Θεωρείται ένα από τα πιο ποιοτικά εστιατόρια στην Καλαμαριά. Ο σεφ Γιάννης Χαντακής, ταλαντούχος και πολυβραβευμένος γόνος μιας οικογένειας με μεγάλη εστιατορική παράδοση, προτείνει μια νόστιμη κουζίνα με αρκετά ιδιαίτερα πιάτα που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει τόσο ο κάτοικος της πόλης όσο και ένας επισκέπτης της Θεσσαλονίκης.
Ατού του εστιατορίου είναι και η «θάλασσα στα πόδια του», για την ακρίβεια 3-4 μέτρα από τον κήπο του. Το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά φιλόξενο και κλέβει την παράσταση. Το ίδιο ισχύει και για τον εσωτερικό χώρο χάρη στα μεγάλα γυάλινα πετάσματα που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει ανενόχλητο και προσφέρουν θέα στους θαμώνες. Σε ό,τι αφορά το μενού, ο προσανατολισμός είναι κυρίως προς το κρέας (ίσως λόγω οικογενειακής παράδοσης) αλλά πολύ σύντομα θα πάρει και το ψάρι τη μερίδα που του αξίζει και που επιβάλλει η παραλιακή θέση του εστιατορίου. Δοκιμάζοντας τα πιάτα που προτείνει το μενού η πρώτη διαπίστωση είναι το ότι η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και η εξαιρετική αθηναϊκή με homemade μαγιονέζα, είναι δύο σπουδαία ορεκτικά. Εξαιρετικό επίσης είναι το λευκό τυρί το οποίο ετοιμάζει ο ίδιος ο σεφ και το οποίο δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε.
Must και θεσμός στη Νέα Διαγώνιο είναι και τα σουτζουκάκια, λόγω της οικογενειακής παράδοσης. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις σε κρέας, κινούνται όλες σε υψηλό επίπεδο, τόσο από γεύση όσο και από τρυφερότητα. Αυτό όμως που βρήκα εξαιρετικό σε ποιότητα και σε ψήσιμο ήταν το μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα. Κερασάκι στην απόλαυση της γεύσης είναι και η λίστα κρασιών η οποία είναι προσεγμένη και ικανοποιεί όλα τα γούστα. Προσεγμένο και φιλικό είναι επίσης και το service. Σαν συμπέρασμα θα πω ότι σε ό,τι με αφορά, έχω πάει πολλές φορές στη Νέα Διαγώνιο και σίγουρα θα ξαναπάω. Γιατί όχι κι εσείς;