fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γιώργος Κατάρας και Γιώργος Φελεμέγκας μαζί στη Hytra
Hytra1f

Γιώργος Κατάρας και Γιώργος Φελεμέγκας μαζί στη Hytra

Δύο νέα ταλέντα στη γαστρονομική σκηνή, με σημαντικές διακρίσεις, συναντώνται στην κουζίνα του εστιατορίου της Στέγης,  στις 30 και 31 Ιανουαρίου

Ο chef Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον Γιώργο Κατάρα, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας του Hytra. Μαζί δημιουργούν ένα μενού 8 (+2) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

To μενού γευσιγνωσίας που κοστίζει 90,00€ κατά άτομο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στρείδι με φύκια Κρήτης και πράσινο μήλο, γαρίδα με αμύγδαλο, πράσο και σταφύλι, μανιτάρι με μύρτιλο και καπνιστό χέλι, χοιρινό με άγριο λάχανο και σάλτσα φρικασέ.

Ο Γιώργος Κατάρας είναι chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Vanderveen στο Άμστερνταμ, που έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο RIJKS του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef.

Η κουζίνα του Γιώργου Κατάρα ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και «καθαρότητά» της. Βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και στοχεύει στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας, chef του Hytra από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του «τριάστερου» Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο Deessa των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα Arpege, Martin Berasategui, Zaranda, Miramar, DiverXΟ, NOMA, Central, El Poblet κ.ά.

Στην κουζίνα του Hytra ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από το 2010 με αστέρι από τον Οδηγό Michelin. Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφρασή τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο chef.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ. 210 331 6767, www.hytra.gr 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα