fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
The Bold Type Hotel Restaurant: Ένα σύγχρονο εστιατόριο, στον μυστικό κήπο της Πάτρας
The Bold Type Hotel

The Bold Type Hotel Restaurant: Ένα σύγχρονο εστιατόριο, στον μυστικό κήπο της Πάτρας

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο του πεντάστερου The Bold Type Hotel στην Πάτρα και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

 

Στους πρόποδες της πανέμορφης Άνω πόλης στην Πάτρα, με θέα το μαγευτικό Ρωμαϊκό ωδείο, ένα ξεχασμένο νεοκλασικό κτήριο, εμβληματικό για την ιστορία της πόλης, το Μέγαρο Γαλανόπουλου, μετασχηματίστηκε στα χέρια δύο πολύ γνωστών επιχειρηματιών της πόλης (Γ. Χρυσανθόπουλος-Δ. Μπικής), σ’ ένα boutique hotel 5 αστέρων, το πρώτο στην περιοχή σε αυτό το επίπεδο. Μέλος των Design Hotels of the World, και διανύοντας πλέον τον 4ο χρόνο λειτουργίας του, το The Bold Type Hotel διαθέτει συνολικά 10 δωμάτια-σουίτες και στο πίσω μέρος του, έναν κυριολεκτικά μαγευτικό κήπο.

η εισοδος στον κηπο του ξενοδοχειου
Πηγή: Facebook

Σε αυτόν τον μαγευτικό κήπο, που υπάρχει από το 1922, βρίσκεται και το εστιατόριο του The Bold Type Hotel, όπου δειπνήσαμε πριν λίγες ημέρες. Η καταπράσινη αυλή, επιμελώς κρυμμένη στο κέντρο-απόκεντρο μιας πόλης που αναπτύχθηκε η πρώτη αστική τάξη της Ελλάδας, φιλοξενεί ένα μοντέρνο εστιατόριο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ρηξικέλευθο γαστρονομικό προορισμό, όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

ο κηπος του ξενοδοχειου
Πηγή: Facebook

Επικεφαλής μάγειρας, ο Αντώνης Κυριακόπουλος, με θητεία σε πολύ σημαντικά εστιατόρια της Αθήνας (Funky Gourmet, Cookoovaya) και 2 χρόνια στην κουζίνα του Alkimia στη Βαρκελώνη, δίπλα στον μισελενάτο σεφ Jordi Vilà. Στην κρυφή αυλή του The Bold Type Hotel, παρουσιάζει μια φιλόδοξη και καινούρια για τα δεδομένα της πόλης γαστρονομική προσπάθεια, βασισμένη σε μια κουζίνα με μεσογειακές και διεθνείς αναφορές, ένα fusion πάντρεμα που εμπεριέχει υψηλό ρίσκο και προσδοκά σε αντίστοιχα υψηλή επιβράβευση από το πατρινό κοινό και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

κοσμος τρωει στο εστιατοριο του κηπου το βραδυ
Πηγή: Facebook

Πιάτα με πληθώρα τεχνικών και παρασκευών, αλλά και με περίσσεια υλικών -με την πληθωρικότητα κάποιες φορές να επισκιάζει τη γευστική τους ισορροπία-, σε μια προσπάθεια του Αντώνη Κυριακόπουλου να παρουσιάσει το προσωπικό του μαγειρικό στίγμα, φιλτράροντας και αξιοποιώντας εικόνες και εμπειρίες από τα εστιατόρια που εργάστηκε. Περπατώντας στα μονοπάτια μιας σύγχρονης εστιατορικής αντίληψης, η κουζίνα του The Bold Type Hotel, δημιουργεί τα δικά της αρτοπαρασκεύασματα, ενώ παράλληλα φροντίζει ώστε να αξιοποιείται μαγειρικά κάθε υπόλειμμα πρώτης ύλης.

σαλτα με χορτα

Το μενού είναι εμπλουτισμένο με πιάτα, όπως ένα εκφραστικό βασιλικό καβούρι με γρανίτα από ξινόγαλο, κρέμα φινόκιο, ξύδι από φράουλες σε ζύμωση και κρύα σούπα ντομάτας ή το αχνιστό ψάρι ημέρας.

Βασιλικό καβούρι.
Βασιλικό καβούρι.

Στο ψάρι με τον ζωμό ιαπωνικού χαρακτήρα (dashi) με αρώματα καπνιστής μελιτζάνας, μανιτάρια porcini και αχνιστά κολοκύθια, εναλλάσσονται οι υφάλμυρες καπνιστές και γήινες νότες, ενώ καυτερά και γλυκά στοιχεία από τον διακριτικό συνδυασμό μαύρης σταφίδας με πιπεριές jalapenos, συμπληρώνουν τη γευστική εικόνα του πιάτου. Μια πληθωρική, αλλά ενδιαφέρουσα στο σύνολό της σύνθεση.

Ψάρι ημέρας με ζωμό dashi.
Ψάρι ημέρας με ζωμό dashi.

Ένα θαλασσινό καρπάτσιο, εμβαπτισμένο σε χυμό κεράσι και βύσσινο, ξύδι kalamansi, τραγανό φαγόπυρο και ιβίσκο, στα επιμέρους στοιχεία του πιάτου είχε σημεία με ενδιαφέρον, το όλο σύνολο όμως δεν είχε την επιθυμητή ισορροπία, καθώς το ψάρι, πλήρως καλυμμένο με τον  ζωμό από τα κόκκινα φρούτα πάλευε να ορθοποδήσει γευστικά, ενώ το τραγανό φαγόπυρο και οι νότες από ιβίσκο, περισσότερο αφαιρούσαν πάρα προσέθεταν πόντους στη γευστική ισορροπία.

Καρπάτσιο από λαβράκι.
Καρπάτσιο από λαβράκι.

Το μενού περνάει από διάφορα μέρη της υδρογείου, παρουσιάζοντας μια fregula Sarda από τη Σαρδηνία με θαλασσινό ζωμό και το πολύ δημοφιλές στις μέρες μας ταρτάρ γαρίδας στην κορυφή του πιάτου. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ, είχε μια όψιμη προσέγγιση, καθώς το σωστά κομμένο και αρτυμένο κρέας, συνοδεύει ένας ντελικάτος αφρός από Νιώτικο τυρί Ίου, μια κρέμα φουαγκρά και πίκλες από παστινάκι.

Fregula Sarda.
Fregula Sarda.

Οι πειραματισμοί στο εστιατόριο του The Bold Type Hotel όμως, δε σταματούν εδώ, με το κατσικάκι να έρχεται σε μια κρούστα από βερίκοκα και γλάσο από φυστικοβούτυρο, σόγια και λαιμ, συνοδευόμενο από μια σάλτσα με καρύδα, φινόκιο και καφίρ λαιμ. Ένας προβοκατόρικος συνδυασμός, που προσπαθεί να βρει την πραγματική γευστική του ταυτότητα, αφού υλικά με έντονο χαρακτήρα όπως το φυστικοβούτυρο, επισκιάζουν τα πιο ευγενή, όπως το βερίκοκο, ενώ η σάλτσα παλεύει να κρατήσει την ισορροπία με το δροσερό και αρωματικό της προφίλ, πλάι σ’ ένα άπαχο κομμάτι κρέας που ψάχνει να βρει τα ταιριάσματά του μεταξύ τόσων ετερόκλητων υλικών.

ο κηπος του ξενοδοχειου

Απολαμβάνοντας τη γαλήνη του πανέμορφου κήπου με τους θεόρατους φοίνικες να δεσπόζουν στο κέντρο του και τις φυλλωσιές που τον αγκαλιάζουν περιμετρικά να δημιουργούν μια όαση δροσιάς, συλλογίζομαι το πόσο ανάγκη έχει η Πάτρα από ένα εστιατόριο με μοντέρνα αντίληψη, σωστές μαγειρικές μεθόδους και πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, που θα στέφονται με επιτυχία πλάι σε μια επαγγελματική αντίληψη για την φιλοξενία και όσα απορρέουν μέσα από την απόλαυση ενός γεύματος. Και το Τhe Bold Type Hotel,  εδώ και έναν περίπου χρόνο, έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια το εστιατόριό του να βαδίσει με σταθερά βήματα προς αυτό το μονοπάτι. 

The Bold Type Hotel
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Πάτρα, 262 25
Τηλ: 2610 220012
Τιμή: 40-60€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα