fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Καλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο
κεντρική

Καλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο

Εστιατόριο με θέα
Λονδίνο

Ψάξαμε και βρήκαμε τα πέντε καλύτερα εστιατόρια με θέα στο Λονδίνο και τα παρουσιάζουμε.

Το Λονδίνο είναι μια πόλη πληθωρική, μια παγκόσμια πρωτεύουσα με μαγαζιά και εστιατόρια από όλες τις γωνιές του κόσμου. Η ομορφιά της είναι περισσότερο στην ποικιλία και την διαφορετικότητά της, κι αυτό αντανακλάται έντονα και στο φαγητό. Φυσικά, όλες οι πόλεις είναι λίγο πιο όμορφες από ψηλά, γι’ αυτό επιλέξαμε 5 εστιατόρια του Λονδίνου με θέα για όλα τα γούστα και σας τα προτείνουμε.

 

Aqua ShardΚαλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο - FlagInLife

Το Aqua Shard βρίσκεται, φυσικά, στο The Shard, το ψηλότερο κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με όμορφη, ατμοσφαιρική διακόσμηση και ασύγκριτη θέα, είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς προσφέρει brunch, φαγητό, ποτά, αλλά και afternoon tea. Το προσωπικό είναι ιδιαίτερα φιλικό και βοηθητικό. Προσωπικά, θα πρότεινα σίγουρα το afternoon tea, αν δεν είναι ήδη στα πλάνα σας, καθώς είναι μια ξεχωριστή βρετανική εμπειρία και στο Aqua Shard σερβίρεται υπέροχα, με μπριος, τάρτες και καναπεδάκια. Αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό, το φαγητό είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, ενώ φυσικά το βασικό attraction του μαγαζιού είναι η πανοραμική του θέα. 

Aqua Shard
31 St Thomas St,
London,
SE1 9RY
Tel. 020 3011 1256

DecimoΚαλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο - FlagInLife

Το Decimo είναι ισπανικό εστιατόριο στον 10ο όροφο του Standard Hotel στο King Cross. Τα μεγάλα παράθυρα που καλύπτουν ολόκληρο τον ένα τοίχο του εστιατορίου, δίνουν καταπληκτική θέα του κεντρικού Λονδίνου, ενώ η ατμόσφαιρα και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν την εμπειρία ξεχωριστή και χαλαρωτική. Η διακόσμηση είναι όμορφη και καλαίσθητη και το προσωπικό πολύ περιποιητικό. Γενικά, θα έλεγα ότι είναι ιδανικό μέρος, ειδικά για ατμοσφαιρικά ραντεβού, αλλά και για φαγητό με παρέα.

Decimo at The Standard, London
10 Argyle Street
London WC1H 8EG
United Kingdom
Tel: +44 (0)20 3981 8888
Email: [email protected]

 

SushisambaΚαλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο - FlagInLife

Το Sushisamba είναι ο κατάλληλος προορισμός για τους λάτρες της ασιατικής κουζίνας, όπως άλλωστε προδίδει και το όνομά του. Εκτείνεται σε δύο ορόφους του Heron Tower, έναν για φαγητό (αν θέλετε να καθίσετε εκεί, θα χρειαστεί κράτηση) και έναν για ποτό ή επιδόρπιο. Ενώ ο 39ος όροφος είναι σίγουρα πιο πολυτελής, εμείς καθίσαμε στον 38ο όροφο για επιδόρπιο και η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Έχει μπαλκονάκι με όμορφη διακόσμηση και καταπληκτική θέα, αλλά και ένα μικρό μπαρ στον εσωτερικό χώρο με πιο οικεία και intimate διάθεση. Το επιδόρπιο μου άρεσε πολύ και προτείνω σίγουρα τα ιαπωνικά mochi σε διάφορες, ιδιαίτερες γεύσεις.

Sushisamba London
HERON TOWER
110 Bishopsgate
London EC2N 4AY

 

Duck & WaffleΚαλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο - FlagInLife

Το Duck and Waffle βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Sushisamba (Heron Tower), μόλις έναν όροφο ψηλότερα. Είναι all-day εστιατόριο για ευρωπαϊκή κουζίνα. Η θέα του Λονδίνου είναι 360 με παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, σε όλο το πλάτος του χώρου. Ενώ είναι ιδανικό και για ατμοσφαιρικό δείπνο, θα το πρότεινα σίγουρα για brunch, καθώς must πιάτο για να δοκιμάσετε είναι το signature Duck&Waffle, που είναι ακριβώς όπως ακούγεται: βάφλα με κρέας πάπιας και ένα τηγανητό αυγό για κερασάκι στην τούρτα. Είναι φυσικά ένα πιάτο που μπορεί να επιλεχθεί και ως γεύμα, αλλά keep in mind ότι η μερίδα δεν είναι και πολύ μεγάλη.

 

DUCK & WAFFLE LONDON
110 Bishopsgate,
London EC2N 4AY
+44 20 3640 7310

 

Darwin BrasserieΚαλό φαγητό με θέα στο Λονδίνο - FlagInLife

To Darwin Brasserie είναι το ιδανικό μέρος να επισκεφθείτε, αν σκοπεύατε να δείτε το Sky Garden, αλλά μείνατε χωρίς κράτηση. Στο ίδιο κτίριο, στον 36ο όροφο, το Darwin Brasserie σερβίρει αγγλική κουζίνα από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Η θέα είναι εκπληκτική, αν και η κράτηση σε παράθυρο έχει έξτρα χρέωση. Προτείνω σίγουρα το πρωινό, με θέα (αν είστε τυχεροί) το ηλιόλουστο Λονδίνο, ή το βραδινό με ηλιοβασίλεμα. Εκτός από την υπέροχη ατμόσφαιρα και το φόντο του Λονδίνου, η Brasserie δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσετε αυθεντικό αγγλικό φαγητό -κάτι που σίγουρα θα είναι στην bucket list σας!

Sky Garden
1 Sky Garden Walk
London
EC3M 8AF
Tel. 0333 772 0020

 

Όποιο από αυτά τα μαγαζιά αποφασίσετε να δοκιμάσετε, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα φύγετε δυσαρεστημένοι ή πεινασμένοι, καθώς δύο πράγματα που έχουν κοινά είναι το καλό φαγητό και η ξεχωριστή όψη της πόλης.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα