fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου
7 Steak Lounge Σαντορίνη

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου

Στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα του 7 Steak Lounge, γευόμαστε πιάτα με τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα σε ανοιχτές φωτιές.

 

Το 7 Steak Lounge, εστιατόριο του ξενοδοχείου Del Sol Spa Hotel  ήταν ο πρώτος σταθμός ενός γαστρονομικού μου ταξιδιού στη Σαντορίνη. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο του νησιού, στην έξοδο των Φηρών, ατενίζει τον μαγευτικό Πύργο και προσφέρει μια αξεπέραστη θέα σε ολόκληρη την ανατολική πλευράς της Οίας.

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στον υπαίθριο χώρο του 7 Steak Lounge, ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος δεσπόσει στο κέντρο της ανοιχτής κουζίνας και πλαισιώνεται με μαγειρικά σκεύη  και βάζα με τουρσιά και χειροποίητο πελτέ από λιαστά σαντορινιά ντοματίνια. Το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι μπροστά από τις ανοιχτές φωτιές του ξυλόφουρνου, λειτουργεί σαν ένα άλλο Chef’s table, ολοκληρώνοντας το εντυπωσιακό σκηνικό που δυστυχώς δε μπόρεσα να απολαύσω λόγω καιρού.

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου - FlagInLife

Ο Κώστας Αγγελόπουλος, executive chef του ομίλου Caldera Collection, προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με μια back to basics φιλοσοφία, όπου οι παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές παντρεύονται με μοντέρνες ιδέες. Τα πιάτα που παρουσιάζει, στηρίζονται στην εποχικότητα και την εντοπιότητα των υλικών, ενώ χαρακτηριστικό της μαγειρικής του προσέγγισης, είναι το δικό του -και γεμάτο με λαχανικά και μυρωδικά- μποστάνι, ακριβώς δίπλα από τα τραπέζια του εστιατορίου.

Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα φαντάζει απλή. Απλή και κατανοητή είναι και η μαγειρική που την πλαισιώνει. Λιτές καθαρές γεύσεις από γη και θάλασσα, πρώτες ύλες με τοπικό χαρακτήρα, παρασκευές ωμές ή καψαλισμένες στη φωτιά, σιγομαγειρεμένα φαγητά στον ξυλόφουρνο, όλα μπολιασμένα με μοντέρνες ιδέες και έξυπνους συνδυασμούς υλικών.

Το γεύμα ξεκίνησε με χειροποίητο ψωμί που συνοδευόταν από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αρωματισμένο από ένα μπουκέτο μυρωδικών από το μποστάνι, τσαλαφούτι και αρωματικό βούτυρο. Από τα δικά τους αλλαντικά που δοκίμασα, ξεχώρισα το «Απόχτι», το παραδοσιακό παστό χοιρινό της Σαντορίνης. Ένα αλλαντικό παρόμοιο με τη Λούζα, που περνιέται σε αλάτι και ξύδι, και καρυκεύεται χωρίς όμως να καπνίζεται.

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου - FlagInLife

Στο 7 Steak Lounge, ένα μαγιάτικο crudo καψαλίζεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται με νερό ντομάτας, σαλάμι Λευκάδας και φράουλες σε ζύμωση, ενώ οι ωμές καραβίδες με το σταφύλι, έχουν μια διακριτική καπνιστή αίσθηση, πριν τις αγκαλιάσει μια σάλτσα βουτύρου με αρώματα άνηθου και ραπανάκι. Οι κροκέτες ρυζιού, στην λογική των Arancini, εδώ γεμίζονται με σπανακόρυζο, γαρίδες και κρέμα από γλυκοπατάτα.

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου - FlagInLife

Ο σέφ τολμά επίσης, να παρουσιάσει ένα χειροποίητο λουκάνικο από πεσκανδρίτσα, με μιας έντονης συμπύκνωσης μπισκ από καραβίδες, αρωματισμένη με μπράντι και μάραθο. Στα πιάτα που προανέφερα, γίνεται εύκολα αντιληπτή η πρόθεση του Κώστα Αγγελόπουλου να υπηρετήσει την ελληνική κουζίνα μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, και να την πλαισιώσει με δημοφιλείς συνθέσεις και σύγχρονες τεχνικές.

7 Steak Lounge, Σαντορίνη: Με τη δύναμη του ξυλόφουρνου - FlagInLife
Η δύναμη της φωτιάς και της μαγειρικής στον ξυλόφουρνο, επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν ήρθε μπροστά μου μια πεσκανδρίτσα με καμένα λαχανικά και απαλό γαλάκτωμα κακαβιάς. Στα ίδια νόστιμα μονοπάτια κινήθηκε και το σιγομαγειρεμένο αρνί με σάλτσα από τα ζουμιά του, με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα από το μποστάνι και τον απαλά βουτυράτου πουρέ πατάτας να δένουν αρμονικά με το πιάτο.

Στα επιδόρπια, η πάντα δημοφιλής και κλασική τιραμισού, δίνει στον επισκέπτη έναν ακόμη ελληνικό τόνο στο κλείσιμο του γεύματος. Εδώ, παντρεύεται με ελληνικό καφέ και τα τα σαβαγιάρ της βάσης δίνουν τη θέση τους σε αφράτα μελομακάρονα.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών του 7 Steak Lounge, υπηρετεί τον ελληνικό αμπελώνα, με τα σαντορινιά κρασιά να κρατούν φυσικά την μερίδα του λέοντος.

7 STEAK LOUNGE
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διεύθυνση: Del Sol Hotel & Spa / Φηρά, Σαντορίνη, 847 00
Ώρες λειτ: καθημ. 19:00-23:00
Τηλ: 22860 36900
Τιμή: 70-90€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα