fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αξιολόγηση: Καλό+

Vezene

Vezene: Σύγχρονη κουζίνα σε ανάλογο περιβάλλον με κοσμοπολίτικες αναφορές. 

 

Καθιερωμένος στις συνήθειες μιας μεγάλης μερίδας καταναλωτών και με πολύχρονη πλέον παρουσία στην εστιατορική σκηνή ο Vezene (εστιατόριο και ιδιοκτήτης) μάλλον δεν έχει ανάγκη από ιδιαίτερες συστάσεις. Ο χώρος έχει την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα ενός μικρού μοντέρνου εστιατορίου με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την σκουρόχρωμη ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό και τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο σημείο αναφοράς της ανοιχτής κουζίνας. Τους καλοκαιρινούς μήνες κερδίζει πόντους και ενδιαφέρον χάρη σε έναν μικρό κήπο στο απέναντι πάρκο.

Ενδιαφέρον στοιχείο του χώρου είναι πάντα η μεγάλη τζαμαρία που φωτίζει και δίνει μια αίσθηση ευρυχωρίας στο περιβάλλον. Παράλληλα τα τραπέζια σαφώς πιο αραιωμένα δίνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης και ελευθέριας που ίσως έλειπε.

vezene

Το μενού διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος. Έχει κάνει όμως μια ευδιάκριτη στροφή προς τους θησαυρούς της θάλασσας, χωρίς όμως να λείπουν οι κρεατοφαγικές απολαύσεις που έχτισαν την φήμη του. Από τα πιάτα που δοκίμασα θα σταθώ στην σαλάτα θαλασσινών με κοκκάλι, γαρίδα κοιλάδας, αχινό, χαβιάρι και διακριτικό ντρεσινγκ εσπεριδοειδών, ένα πιατο εκφραστικό με όλα τα στοιχεία να συνυπάρχουν αρμονικά καθώς και η άψογα ψημένη φραγκόκοτα περασμένη με ένα ελαφρώς πικάντικο γλάσσο, συνοδεία λαχανικών και φρούτων [κίτρινο παντζάρι – αχλάδι ]. Στον αντίποδα η πληθωρική μακαρονάδα με αχινό, καπνιστό ζωμό και σπέκ είναι ένα πιάτο που αγγίζει τα όρια του ρουστίκ από το οποίο λείπει η ισορροπία μεταξύ του αλλαντικού και του αχινού εις βάρος του δεύτερου. Ρουστίκ χαρακτηριστικά έχει και η πίτα αρνιού η οποία τρώγεται ευχάριστα χωρίς κάτι περισσότερο. Από τα επιδόρπια η κρέμα χαμομηλιού είναι πραγματικά άξια δοκιμής.

vezene

Μπαίνοντας στην δεύτερη δεκαετία λειτουργίας του ο Vezene παραμένει δημοφιλής στο Αθηναϊκό κοινό και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία προσφέροντας μια νόστιμη και με προσωπικό στίγμα κουζίνα.

Vezene
Είδος κουζίνας: Σύγχρονη Κουζίνα
Τιμή: 50€ -80€
Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 00:30

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα