Σκαρφαλωμένο στον 10ο όροφο του Radisson Blu Park Hotel, το “10 Urban Roof” προσφέρει μια μαγευτική πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα.
Με απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και το Πεδίον του Άρεως, αιχμαλωτίζει τη διαχρονική γοητεία της πόλης και σε συνδυασμό με την ελληνική κουζίνα που προσφέρει – έχοντας τον τελευταίο καιρό στο τιμόνι της κουζίνας τον chef Στέφανο Κολυμάδη – αποτελεί σημείο έλξης τόσο τουριστών όσο και ντόπιων.
Ο chef Στέφανος Κολυμάδης παρουσιάζει ένα μενού με πρωτότυπα πιάτα, που ισορροπούν τη μεσογειακή παράδοση και τις σύγχρονες γευστικές πινελιές. Με ρίζες στη μεσογειακή κουζίνα και δημιουργικές εμπνεύσεις από όλο τον κόσμο, ο chef προσπαθεί να αναδείξει τα ελληνικά υλικά, δημιουργώντας πιάτα που φέρνουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο οικείο και το απρόβλεπτο.
Από το μενού δοκιμάσαμε κάποια πιάτα, που είναι ενδεικτικά για την κουζίνα που προσφέρει το εστιατόριο και τα αναφέρω ώστε να έχετε εικόνα.
Η βουβαλίσια μπουράτα έρχεται από την Κερκίνη και σερβίρεται με κρέμα μυρωδικών, φρέσκα βότανα, κάπαρη και chili.
Το μοσχαρίσιο tartare συνδυάζεται με κρέμα από γραβιέρα Νάξου και περιέχει κάπαρη άγριου σκόρδου.
Τα σκιουφιχτά σερβίρονται με tartare γαρίδας και έχουν βράσει σε bisque από το ζωμό της.
Η φρέσκια σκορπίνα, μαγειρεμένη εξαιρετικά με κάπαρη και δενδρολίβανο, έδωσε ένα μπουρδέτο που μας μετέφερε στο Ιόνιο.
Το αρνί μαγειρεύεται για 8 ώρες και σερβίρεται με μια χυλωμένη ρεβυθάδα, με σάλτσα από το ζωμό του αρνιού.
Κλείστε το δείπνο σας με μια παραδοσιακή μπουγάτσα με παγωτό κανέλα ή με μαρέγκα με κρέμα αμυγδάλου και sorbet πορτοκάλι.
Ενημερωμένη λίστα κρασιών και άψογο service από την κα. Αλεξίου και την ομάδα της.