fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Η αγάπη της για την χημεία την οδήγησε στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Αμέσως κατάλαβε ότι ο οίνος και τα spirits θα γίνουν όχι μόνο τρόπος, αλλά και σχέση ζωής. Μετά το πτυχίο βρέθηκε στην Γαλλία στον Λίγηρα να φοιτά στο γεωπονικό πανεπιστήμιο της Angers ( ecole superieure d Agricultures),  να μελετά τον Γαλλικό και Ευρωπαϊκό Αμπελώνα και να επισκέπτεται οινοποιεία του Μπορντό, της Val de Loire, της Douro valey, της Τοσκάνης και να φτάνει μέχρι το Tokai και τις πεζούλες της Γενεύης. Κάπου ανάμεσα στα ταξίδια η αγάπη για το κρασί άρχισε να φλερτάρει με την γαστρονομία, ο λόγος; Για αρχή  μια υπέροχη bistecca alla fiorentina ντουέτο με ένα τυπικό sangiovese στην Τοσκάνη και μερικές ψητές σαρδέλες στην Πορτογαλία συνοδευμένες με ένα Vinho Verde.

Μετά την επιστροφή από την Γαλλία ακολούθησαν και άλλα πτυχία, όπως DEA στο marketing  οίνων και ποτών και υποτροφίες, όπως τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας για τα αρώματα των τροφίμων, διπλώματα από το WSPC  και πιστοποιημένα σεμινάρια για τα spirits και την μπίρα.

Επαγγελματικά ξεκίνησε ως οινολόγος σύμβουλος παρακολουθώντας πολλά οινοποιεία στην Πελοπόννησο, ωστόσο η επιθυμία της να μαθαίνει για την γαστρονομία και τα αποστάγματα την οδήγησαν σε νέα μονοπάτια, ως assistant  brand ambassador στην εταιρεία Χάλαρη, ως διευθύντρια marketing στην Craft beer και ως συντάκτρια στο Έξοδος, στο Elle και στον Οινοχόο.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, στόχος ήταν να βρεθεί δίπλα στην αστείρευτη και έγκυρη πηγή πληροφοριών για την γαστρονομία και τον οίνο, ή αλλιώς κοντά στον κύριο Διονύση Κούκη και αυτό επιτευχθεί με την έναρξη της συνεργασίας στο Αθηνόραμα το 2011. Η μαθητεία μαζί του τις άνοιξε τις σωστές πόρτες στην αξιολόγηση ενός ποτού και ενός πιάτου και την μύησε σε μια γαστρονομική ιδεολογία ακόμα πιο συναρπαστική από όσα υποπτευόταν.

Στο Flag είναι η ψυχή και έχει αναλάβει την διεύθυνση  της ομάδας και των Flag bar awards.

– συντόνισε  τα bar awards από την αρχή της δημιουργίας τους

– δίδαξε στη σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών

– διετέλεσε κριτής πολλών διαγωνισμών που αφορούν το κρασί, τα spirits και το bartending, όπως ο διεθνείς διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, το Disaronno Star mixing, το Nikka Perfect serve και πολλά ακόμα

– έκανε πολλές εκπαιδεύσεις που αφορούν το κρασί και τα Spirits σε επαγγελματίες της εστίασης και σε καταναλωτές

– ήταν μέλος της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων

– συμμετείχε ως εισηγητής σε συνέδρια για την Ελληνική γαστρονομία και το Ελληνικό κρασί

– συμμετείχε στην οργάνωση εκδηλώσεων για το κρασί, τα spirits και την μπίρα

– συμμετείχε στην έκθεση London wine faire εκπροσωπόντας ελληνικά κρασιά

– κριτής στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spirits Selection

 

Άρθρα του συντάκτη