fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Φαντάζεσαι τις Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;
ornithes

Φαντάζεσαι τις Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;

Aν είσαι από εκείνους που κουράζονται με τις πολλές σελίδες, αλλά η Τέχνη μιλά στην καρδιά σου και παράλληλα λατρεύεις την τεχνολογία, σου έχουμε καλά νέα: για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει τα αρχαία αριστουργήματα  και την ελληνική μυθολογία σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ας τα δούμε αναλυτικά: στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από  interactive σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο αμέσως επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο «Προμηθέας» του Αισχύλου και η «Ελένη» του Ευριπίδη.

ornithes

Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ  χρησιμοποιήσεις το κινητό σου και να κατεβάσεις για αρχή το «The Birds»  (Όρνιθες) στο κινητό ή το tablet. Θα το βρεις διαθέσιμο σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo (www.birigogo.gr). Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες.

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up φιλοδοξώντας να προσφέρουν ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό προϊόν πολιτισμού. Ο λόγος για τους Διαμαντή Καραναστάση (σύλληψη – σκηνοθεσία – αφήγηση), Φίλιππο Φωτιάδη (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρο Γασπαράτο (μουσική σύνθεση – ηχητικός σχεδιασμός).

ornithes

Στόχος τους είναι η γνωριμία του κοινού και ειδικά των παιδιών με τους Αρχαίους Έλληνες ποιητές και η εξοικείωση με τη Μυθολογία και το έργο των αρχαίων ποιητών, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και απλών διαδράσεων. Κοινώς, έχουν βαλθεί να κάνουν την αρχαία ελληνική ιστορία και κουλτούρα αφάνταστα διασκεδαστική. Για αυτό, προφανώς, διάλεξαν για αρχή τις Όρνιθες του Αριστοφάνη – η υπόθεση αυτής της κωμωδίας είναι άκρως συναρπαστική και συγκλονιστικά επίκαιρη: δύο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν  τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη (σου θυμίζει κάτι;). Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα