Υλικά
- 500 gr μελιτζάνες
- 300 gr κολοκυθάκια
- 300 grαγγινάρες ( πάτους)
- 125 ml (1-2 κούπα) ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (120 gr περίπου, καθαρισμένο)
- 300-350 gr (2 μέτριες) ώριμες ντομάτες
- 5-6 κλαδάκια μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ κατσικίσιο τυρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 50 gr ξινόχοντρο
- Αρωματικά της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Σε ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε 8 αν είναι φλάσκες , σε ροδέλες με πάχος 3-4 cm αν είναι μακρόστενες, τα κολοκυθάκια κομμένα στα 6 και τις αγκινάρες κομμένες στην μέση . Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται προσθέτουμε το σκόρδο και ελάχιστο νερό, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- ΔΕΝ ανακατεύουμε, μόνο κινούμε πέρα δώθε την κατσαρόλα. Όταν οι μελιτζάνες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε στην κατσαρόλα ½ -1 κούπα νερό (ανάλογα πόσα υγρά υπάρχουν) και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός , Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς ο ξινόχοντρος (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη). Το φαγητό πρέπει να μείνει με σάλτσα όχι στεγνό σαν πιλάφι . Σερβίρουμε σε σπασμένα κομμάτια κατσικίσιο τυρί από πάνω και φρεσκα αρωματικά της αρεσκείας μας.