελετήσει τις δυνατότητες του και την εξελικτική του πορεία αλλά και τις προτάσεις που κάνει η Global Foods και η Unique Goods θα πω κάτι που προσωπικά εγώ τα θεωρώ αυτονόητo.
Πριν από 20-30 χρόνια το bar ήταν ένας χώρος που απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε αυτούς που αγαπούσαν τον ποιοτικό αλκοόλ και συνήθως δίπλα στο ποτήρι στην καλύτερη περίπτωση έμπαιναν το πολύ μερικοί ξηροί καρποί. Σήμερα το σκηνικό έχει αλλάξει. Τα μπαρ (σε σημαντικό βαθμό τα All Day Bar αλλά και τα Bar – Restaurant) αποτελούν για πάρα πολλούς κύριο τρόπο διασκέδασης. Οπως είναι φυσικό σε μια τέτοια περίπτωση ένα καλό cocktail μόνο η ένα επώνυμο αλκοόλ σίγουρα δεν αποτελούν λύση. Αυτη η κατηγορια χώρων ψυχαγωγίας εξελίσσεται και σταδιακά αρχίζει να κάνει προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες δίπλα στα ευρηματικά γευστικά κοκτέιλ υπάρχουν και προτάσεις (απλούστερες πιθανόν από αυτές ενός εστιατορίου) οι οποίες προτείνουν ένα συνοδευτικό η και πολύ περισσότερα. Η φιλοσοφία του μπουφέ τις επικείμενης εκδηλωσης και η επιλογή των συγκεκριμένων συνεργατών για την υλοποίηση του αποτελεί ένα ερέθισμα. Πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να υπάρχει συνέχεια. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο μετά από μια μελέτη των επιμέρους στοιχείων αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία σειρά από άρθρα τα οποία πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους για το χώρο των bar και θα κάνουν πολύ πιο ελκυστική την πρόταση που κάνουν στο διαρκώς αυξανόμενο κοινό που προτιμάει αυτό το είδος διασκέδασης.