fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Lesante Collection: Υψηλή Ζακυνθινή φιλοξενία με φόρτε στη γαστρονομία
Όμιλος Lesante

Lesante Collection: Υψηλή Ζακυνθινή φιλοξενία με φόρτε στη γαστρονομία

Ο όμιλος Lesante είναι ένα δυνατό χαρτί για τη Ζάκυνθο στον τομέα της φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών. Η γαστρονομία όμως αποτελεί το μεγάλο ατού, με το οποίο ο όμιλος χαράσσει το μέλλον της ξενοδοχειακής εστίασης απαιτήσεων. 

Η προσωπική ιστορία του κυρίου Φώτη Βυθούλκα, ο οποίος αποτελεί τον ιδρυτή του ομίλου Lesante, μοιάζει με παραμύθι. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, έφυγε πολύ νέος για την Αμερική, δούλεψε σκληρά, δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο χώρο των super markets και έφτιαξε μια μικρή περιουσία. Μέχρι εδώ, η ιστορία του θυμίζει αυτές τόσων άλλων Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι πέτυχαν σε διάφορους τομείς στην Αμερική. Εδώ όμως είναι που η πορεία του κυρίου Φώτη Βυθούλκα παίρνει μια απροσδόκητη τροπή. Σε αντίθεση με τόσους άλλους που δε γύρισαν ποτέ, εκείνος φέρνει τα χρήματα και την οικογένειά του στην Ελλάδα και τα επενδύει στη γενέτειρά του Ζάκυνθο, σε μια εποχή που η Ελλάδα έμοιαζε σα μια μεγάλη μαύρη τρύπα για όποιον τολμούσε να μεταφέρει επενδυτικά κεφάλαια από ανεπτυγμένες χώρες. 

Σε πείσμα των αντιδράσεων και των δυσκολιών που συνάντησε στην Ελλάδα, το 1986 ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο του και ξεκινάει έτσι ένα νέο μακρύ ταξίδι, αυτή τη φορά στη γενέτειρά του, που τον οδήγησε σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους ξενοδοχειακούς ομίλους στη χώρα, με βραβεύσεις και παγκόσμια αναγνώριση. Το ταξίδι συνεχίζει ο ίδιος μαζί με τους δύο του γιους που συνεχίζουν να επενδύουν στην ποιοτική αναβάθμιση, τόσο της φιλοξενίας όσο και της εστίασης. 

Τα τρία πεντάστερα ξενοδοχεία του Ομίλου διαθέτουν το καθένα τη δική του φιλοσοφία, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των επισκεπτών τους. 

Το Lesante Cape στο Ακρωτήρι, μέλος των The Leading Hotels of the World, είναι ένα μοναδικό δείγμα ήπιας αρχιτεκτονικής, ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον. Η φιλοσοφία του ξενοδοχείου είναι τέτοια, που κάνει τους επισκέπτες να ξεχνούν ότι βρίσκονται σε ξενοδοχειακό περιβάλλον, αφού θυμίζει περισσότερο ένα παραδοσιακό χωριό με ανάλογα σπίτια και την κεντρική πλατεία. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 55 σουίτες και 10 βίλες. Πολλές από αυτές είναι εξοπλισμένες με ιδιωτικές πισίνες. Για τους πιο κοινωνικούς, υπάρχουν τρεις infinity pools σε τρία επίπεδα, ενώ υπάρχει και μικρή παραλία με βότσαλο και εξέδρες για όσους θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα. Το Armonia Wellness & Spa περιβάλλεται από έναν μικρό ελαιώνα και προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως σάουνα, χαμάμ, υδρομασάζ και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα. Lesante Cape

Γαστρονομικά το Lesante Cape έχει ιδιαίτερες αρετές, αφού προσφέρει πλούσιο πρωινό υψηλού επιπέδου με πολλές δημιουργίες της pastry ομάδας να συναγωνίζονται εγνωσμένης αξίας φούρνους της πρωτεύουσας. Το εστιατόριο Fiore, με Executive Chef τον ταλαντούχο Σταύρο Υφαντίδη, ξεπερνάει κατά πολύ τη λογική της ξενοδοχειακής εστίασης και προσφέρει στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη fine dining εμπειρία με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας. Λίγο πιο πέρα και δίπλα στο πλούσιο μποστάνι του ξενοδοχείου, βρίσκεται το ομώνυμο εστιατόριο, το οποίο, με Head Chef τον Γιάννη Ζαχαρίου, παραμένει πιστό στη γνήσια προσέγγιση του ξενοδοχείου, προσφέροντας ελληνικά ψητά σούβλας και κρέατα, αλλά και μαγειρευτά  σε ξυλόφουρνο, χωρίς τη χρήση ρεύματος. Το εστιατόριο Novita, με Head chef τον Γιάννη Καρπούζο έρχεται να συμπληρώσει το γαστρονομικό offering του ξενοδοχείου με μια πιο comfort λογική που δε στερείται γευστικότητας και άποψης.


Το Lesante Blu στο Τραγάκι, μέλος και αυτό των Leading Hotels of the World, έχει τη δική του high end – adults only –  φιλοσοφία. Κομψό και μινιμαλιστικό, με έμφαση στους καθαρούς γραμμικούς χώρους και τη φυσική φωτεινότητα, το ξενοδοχείο διαθέτει 92 σουίτες, όλες με θέα στο γαλάζιο του Ιονίου, ενώ 46 από αυτές διαθέτουν δική τους πισίνα. Η κεντρική πισίνα υπερχείλισης αποτελεί έναν υπαίθριο ναό χαλάρωσης, με τον επισκέπτη να απολαμβάνει τις τρεις αποχρώσεις του μπλε που ανακατεύονται μπροστά του. Το Essence Wellness & Spa προσφέρει μια σειρά από πολυτελείς θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων μασάζ και περιποιήσεων ομορφιάς, καθώς και εγκαταστάσεις όπως σάουνα, χαμάμ και θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης γυμναστήριο και γήπεδο τένις για όσους επιθυμούν να παραμείνουν δραστήριοι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους​.Lesante Blu

Στο κομμάτι της γαστρονομίας, το Lesante Blu, μένει πιστό στη φιλοσοφία του ομίλου, προσφέροντας γαστρονομικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Στο τιμόνι των εστιατορίων βρίσκεται ο έμπειρος και ταλαντούχος Executive Chef Νίκος Ισπιρούδης, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γευστικό σύμπαν, ικανό να προκαλέσει συγκινήσεις στο απαιτητικό κοινό του resort. Το εστιατόριο Ostria, δίπλα στην πισίνα, αλλά και σε μια δική του βεράντα που κρέμεται πάνω από την όμορφη παραλία του ξενοδοχείου, προσφέρει all day comfort πιάτα με τοπικό χαρακτήρα και διεθνείς πινελιές, υπό το πρόσταγμα του Head Chef Δημοσθένη Μίχα,  Η fine dining πρόταση του resort δεν είναι άλλη από το βραβευμένο Melia, στο οποίο ο Chef Ισπιρούδης έχει δημιουργήσει ένα menu αφιερωμένο στην κουζίνα των Επτανήσων, εκτελεσμένο από τον πολύ ικανό Head Chef Βασίλη Κρανιά. 

Το Lesante Classic, το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου, προσφέρει 119 δωμάτια και σουίτες που χαρακτηρίζονται από σύγχρονη διακόσμηση και άνεση, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για οικογένειες και ζευγάρια. Το ξενοδοχείο, με τις μεγάλες πισίνες, προσφέρει δυνατότητες χαλάρωσης και διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Το Lesante Wellness & Spa είναι το επίκεντρο της χαλάρωσης στο Lesante Classic, προσφέροντας μια σειρά από θεραπείες ευεξίας και ομορφιάς. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σάουνα, χαμάμ, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και υδρομασάζ, ενώ υπάρχει και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Το Lesante Classic διαθέτει δύο εστιατόρια. Στο Ambrosia, το οποίο το πρωί προσφέρει πλούσιο πρωινό, ενώ το βράδυ μπορεί κανείς να δοκιμάσει μπουφέ με προτάσεις από την ελληνική, αλλά και την ευρύτερη μεσογειακή παράδοση. Στο Neptune, δίπλα στην πισίνα, ο Head Chef Θοδωρής Χριστάκης, προτείνει ένα a la carte menu με ιδιαίτερα πιάτα, όπου ξεχωρίζουν τα φρέσκα υλικά και οι ευφάνταστοι γευστικοί συνδυασμοί. Το Lesante Classic μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφού το χειμώνα ξεκινάει η υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού πλάνου αναβάθμισης του ξενοδοχείου, με σταδιακή ανακαίνιση όλων των χώρων, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Lesante Classic

Η Ζάκυνθος έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές, παράδοση και ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Το τουριστικό προϊόν του νησιού όμως πέρασε δύσκολα χρόνια, με την άναρχη ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων χαμηλού κόστους, που προσέλκυσαν μαζικό τουρισμό ανάλογου χαμηλού επιπέδου. Παρότι αυτό το μοντέλο εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τουρισμού του νησιού, οι ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου Lesante δείχνουν το δρόμο για την ποιοτική αναβάθμιση της Ζακυνθινής φιλοξενίας, προσελκύοντας τουρισμό υψηλής ποιότητας και ανάλογου budget, οφελώντας την τοπική και όχι μόνο κοινωνία. 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα