fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί.

Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί.

Δοκιμάσαμε το menu του Patio, το οποίο εξακολουθεί να φωτίζει το αστέρι του Παναγιώτη Γιακαλή και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. 

 

Ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι από τα βασικά “στελέχη” του κινήματος της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Ως άλλος επίμονος κηπουρός, ο Γιακαλής έχει μείνει πιστός εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο στο Patio και τα εστιατόρια του ομίλου The Margi, αλλά και σε μια δική του εκδοχή της γευστικότητας, που κάθε εκπαιδευμένος ουρανίσκος αναγνωρίζει διαχρονικά στα πιάτα του. Αυτή η επιμονή και η ανάλογη υπομονή, που πρέπει πάντα να τη συνοδεύει, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και έτσι το 2023, το Patio απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin, δικαιώνοντας τον chef και τις επιλογές του. Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί. - FlagInLife

Το Patio είναι η fine dining πρόταση του ξενοδοχείου The Margi, ενός από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα καλαίσθητο αίθριο στο κέντρο του ξενοδοχείου, απομονωμένου από την κεντρική πισίνα που φιλοξενεί το bar, αλλά και το Malabar, την έτερη, πιο comfort, all day πρόταση του ξενοδοχείου, την οποία επίσης επιμελείται ο Γιακαλής. Στον χώρο κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, που αλλού παραπέμπουν σε Τοσκανέζικη βίλα και αλλού σε γαλλικό αποικιακό στιλ. Οι θαμώνες του εστιατορίου, στην πλειονότητα τους ξένοι, είναι είτε ένοικοι του ξενοδοχείου, είτε όσοι εμπιστεύονται τον Michelin για το γαστρονομικό πρόγραμμα των διακοπών τους. Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί. - FlagInLife

Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι στενά συνδεδεμένη με τη βιώσιμη καλλιέργεια και τα φρέσκα προϊόντα, πολλά από τα οποία προέρχονται από τη φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια, όπου καλλιεργούνται φρούτα και λαχανικά, ενώ παράγονται αυγά, τυρί και γάλα. Επιστέγασμα αυτής της περιβαλλοντικά βιώσιμης προσέγγισης υπήρξε η απονομή του πράσινου αστεριού του Michelin, το οποίο απονέμεται στα εστιατόρια που δίνουν έμπρακτα έμφαση στη βιώσιμη γαστρονομία. Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί. - FlagInLife

Το Patio προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας, που εστιάζουν στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση. Εμείς δοκιμάσαμε το πιο εκτενές από τα δύο. Από τα πιάτα, τα οποία χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα χωρίς περιττά στοιχεία, ξεχωρίσαμε το παστέλι με καπνιστό χέλι και φουά γκρα για την εμπνευσμένη εκδοχή του γλυκού φουά γκρα, ενώ για τη θαλασσινή του αύρα και τις ισορροπίες μνημονεύουμε την Mousse και αυγά αχινού με αφρό από ούζο και λεμόνι. Μια πραγματική πανδαισία γεύσεων ήταν οι Γαρίδες Κοιλάδας με σιρόπι περγαμόντο, κρέμα από kale, μαϊντανό, πούδρα από τα κεφάλια των γαρίδων, κρέμα από λεμόνι και βούτυρο γαρίδας. Η κορύφωση της γευστικότητας όμως ήρθε στο σωστό σημείο, στο τελευταίο δηλαδή στάδιο του μενού πριν τα επιδόρπια. Το sirloin αρνιού με purée ελιάς και μελιτζάνα ψητή, αρωματισμένη με ginger αποτελεί ένα avant garde πιάτο μεγάλης γευστικότητας και άρτιας εκτέλεσης. Patio: Το δημιουργικό βασίλειο του Παναγιώτη Γιακαλή εξακολουθεί να συγκινεί. - FlagInLife

Ο Chef Γιακαλής δεν είναι απλά ένας ακόμα καλός Έλληνας μάγειρας που μέσα από τις εμπειρίες του ανέβηκε την κλίμακα της επιτυχίας. Είναι ένας επίμονος εργάτης της κουζίνας που καταφέρνει να εξελίσσεται, διαθέτοντας μια αθόρυβη εσωτερική δύναμη, που τον οδηγεί συνεχώς σε νέα μονοπάτια. Το Patio αποτελεί το δικό του ησυχαστήριο, ένα ιδιότυπο εργαστήριο γαστρονομίας, μακριά από τον θόρυβο και τα φώτα της πόλης, όπου ο chef έχει όλα όσα χρειάζεται για να ανέβει ακόμα ψηλότερα. 

 

Patio

Ξενοδοχειο The Margi

Λητούς 11, Βουλιαγμένη

Τηλ.: +30 210 8929000

135€ – 185€ το άτομο χωρίς το κρασί

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα