fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
5 βιβλία για την παραλία που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας
βιβλία για την παραλία

5 βιβλία για την παραλία που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας

Τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα καλό χαλαρό ανάγνωσμα υπό τους ήχους της θάλασσας. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε 5 βιβλία για την παραλία και εσείς επιλέγετε!

 

Ιούλιος γαρ, και οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει δειλά δειλά τις πολυπόθητες πρώτες εξορμήσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Και τι καλύτερη συντροφιά. όσο ο ήλιος μας ξεροψήνει σαν κοτόπουλο μπάρμπεκιου στο φούρνο, από ένα βιβλίο. Εμείς ξεχωρίσαμε 5 βιβλία για την παραλία, με fun χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο για τις ώρες ανεμελιάς στην ξαπλώστρα μεταξύ βουτιών και περατζάδας πάνω κάτω στην παραλία, για να φανούν και τα αποτελέσματα του γυμναστηρίου (όχι εγώ, κάτι φίλοι μου). Αν μη τι άλλο, με ένα βιβλίο όχι μόνο ταξιδεύει το μυαλό, αλλά είναι πιθανόν να αφήσουμε και το ρημάδι το κινητό στην άκρη. Ήδη επιδιδόμαστε σε ατελείωτο σκρολάρισμα χωρίς αύριο κάθε μέρα όλη μέρα στην πόλη, τουλάχιστον για τις διακοπές ας το δούμε λίγο αλλιώς.

 

Βερόνικα Ράϊμο – Ας πούμε πως είμαι εγώ

 

Η νεαρή Βερόνικα μεγαλώνει και ενηλικιώνεται στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέσα σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα 60 τετραγωνικών στη Ρώμη, κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς «προστασίας», μαζί με τους ψυχαναγκαστικούς γονείς και τον ιδιόρρυθμο αδερφό της. Η βεντάλια των χαρακτήρων συμπληρώνεται από τον φροντιστικό παππού και την στρυφνή γιαγιά που δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι η εγγονή της έχει μικρό στήθος και «δεν θα γίνει ποτέ πραγματική γυναίκα».

το εξωφυλλο του βιβλιου
Πηγή: protoporia.gr

Η Ιταλίδα συγγραφέας παλινδρομεί ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν με αριστοτεχνικά κωμική πένα, που όμως δεν στερείται συγκίνησης και τρυφερότητας, υπενθυμίζοντάς μας πόσα κοινά μοιραζόμαστε ιδιοσυγκρασιακά με τη γείτονα χώρα. Το «Ας πούμε πως είμαι εγώ», έχει κερδίσει το Βραβείο Strega νέων συγγραφέων και είναι υποψήφιο για το Διεθνές Βραβείο Booker 2024.

 

Μπέλλα Μακί – Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου

 

Παραμένουμε στη συνθήκη της οικογένειας, αλλά με μια διαφορετική, πιο σαρδόνια ματιά. Η Γκρέις, πάντα άτυχη στη ζωή της, μεγαλώνει με άσβεστο μίσος για τον πολυεκατομμυριούχο πατέρα της που την εγκατέλειψε, αλλά και για ολόκληρη την βιολογική του οικογένεια. Με στρατηγικά σχεδιασμένα βήματα, βάζει στο στόχαστρο έναν προς έναν όλους τους συγγενείς που δεν γνωρίζουν καν για την ύπαρξή της, με τελικό στόχο να φτάσει στον ίδιο τον μεγιστάνα, σ’ ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

το εξωφυλλο του βιβλιου
Πηγή: protoporia.gr

Το «Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου» διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να σε κρατάει σε μόνιμη εγρήγορση για τη συνέχεια, σε μια καθολικά ασεβή φαρσοκωμωδία που αμφισβητεί διαρκώς τα όρια του ηθικά ορθού, τοποθετώντας στο μικροσκόπιο τα ακραία συναισθήματα που δύναται να αναπτύξει ένας ψυχικά τραυματισμένος άνθρωπος.

 

Έσθερ Πέρελ – Ερωτική Νοημοσύνη: Συμφιλιώνοντας τον ερωτισμό με την καθημερινότητα

 

Σ’ ένα παλαιότερο αλλά πάντα επίκαιρο ανάγνωσμα, η διάσημη Βελγο-αμερικανή ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων Έσθερ Πέρελ, εστιάζει στην αναζωογόνηση του ερωτισμού υποστηρίζοντας ότι καμία μακροχρόνια σχέση δεν είναι αναγκασμένη να μυρίζει ναφθαλίνη. Αντιθέτως, τα ζευγάρια μπορούν να επανακτήσουν την ερωτική τους διάθεση, απλά διατηρώντας την ατομικότητα και το μυστήριο, ακόμα και στα πλαίσια μιας πολυετούς καθημερινής συμβίωσης.

το εξωφυλλο του βιβλιου
Πηγή: kalokathisbookshop.gr

Στο «Ερωτική Νοημοσύνη: Συμφιλιώνοντας τον ερωτισμό με την καθημερινότητα», η Πέρελ υποστηρίζει ότι οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην ισορροπία μεταξύ της εγγύτητας και της απόστασης, και προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την διατήρηση της σεξουαλικής ευζωίας. Μέσα από αφηγήσεις και πραγματικά παραδείγματα θεραπευομένων, προσκαλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν τις φαντασιώσεις και τις επιθυμίες τους, τονίζοντας τη σημασία της ανοιχτής επικοινωνίας και της συνεχιζόμενης προσωπικής ανάπτυξης. Ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο ανάγνωσμα, που δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αλλά και το ευρύ κοινό.

 

Ακμπάρ Καβέ – Μάρτυς

 

Πρωτότυπο, βαθιά σαρκαστικό και πνευματώδες, ο «Μάρτυς» του Ακμπάρ Καβέ προσφέρει μια προκλητική ματιά στην έννοια του μαρτυρίου. Ο κεντρικός χαρακτήρας Σάιρους Σαμς, γιος Ιρανών μεταναστών, αναζητά το νόημα της ζωής διερευνώντας τις ρίζες του, και καταλήγει σε μια ταλαιπωρημένη -εκ πεποιθήσεως- καλλιτέχνιδα που βιώνει μαρτυρικά τις τελευταίες της ημέρες σ’ ένα μουσείο του Μπρούκλιν. Εκεί θα ανακαλύψει τυχαία έναν παλαιότερο πίνακα, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με απρόσμενα οικογενειακά μυστικά.

το εξωφυλλο του βιβλιου
Πηγή: protoporia.gr

Μέσα από τη συνδυασμένη χρήση προσωπικών αφηγήσεων και ιστορικών αναφορών, ο Καβέ καταφέρνει να αποτυπώσει τον πολύπλοκο ψυχολογικό και κοινωνικό ιστό που περιβάλλει την πράξη της θυσίας. Η γραφή του είναι έντονη και ενσυναισθητική, φέρνοντας τους αναγνώστες αντιμέτωπους με τις οδυνηρές και συχνά τραγικές συνέπειες του μαρτυρίου, αναδεικνύοντας αντιφάσεις και δυσκολίες που συνοδεύουν την έννοια της θυσίας που, συχνά πυκνά, δεν είναι τελικά και τόσο ιδιοτελής, αλλά κρύβει εγωιστικά κίνητρα.

 

Σι Τζει Τιούντορ – Η Απειλή

 

Και για το τέλος, ένα at the edge of your seat θριλεράκι για να μην ξεκολλάς απ’ την ξαπλώστρα. Ένα λεωφορείο που έχει αναποδογυρίσει στη μέση του πουθενά, ένα ακινητοποιημένο βαγόνι τελεφερίκ γεμάτο αγνώστους, και ανάμεσά τους ένα πτώμα. Και ένα αποκλεισμένο σαλέ που με την πάροδο του χρόνου οι φίλοι μετατρέπονται σε εχθροί. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ, μιας και σε κάθε γκρουπ ατόμων κρύβεται και από ένας δολοφόνος. Με τα περιθώρια του χρόνου να πιέζουν αμείλικτα και καμία ελπίδα διάσωσης ή διαφυγής, η μεγαλύτερη απειλή δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.

το εξωφυλλο του βιβλιου
Πηγή: protoporia.gr

Από την συγγραφέα των μπεστ σέλερ, που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο θηλυκός Στίβεν Κινγκ της Βρετανίας, η Σι Τζέι Τιούντορ με το λογοτεχνικό έργο « Η Απειλή», έχει καταφέρει να συμπτύξει τρία μυθιστορήματα σε ένα. Προσωπικά, δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου. Οι φανς του είδους σπεύσατε.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα