fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τρία εστιατόρια που συνδυάζουν γεύση και περιβάλλον

Τρία εστιατόρια που συνδυάζουν γεύση και περιβάλλον

Είναι προφανές ότι όταν ψάχνουμε για ένα εστιατόριο, το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι το καλό φαγητό. Όμως, ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει την έξοδό μας ευχάριστη και ενδιαφέρουσα, είναι το περιβάλλον.

Ασπαζόμενοι την τοποθέτηση του προλόγου, κι εμείς πιστεύουμε ότι μαζί με το φαγητό, ζητούμενο σε έναν χώρο είναι να είναι ευχάριστος σαν εσωτερικό ή να έχει εξαιρετική θέα και τραπεζάκια έξω σε ένα όμορφο περιβάλλον. Ένα τέτοιο σύνολο γεύσης και περιβάλλοντος παίζει σημαντικό ρόλο για την ευχαρίστησή μας, μαζί με το κοινό, το οποίο επιλέγει τον χώρο αυτό για να περάσει καλά και συντρώγει μαζί μας. Με αυτό το σκεπτικό, σάς κάνουμε τις προτάσεις που ακολουθούν.

Abra Ovata Τρία εστιατόρια που συνδυάζουν γεύση και περιβάλλον - FlagInLife

Για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, αυτό το τεράστιο αξιοθέατο της Αττικής που ακούει στο όνομα λίμνη Βουλιαγμένης δε νομίζω ότι κινεί το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού Αθηναίων. Έχω ρωτήσει πολλούς γνωστούς μου και θα πω χωρίς να κάνω λάθος ότι ένα ποσοστό, το οποίο υπολογίζω μικρότερο από το 20 τοις εκατό, την έχει επισκεφθεί ή ακούει με ενδιαφέρον γι’ αυτή. Και όμως, η περιοχή είναι εξαιρετική. Ακόμα και τον χειμώνα, το περιβάλλον είναι πιο ζεστό από ότι στον εξωτερικό χώρο και αν ο καιρός δεν είναι πολύ κακός, επιτρέπει και τα τραπεζάκια έξω. Δεν κάνω καμιά περιγραφή, γιατί όσοι το ξέρουν, καταλαβαίνουν για τι μιλάω και αυτοί που μέχρι σήμερα αγνοούν την λίμνη, καλά θα κάνουν να πάνε να περάσουν μερικές ώρες και με την ευκαιρία να φάνε και ένα νόστιμο φαγητό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που αυτό το πόνημα ασχολείται με την λίμνη της Βουλιαγμένης. Το ABRA OVATA φιλοξενείται στον χώρο της λίμνης και, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ, η παράδοση θέλει στη λίμνη να υπάρχει σχεδόν πάντα ένα εστιατόριο. Το ABRA OVATA είναι ένα ενδιαφέρον γευστικά σημείο εξόδου γιατί, εκτός από το περιβάλλον, που είναι πραγματικά ελκυστικό, συνδυάζει και μια ενδιαφέρουσα, καλή θα έλεγα, κουζίνα που θα σας κάνουν να περάσετε μερικές ώρες ακόμα πιο ευχάριστα.

Εδώ το φαγητό υπογράφουν δύο καλά ονόματα, εκ των οποίων το ένα, ο John Σκοτίδας, έχει μία διεθνή καριέρα επιτυχημένη, ο δε άλλος (Αλέξανδρος Γεροντιδάκης, head chef) είναι ένα γνωστό όνομα τουλάχιστον για τους ασχολούμενους με τον χώρο. Η κουζίνα που προτείνουν είναι σύγχρονη με κόμφορτ στοιχεία και συνδυάζει τόσο το κρέας όσο και το ψάρι.Το εστιατόριο προτείνει δυο μενού, ένα μεσημεριανό και ένα βραδινό, τα οποία έχουν και ορισμένα κοινά στοιχεία. Το βραδινό, βέβαια, είναι λίγο πιο σοφιστικέ, αλλά ακόμα κι αν θέλετε να περάσετε ένα κυριακάτικο μεσημέρι στη λίμνη, αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε αξίζουν πραγματικά τη μετακίνηση. Γενικά όμως, οποία ώρα και να επιλέξετε, η λίμνη θα σας αγκαλιάσει.

 

Abra Ovata 
Λίμνη Βουλιαγμένης
Τηλ: 2108962220
Ωρες λειτ: Μεσημ.- Βραδυ (Δευτ-Τρ κλειστά)
Τιμη: 40-60€

Raw BataΤρία εστιατόρια που συνδυάζουν γεύση και περιβάλλον - FlagInLife

Το Raw Bata ίσως να μην έχει ούτε το μεγαλείο της λίμνης Βουλιαγμένης αλλά ούτε και τη γοητεία του Τουρκολίμανου, το οποίο φιλοξενεί το εστιατόριο που ακολουθεί. Έχει όμως καταρχήν τον Χρόνη Δαμαλά και τη Φωτεινή Μαρκουτσά (τη γυναίκα του), ένα πολύ ωραίο εσωτερικό περιβάλλον και τζαμαρίες που ενώνουν το μαγαζί με την πλατεία, η οποία βρίσκεται μπροστά, με τα παγκάκια και τους ανθρώπους που κάθονται σε αυτά. Θα έλεγα ότι σαν σύνολο χαρακτηρίζεται από ένα περιβάλλον, το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και ευχάριστα. Εξ ου και η θέση του σε αυτό το άρθρο. Αυτό που έχει ακόμα το Raw Bata είναι η φαντασία του Χρόνη και αυτά που προτείνει η αγορά.

Η κουζίνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι συγκεκριμένη. Μπορείς να βρεις παραδοσιακά πιάτα ίσως με ένα μικρό twist. Μπορείς να βρεις πιάτα πιο μοντέρνα, αλλά μπορείς να βρεις και πιάτα απλά, όπως επί παραδείγματι τα χόρτα. Δεν ξέρω αν αυτή η έκφραση είναι δόκιμη, αλλά εγώ θα πω ότι, πολύ απλά, για όλους έχει ο μπαξές. Αν κάποιος με ρωτούσε τι είδους μαγαζί είναι τώρα το Raw Bata, θα απαντούσα ότι μάλλον είναι μια ταβέρνα λίγο sui generis, που αναπνέει μέσα από την φαντασία του Χρόνη Δαμαλά. Τον ξέρω χρόνια, έχω δοκιμάσει άπειρες φορές τα πιάτα του. Δεν με έχει ποτέ απογοητεύσει και, ακριβώς γι’ αυτό, σας λέω ότι αξίζει τον κόπο να πάτε. Ακούω μερικούς να αποκαλούν το μαγαζί «γαστροταβέρνα». Δε σας κρύβω ότι είναι μία έκφραση που μάλλον την απεχθάνομαι. Γι’ αυτό μην τη λάβετε υπ’ όψιν σας. Απλά, κλείστε τραπέζι.

 

Raw Bata
Λακωνιας 33
Τηλ: 2106923796

Ώρες Λειτ.: Δευτ-Τρ.: κλειστά.  Τετ.: 6:00 μ.μ.–1:00 π.μ. Πέμ.: 2:00 μ.μ.–1:00 π.μ. Παρ.: 2:00 μ.μ.–1:00 π.μ. Σάβ.: 2:00 μ.μ.–1:00 π.μ. Κυρ.:1:00–7:00 μ.μ.

Τιμη: 30-60€

PiscisΤρία εστιατόρια που συνδυάζουν γεύση και περιβάλλον - FlagInLife

Ένα εστιατόριο στο Τουρκολίμανο είναι πάντα μια καλή έξοδος, ειδικά μάλιστα αν το φαγητό είναι καλό. Δεν λέω Μικρολίμανο, γιατί δε μου αρέσει καθόλου αυτή η συνεχής προσπάθεια εξελληνισμού όλων των τοπονυμίων. Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα για κανέναν. Τo Piscis είναι ένα καινούργιο απόκτημα της περιοχής και το εξαιρετικά θετικό του στοιχείο, πέρα από τη θέση του, τη θέα και τα λοιπά, είναι ότι το μενού υπογράφει ο Παναγιώτης Γιακαλής, μαζί με έναν άλλο πολύ καλό σεφ, τον Πέτρο Φωτείνη. Μπορεί τον δεύτερο να μην τον έχω δοκιμάσει, όμως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Για τον Γιακαλή, δεν έχω να πω τίποτα. Όποιος όμως έχει καθήσει, έστω και μια φορά, σε ένα από τα τραπέζια του Patio καταλαβαίνει ποιο επίπεδο γεύσεων τον περιμένει στο Piscis. Στο δια ταύτα τώρα.

Ξεκινώντας από το μενού του εστιατορίου, είναι προφανές ότι τα πάντα σε αυτό έχουν πρόσημο με σήμα το ψάρι. Όπως επιβάλλεται σε ενα εστιατόριο του 21ου αιώνα, τα ωμά (ταρτάρ, σερβίτσε και λοιπά) είναι παρόντα και νόστιμα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, ορεκτικών, ψαριού μαγειρεμένου, αλλά και μία ψαριέρα, που, ανάλογα με την ημέρα, προτείνει ενδιαφέροντα πράγματα. Σε γενικές γραμμές, το φαγητό είναι πραγματικά καλό και αξίζει τη μετακίνηση. Εκτός όμως από το φαγητό, ένα άλλο στοιχείο που επιβάλλει την επίσκεψη είναι το λιμανάκι το οποίο είναι ένα τεράστιο αξιοθέατο. Ειδικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η περιοχή, μια βόλτα πριν η μετά το φαγητό είναι σκέτη απόλαυση. Προφανώς το προτείνω.


Piscis
Ακτή Κουμουνδούρου 30
Τηλ: 2104170772
Ωρες λειτ: Μες-Βραδυ
Τιμη: 45-70€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα