fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
2 Έλληνες ανάμεσα στις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες των bars 
best of 100 most affective people in the world

2 Έλληνες ανάμεσα στις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες των bars 

Ο Βασίλης Κυρίτσης και η Ελένη Νικολούλια είναι οι δυο ελληνικές παρουσίες σε μια λίστα με ιδιαίτερη σημασία για την παγκόσμια σκηνή του bar. Συγκεκριμένα στο νο.85 βρίσκουμε τον συνιδιοκτήτη των ‘The Clumsies’ και ‘Line’ και συν-δημιουργού του ελληνικού βερμούτ Otto’s ενώ στο νο.100 συμπληρώνει την λίστα η Ελένη Νικολούλια, δημοσιογράφος και partner στο Difford’s Guide for Greece and Cyprus και συνδιοργανώτρια των Aegean Cocktails & Spirits, Rum & Whisky Festival και Athens Cocktail Festival & Week ενώ είναι κατέχει και την θέση της academy chair στα 50s world’s best bar και επίσημο μέλος στο Board of Education του BCB. 

Οι δυο φετινές συμμετοχές μετά τις συμμετοχές στις προηγούμενες λίστες των Θάνου Προυναρούς και Νίκου Μπάκουλη και επισημοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι το επίπεδο της ελληνικής σκηνής είναι πολύ υψηλό και η Ελλάδα -και οι προσωπικότητες της συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο. 

bar world 100

Στην πρώτη θέση ως το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία μπαρ από το Drinks International’s Bar World 100 2022 σε συνεργασία με την Perrier, βρέθηκε για άλλη μια χρονιά η Monica Berg. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Berg -συνιδιοκτήτης του Tayer + Elementary στο Λονδίνο – ψηφίζεται από τη διεθνή επιτροπή κριτών του περιοδικού ως η πιο επιδραστική προσωπικότητα στον κλάδο, με τον Remy Savage του Λονδρέζικου A Bar with Shapes να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Στην συνέχεια βρίσκουμε τον διάσημο (με αρκετά guest και στην Ελλάδα) bartender Danil Nevsky γνωστό και ως cocktailman, ενώ παρακάτω στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ιστορικός των cocktail και για πολλούς ο σοφός των bars David Wondrich. Στην λίστα βρίσκουμε πολλές προσωπικότητες οι οποίες έχουν επισκεφτεί την χώρα μας πολλές φορές και έχουν μιλήσει είτε έχουν κάνει guest όπως ο Ryan Chetiyawardana, η Sandrae Lawrence, ο Ago Perrone, o Ian Burrel, ο Erik Lorincz, o Alex Kratena, o Hidetsugu Ueno, o Giacomo Giannotti, o Patrick Pistolesi, o Diego Cabrera, o Philip Bischoff, η Leah van Deventer, o Tristan Stephenson αλλά και πολλοί άλλοι. 

best bar100no1

Το Bar World 100 σε συνεργασία με την Perrier ανέδειξε τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της βιομηχανίας των bars και των cocktails. Ανάμεσά του δημοσιογράφοι, διοργανωτές εκδηλώσεων, συγγραφείς, bartenders και ιδιοκτήτες μαγαζιών από περισσότερες από 60 πόλεις από όλο τον κόσμο. Η σκηνή που έχει τις περισσότερες παρουσίες στην λίστα και φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή είναι το Λονδίνο και ακολουθούν η Νέα Υόρκη και η Σιγκαπούρη. 

Αναλυτικά η λίστα του Drinks International εδώ.
https://edition.pagesuite.com/html5/reader/production/default.aspx?pubname=&edid=4aff7d15-c96c-48ce-bad7-4be700cfe7c9

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα