fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
1η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου
Xinomauro

1η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, η ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου” διοργανώνοντας 2 παράλληλες εκδηλώσεις στην Αθήνα.  Το masterclass με τίτλο “Το Ξινόμαυρο στα καλύτερά του!” και την έκθεση οινογευσίας “Τα ΒορΟινά του Ξινόμαυρου”.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens (οδός Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα) με ώρες λειτουργίας:

– Masterclass:   18:00-20:00

– Έκθεση οινογευσίας:   18:00-22:00

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίσουν τις πτυχές της πολυδυναμικής και πολυδιάστατης αυτής ποικιλίας, αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, εμπόριο οίνων, sommelier, wine experts, οινοδημοσιογράφους κτλ, που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο Ξινόμαυρο και στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας.

Για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτείται κράτηση, συμπληρώνοντας διαφορετική φόρμα εγγραφής για την κάθε εκδήλωση.

1η Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου - FlagInLife

Masterclass:   Το Ξινόμαυρο στα καλύτερά του!

Οι «Οινοποιοί Boρείου Ελλάδος» επιλέγουν το καλύτερο κρασί της γκάμας τους βασισμένο στο Ξινόμαυρο, για να αποδείξουν, πώς αυτή η ποικιλία κατακτά όλες τις αγορές του κόσμου.

Με την καθοδήγηση, τις εμπεριστατωμένες γνώσεις και κυρίως την ικανότητά του να τις μεταδίδει, ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα μας ταξιδέψει νοερά στα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπου κυρίως καλλιεργείται το Ξινόμαυρο και παράγει κρασιά της ποικιλίας, που επάξια αναδεικνύουν το βάθος των ξεχωριστών και μοναδικών χαρακτηριστικών της.

Περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στη διεύθυνση:

rb.gy/3bdfd1

Έκθεση οινογευσίας “Τα ΒορΟινά του Ξινόμαυρου”

Εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος” με κρασιά της ποικιλίας Ξινόμαυρο, στη 1 Νοεμβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου!

Τα αγαπημένα “ΒορΟινά” για πρώτη φορά ντύνονται με την πολύχρωμη φορεσιά του Ξινόμαυρου παρουσιάζοντας την πλούσια χρωματική και γευστική του παλέτα, με κρασιά ένδειξης ΠΟΠ ή ΠΓΕ, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνι, λευκά, orange, ροζέ, ερυθρά, νεαρά και παλαιωμένα, ξηρά ή αφρώδη και άλλα, από τα ονομαστά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας.

Στην έκθεση το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει από τα τραπέζια όπου θα είναι τοποθετημένες φιάλες με Ξινόμαυρο όλες τις εκφράσεις του, από τις 4 ζώνες ΠΟΠ της ποικιλίας μέχρι ετικέτες περιορισμένης κυκλοφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες και τη φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στη διεύθυνση:

rb.gy/ymlwxu

Διοργάνωση εκδηλώσεων:  Ένωση “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος”.
Επικοινωνία:   τ. 2310281617 – e. [email protected]

Για πληροφορίες σχετικά με την ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» (ΕΝΟΑΒΕ), τα Οινοποιεία-Μέλη και τις δράσεις της παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα