fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς
Dos margaritas

Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς

Στη Θεσσαλονίκη το μόνο σίγουρο είναι ότι βρίσκεις καλό φαγητό. Το Dos margaritas όμως είναι το new entry που έρχεται να συνδυάσει τέλεια τη homemade πίτσα με δροσερά κοκτείλς.

 

Τις περισσότερες φορές, το επιτυχημένο project το κάνουν οι άνθρωποι πίσω από αυτό, και όχι το project και η ιδέα από μόνη της. Η επιτυχία ενός μαγαζιού οφείλεται στους ανθρώπους που το οραματίστηκαν, επένδυσαν σε αυτό και το ξεκίνησαν, που πάνω απ’ όλα αγαπούν, γνωρίζουν καλά και βγάζουν όλο τους το μεράκι σε αυτό που κάνουν. Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση του Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη και αυτός είναι και ο λόγος που όλη η πόλη μιλάει ήδη για αυτό. Άλλωστε, ο συνδυασμός pizza και cocktail είναι άχαστος. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εδώ και λίγο καιρό προσφέρει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα φτιαγμένη με φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης, σε συνδυασμό με μοναδικά cocktails.

Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς - FlagInLife

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, και όπου αρχή στο Dos margaritas είναι η pizza. Φυσικό προζύμι αργής ωρίμανσης φτιαγμένο με ποιοτικό αλεύρι, έχει ως αποτέλεσμα αφράτο, γεμάτο φουσκάλες ζυμάρι, όπως ακριβώς αυτό στις αυθεντικές πίτσες στη Νάπολη. Οι αγνές πρώτες ύλες των toppings και τα χειροποίητα αλλαντικά ανεβάζουν πολύ τη γεύση, ενώ το ψήσιμο γίνεται πάνω σε πέτρα, όπως ακριβώς προβλέπει η ιταλική παράδοση. Ο παραδοσιακός ιταλικός φούρνος του Dos margaritas επιτρέπει ταχύτατο ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες παρουσία φλόγας. Έτσι, η κρούστα στο κάτω μέρος δημιουργείται γρήγορα, ο αέρας εγκλωβίζεται στη ζύμη και προκύπτει αυτό το υπέροχο αφράτο στεφάνι. Υπεύθυνος για όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά και το ψήσιμο της πίτσας είναι ο Κρίτων Παπαδόπουλος.

Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς - FlagInLife

Πίσω από τα νόστιμα και προσεγμένα cocktails βρίσκουμε τον γνωστό μας Δημήτρη Καϊταλίδη, ο οποίος συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του zero waste στα πλαίσια του sustainability. Όλα τα cocktails φτιάχνονται με ιδιαίτερες τεχνικές στο εργαστήριο του Dos margaritas με αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη συνέπεια σε κάθε ένα από αυτά. Μεγάλο ατού επίσης, είναι και το ότι ο Δημήτρης (όπως ήταν αναμενόμενο), έχει δώσει μεγάλη βάση στο food pairing, ώστε τα cocktails του να συνδυάζονται τέλεια με τις πίτσες που φτιάχνονται στο μαγαζί.

Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς - FlagInLife

Το τρίτο άτομο πίσω από αυτό το project, είναι είναι ο Νικόλας Κυριακίδης, brand ambassador των αμπελώνων Θυμιόπουλου, που παράγουν ένα από τα λατρεμένα μας κρασιά τα τελευταία χρόνια, που συνοδεύει άψογα το φαγητό: το Rose de xinomavro.

Στο Dos margaritas στη Θεσσαλονίκη για πίτσα και κοκτέιλς - FlagInLife

Όπως καταλαβαίνεις στο Dos margaritas  έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην ποιότητα. Το μαγαζί έχει 10-12 τραπέζια αλλά είναι self service και γενικά επειδή είναι πάνω σε πεζόδρομο δημιουργείται ανεπιτήδευτα μια πιο street φάση, όπου τρως πίτσα στο ένα χέρι και στο άλλο κρατάς cocktail. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι το καλοκαίρι δηλαδή -και όχι μονο.

Αν είσαι στη Θεσσαλονίκη ή σκοπεύεις να την επισκεφτείς, τότε να ψάξεις για το Dos margaritas και να απολαύσεις όλα τα καλούδια που έχει να σου προσφέρει.

DOS MARGARITAS
Εστιατόριο
Διεύθυνση: Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσαλονίκη, 546 40
Τηλ: 2310 831832
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-24:00, Σαβ-Κυρ 16:00-24:00

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα