fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
33 κορυφαίοι Οινοχόοι από Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα
bottles of wine

33 κορυφαίοι Οινοχόοι από Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) οργανώνουν επίσκεψη 33 κορυφαίων Ευρωπαίων οινοχόων στην Ελλάδα από 22 έως 29 Αυγούστου 2022.

Οι οινοχόοι εργάζονται σε διακεκριμένα εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και προέρχονται κατά πλειοψηφία από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ολλανδία και Λετονία. Πολλοί από τους προσκεκλημένους έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς οινοχόων ενώ τα εστιατόρια τους ανήκουν στην γαστρονομική ελίτ της Ευρώπης όπως για παράδειγμα το εστιατόριο Geranium στην Κοπεγχάγη που προσφάτως ανακηρύχθηκε Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022!

Η δράση αυτή έχει ως στόχο την αύξηση της αναγνωσιμότητας και της αντιλαμβανόμενης αξίας του ελληνικού κρασιού στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ανανεωμένου marketingplan των Wines of Greece για τα έτη 2022-2025. Έμφαση δίνεται στην αγορά της Γερμανίας που αποτελεί την μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για το  ελληνικό κρασί.

Οι οινοχόοι θα επισκεφθούν οινοπαραγωγικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Πελοποννήσου και Σαντορίνης ενώ κρασιά από όλη την Ελλάδα θα δοκιμαστούν σε ομαδοποιημένες γευστικές δοκιμές, σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης εξοικείωσης τους με τον ελληνικό αμπελώνα.

“Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΟ και με την πολύτιμη συνδρομή της Enterprise Greece έχει στόχο να προβάλει τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια στις κυριότερες αγορές στόχους της Ευρώπης και να ανοίξει δρόμους για όλους τους συναδέλφους οινοπαραγωγούς. Είναι ιδιαίτερη τιμή για το ΣΕΟ να φιλοξενεί την αφρόκρεμα της οινικής γαστρονομίας στη χώρα μας σε λίγες εβδομάδες και πρόθεσή μας είναι η δράση αυτή να αποτελέσει θεσμό και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο!” αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ. Γιάννης Βογιατζής.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Η Enterprise Greece σε συνεργασία με οινικούς φορείς, συνεχίζει τις δράσεις στήριξης και προβολής, που χρόνια τώρα υλοποιεί με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών του κλάδου. Η χώρα μας προσφέρει μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες και προοπτικές στον κλάδο του οίνου και της γαστρονομίας, ενώ οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού, με σταθερά βήματα, κατακτούν τις μεγάλες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.»

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα